Päivitetty 29.08.2016

Kodin saanut koira: ASHOKA


Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloidaan

 

23.3.2015
Tapasin ihanan ja sosiaalisen Ashokan maaliskuisella Romanian reissullamme. Voi sitä innon määrää astuessamme Ashokan häkkiin. Tyttö ei tiennyt mitenpäin vieraat tulisi ottaa vastaan ja n.10 minuuttia siinä menikin ennen kuin Ashoka malttoi rauhoittua.

Ashokan tarinasta tiedetään vain sen verran että hänet oli hylätty mitä julmimmalla tavalla. Ashoka oli heitetty n. 7 metriä syvään kaivoon odottamaan varmaa kuolemaa. Ashokan onneksi eräs eläinsuojelija löysi hänet ja siitä lähtien Ashoka on asuttanut yhtä häkkiä yhteistyökumppanimme Asociatia A Doua Sansan Glinan tarhalla.

Ashoka ei tule toimeen muiden koirien kanssa ollenkaan, joten Ashoka luovutetaan vain ainoaksi koiraksi. Rotuperimänsä puolesta Ashoka tarvitsee koirakokeneen kodin, jossa on kokemusta vahvemmista roduista. Ashokan ulkonäöstä päätellen tytössä virtaa staffin/pitbullin verta.

Ihmisten kanssa Ashoka on mitä sosiaalisin tapaus. Edes häkkiin tunkevat uudet ihmiset eivät saa sitä hämilleen, vaan Ashoka ottaa meidät vierailijatkin ilolla vastaan. Ashoka ei myöskään haukkunut ollenkaan tarhalla ollessamme, joten sen tuleva koti voisi mahdollisesti sijaita myös kerrostalossa. Tylsistyessään Ashoka kyllä keksii itselleen tekemistä, tällä hetkellä se järsii metallista häkkinsä verkkoa. Tulevassa kodissa on siis hyvä varautua sisustusinnokuuteen, jos tylsyys iskee Ashokalle työpäivän aikana.

Sohvaperunaa tästä tytöstä ei saa tekemälläkään, joten tulevan kodin tulee olla valmiita liikkumaan ja aktivoimaan Ashokaa tarpeeksi. Kunnon koirakansalaisen tulee myös osata käytöstavat, joten koirakoulukaan ei olisi innokkaan Ashokan kanssa ollenkaan huono idea.

Ashoka on n. 50-55cm korkea ja on hoikassa kunnossa tällä hetkellä. Painoa on vain n. 18kg.

Videon ihanasta Ashokasta pääset katsomaan tästä.

19.5.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat ihana Ashokan toukokuun reissullansa. Heillä ei ollut mitään muuta kuin ylistyssanoja tätä koiraa kohtaan. Ashoka on tarhaolosuhteista huolimatta hyvin tasapainoisen oloinen koira, joka rakastaa poikkeuksetta kaikki ihmisiä. Vaikkakin Ashoka aluksi häslää, osaa se myös rauhoittua ja keskittyä. Ashoka vierustoverit haukkuvat ja rähjäävät aika lailla mutta Ashoka ei lähde tähän haukkukonserttiin mukaan. Muiden koirien kanssa Ashoka ei siltikään tule toimeen ja tämä onkin hyvä tulevan kodin sisäistää.

Hymytyttö Ashokalle lisätty uusia kuvia.

9.7.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat ihana Ashokan heinäkuun Romanian reissullansa. Ashoka on edelleen mitä ihanin ja tasapainoisin tyyppi ihmisten kanssa. Kaipuu ihmisen huomiosta on niin suurin että Ashoka puree häkkiänsä sen seurauksna. Helle kuitekin verotti tätä neitiä sen verran ettei Ashoka paljoa jaksanut riehua eikä pomppia.

Missä on Ashokaa ymmärtävä loppuelämän koti? Koti, jossa osataan työstää Ashokan ongelmia toisten koirien kanssa?

Ashokalle lisätty uusia kuvia ja videota tästä neidistä pääset katsomaan tästä.

25.9.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat jälleen iloisen ja sosiaalisen Ashokan syyskuun reissullaan. Missä tämän kultakimpaleen oma koti viipyy?

Ashoka vaikuttaa kovin tasapainoiselta koiralta vaikka tarhalla vietetty aika alkaakin näkyä Ashokassa. Se kaivaa, kaivaa ja kaivaa tylsyyksissään kuoppaa häkissään. Joka päivä se kuoppa peitetään ja Ashoka aloittaa taas alusta. Ashoka kaipaa selvästi ihmisen seuraa ja aktiviteettia, sitä on tarhaolosuhteissa tälle likalle mahdoton tarjota.

18.11.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat valloittavan Ashokan marraskuisella reissullansa. Ashoka on edelleen luonteeltaan täyttä kultaa. Siitä huomaa kuinka se hakeutuu täysin vieraidenkin ihmisten luokse ja on vain kiitollinen saamastaan huomiosta. Missä viipyy tämän tytön koiraton loppuelämän koti?

Ashokalle lisätty kuvia ja videon pääset katsomaan tästä.

Lisätty uusia kuvia!

10.1.2016
Onni potkaisi vihdoin upeaa Ashokaa ja tyttö saa ylleen varattu tekstin.

29.8.2016
Ashokan kotimatka viivästyi jonkun verran, mutta jokin aika sitten se lensi Suomeen omaan loppuelämän kotiin. Onnea matkaanne, Ashoka ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ashoka saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ashoka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan kuitenkin ensin sivuillamme adoptoitavan elöimen terveys, koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen!

Yhteyshenkilö Tanja Björninen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.