Päivitetty 20.11.2017

Kodin saanut koira: ANUSCHA


Syntymäaika: 07/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G.Rescue)
ei steriloitu

Perustiedot
M. G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelijan Mihai Grigorien perustama taho, jonka huostassa on useita erilaisia eläimiä.

Mustavalkoinen pentukoira heitettiin eräänä yönä aidan yli Mihain tarhalle yhdessä toisen pennun kanssa. Pentu sai nimen Anuscha ja sen toveri nimen Drops. Pennut piilottelivat alkuun konttivarastojen tallien välissä muutamia päiviä. Tarhan etuosassa vapaana olevan pappakoira Lionin tiedetään olevan epäystävällinen muille koirille, joten ei tiedetty miten käy jos pennut tulevat ulos piilostaan. Eräänä aamuna kuitenkin nämä kaikki kolme olivat kaverillisissa tunnelmissa vastassa portilla kun Mihai tuli tarhalle!

Anuscha on suloinen pieni, töppöjalkainen karvanaama. Tulee olemaan säkäkorkeudeltaan n. 35 cm.

19.10.2017
Anuscha on varattu omaan, turvalliseen kotiin jossa se pääsee opettelemaan kotikoiran elämää.

13.10.2017
Anuscha on utelias tyttönen, mutta hieman jännittää vieraan ihmisen läsnäoloa. Kun pennun saa houkuteltua esim ruoalla lähelle, se ei pakene kosketusta, mutta ihmettelee eikä täysin osaa siitä nauttia. Iloinen, leikkisä ja touhukas tyttö, muttei pahimpia riiviöitä kuitenkaan. Valtavan sympaattinen tapaus.

Anuscha on tottunut erilaisiin lintuihin (joita kulkee tarhan alueella vapaana) ja muihin koiriin. Anuscha asuu nyt 9 pennun jengissä paddockissa, koska pikkuiset livahtivat niin helposti etuportin raoista autotielle.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Anuscha tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Anuscha saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Anuscha on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Anuschan yhteyshenkilö on Noora Lindroos

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.