Päivitetty 18.03.2019

Kodin saanut koira: ASHLEY (nyk. Tihku)


Syntymäaika: 4/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu


Perustiedot ja tausta
23.11.2018
Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5h ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee  hänen johtamansa Happy Dogs Moreni- löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuva pääosin häkkejään yksin, ja niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien. Kaikkia koiria on mahdollisuus testata kissojen ja lasten kanssa.

Ashley on löytynyt kesällä 2016 pellolta, viiden muun pennun kanssa parin kuukauden ikäisenä ja on ollut nyt lähes kaksi vuotta tarhalla. Aiemmin Ashleyn kerrottiin olevan muille koirille dominoiva, mutta nykyään tyttö tulee muiden kanssa kuulemma jo oikein hyvin toimeen. Liekö käytöksen taustalla stressi. Ihmiselle taas Ashley on ylitsepursuavaa rakkauttaan jakava pusuttelijakoira. Iloinen ja energinen ja innoissaan hyppii ihmistä vasten häkkiin mentäessä, mutta rauhoittuu, kun ihmiset ovat hetken olleet ja tilanne tasoittuu ja jää nauttimaan rapsutukista. Herkut maistuvat Ashleylle myös, siten kouluttaminenkin helpottuu huomattavasti. Jonkun verran haukkuu muiden koirien mukana tarhalla.

Kooltaan Ashley on noin 50 cm ja painoa noin 20 kg

Päivitykset
18.3.2019
Ashley lensi kotiinsa 23.2. ja sai uudeksi nimekseen Tihku. Onnea Tihku ja perhe. 
3.2.2019
Ihana, ihmisrakas Ashley on vihdoin ja viimein löytänyt oman perheensä ja matkustaa pian Suomeen.

13.11.2018
Tapasimme Ashleyn syyskuisella reissullamme ja meitä vastassa oli oikea ilopilleri! Ashley oli todella onnellinen saadessaan huomiota osakseen ja rauhottuikin heti rapsuteltavaksi. Tapasimme Ashleyn ensin häkissä, jonka jälkeen menimme sen kanssa tarhalla olevaan leikkiaitaukseen. Siellä Ashley ensitöikseen sai hepulin ja juoksi ympäri aitausta onnessaan. Hetken kuluttua jo tyttö rauhoittui ja tuli meidän luokse tuttavuutta tekemään. Välillä Ashley kävi vilkuilemassa myös aitauksen portilta takaisin tarhan puolelle mihin kaikki muut olivat jääneet. Kysyimme Ashleyn suhtautumisesta muihin koiriin ja meille kerrottiin Ashleyn tulevan nykyisen todella hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Muihin koiriin Ashley tutustuikin todella kohteliaasti, eikä esimerkiksi häkkinaapureiden kanssa ollut mitään kärhämää. Enemmänkin Ashley vaikuttaa aika välinpitämättömältä muita koiria kohtaan.

23.3.2018
Ashley on jalokivi. Se on satojen joukossa huomaamaton, mutta kun katsot koiraa ja olet etuoikeutettu tutustumaan Ashleyhin, huomaat hänet varmasti ja jää mieleesi. Ashleyn halusta myös tutustua ihmisiin, kertoo sen tekemä päänkokoinen reikä häkin verkkoon, josta kaula pitkällään koittaa saada huomiota. Vieraan sitten tullessa häkkiin, Ashley haistelee tulijan tarkasti jaloista siirtyen ylöspäin ja käyden vieraan tarkasti nenällään läpi. Se rauhoittuu nopeasti vieraan ollessa rauhallinen, eikä ole luonteeltaan levoton, vaan lähinnä kiihdyttävän ympäristön uhri. Ashleylle sopisi rauhallinen ihminen, ja kenties jonkinlaisen mietiskelynurkkaus kotona, johon se voisi vetäytyä pohtimaan maailman menoa. Se osaa hienosti rauhoittua ja olla paikallaan, kun antaa siihen mahdollisuuden, eikä luultavasti tule kotona olemaan mikään superpallo. Ahsleylla on hieno keskittymiskyky. Herkkä ja tasapainoinen koira, joka on aivan väärässä paikassa. Valmis kotikoira jollekin onnekkaalle.

27.9.2017
Aktiivimme tapasivat Ashleyn heinäkuussa ja kertoivat Ashleyn nauttivan juoksuaitauksessa vauhdin hurmasta ja välillä aina rapsutuksistakin. Myös toinen koira oli ollut samaan aikaan ulkona, mutta ihmiset olivat tärkeämmät Ashleylle ja hakeutuikin mielummin aktiivien seuraan.

20.6.2017
Ashleyn elämä tarhalla jatkuu Romanian kuumassa kesässä.  Saimme uusia kuvia kauniista tytöstä.

15.4.2017
Ashley tuli etsimään kotiaan, oltuaan jo lähes vuoden tarhalla.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ashley saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ashley on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.