Päivitetty 15.08.2019

Kotia etsivä koira: ANSEL


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Perustiedot
15.8.2019
One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Siellä työskentelee väsymättä eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Jokin aika sitten eräs nainen tuli Cosoban tarhalle ja kysyi Adinalta voisiko hän tuoda pari koiraa kunnalliselta tarhalta. Myöhemmin hän palasi mukanaan kymmenen koiraa ja katosi tämän jälkeen jättäen koirat Adinalle. Näiden kymmenen koiran mukana oli myös Ansel. Ansel on pohdiskeleva herrasmies, jonka mielestä hötkyily on aivan turhaa ja se onkin ikänsä mukaisesti melko rauhallinen tapaus. Arvioivasta asenteestaan huolimatta Ansel on kuitenkin kiinnostunut vierasta ja tulee myös lähelle. Ystävällinen ja kultainen Ansel asuu nuoren narttukoiran seurassa ja tulee sen kanssa hyvin toimeen. Tarhaoloissa Ansel haukkuu kun muutkin koirat haukkuvat, mutta turhan haukkujalta se ei vaikuta.

Vieraat jännittävät Anselia ja herra etsiikin rauhallista ja ymmärtäväistä kotia, jossa se saisi tutustua pikku hiljaa kaikkeen uuteen.

Herralle on kertynyt jo hieman ikää, ja kodin tulisikin varautua siihen, että esimerkiksi hammasremontti voi tulla tarpeeseen.

Ansel on noin 55 cm korkea ja painaa noin 22 kg.

 

Päivitykset
15.8.2019
Ansel on viime päivityksen jälkeen aivan ennallaan. Rauhallinen herrasmies vaikuttaa hieman jännittyneeltä ja tulevan kodin tulisikin varautua siihen, että Ansel vaatii aikaa sopeutuessaan uuteen ympäristöön ja ihmisiin. Ansel ei tule itse vierailijoiden luokse, mutta se kyllä tarkkailee tilannetta uteliaana ja häntä pystyssä heiluen. Mistä löytyisi upealle Anselille koti?

10.6.2019
Ansel asustelee häkkikaverinsa, vanhemman nartun kanssa sopuisasti ja häkissä on rauhallinen tunnelma. Ansel on kämppistään pohdiskelevampi, eikä tule heti ihmisen luo, mutta takaapäin käy nuuhkimassa aktiivia varovasti, samoin aidan läpi tulee haistelemaan. Kun aktiivit oleskelevat hetken häkissä, jää herra ihmisen viereen.Kädestä ei Ansel uskalla nameja ottaa, mutta maasta, ihmisen läheltäkin syö namin kyllä. Aktiivit kuvailevat Anselia herkän oloiseksi herrasmieheksi ja komea herra arvostaisikin varmasti rauhallista kotia eläkepäivilleen.

14.3.2019
Ansel aloitti kotinsa etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

 

______________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ansel saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ansel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa