Päivitetty 21.04.2015

Asociatia Sava’s Safe Haven ja tilannepäivitykset


 

Kuva: Sava's Safe Haven http://www.savasafehaven.com/

Sava’s Safe Haven ylläpitää kodittomien eläinten tarhaa. Yhdistyksellä on yli 200 koiraa sekä kissoja ja lintuja huolehdittavana. Kuva: Sava’s Safe Haven http://www.savasafehaven.com/

22.1.2015

Oana Savan perustama, vuonna 2012 rekisteröity yhdistys, Asociatia Sava´s Safe Haven lähestyi Kulkureita kertoakseen projektista, jonka avulla yhdistys haluaa yrittää vähentää eläinten hylkäämistä Romaniassa.

Romania on hiljattain ottanut käyttöön uuden lain koskien lemmikkikoiria. Laki määrää, että jokaisen omistajan tulisi mikrosiruttaa koiransa ja lisätä tiedot koirastaan valtakunnalliseen tietokantaan. Maassa, jossa suurin osa omistajista eivät edes rokota koiriaan, tämä on lähestulkoon mahdotonta toteuttaa.

Asociatia Sava´s Safe Havenin ideana on perustaa paikallinen yritys, jonka toimialueena olisi kolme tarhan lähikylää. Yritys hoitaisi eläinten mikrosirutuksen, tietojen lisäämisen tietokantaan sekä tietokannan ylläpitämisen. Alkuun olisi tarkoitus käynnistää kampanja, jonka tavoitteena on mikrosiruttaa ja rekisteröidä 1000 koiraa tietokantaan. Yhdistyksellä on sekä oikeudellinen että moraalinen tuki paikallisilta viranomaisilta ja valtuustolta, mutta heiltä puuttuu projektiin toteuttamista varten tarvittavat varat.

Rescueyhdistys Kulkurit ry on päättänyt tukea tätä projektia 1 500 eurolla, sillä koemme erittäin positiiviseksi sen, että myös paikalliset eläinsuojeluyhdistykset yrittävät keksiä, miten he saisivat eläinsuojelun paremmaksi kotimaassaan. Mielestämme Asociatia Sava´s Safe Haven on miettinyt tätä kestävän kehityksen kannalta, pitkällä tähtäimellä. On myös hienoa huomata, että he ovat päättäneet lähteä maltillisin mielin liikkeelle, eivätkä tee asioita hätiköiden.

 

> Tutustu Asociatia Sava´s Safe Haveniin täällä.

 

——————————————————-

 

Tilannepäivitys 9.2.2015

 

savassafehaven

Kuva: Sava’s Safe Haven

Muistatteko Romaniassa toimivan Sava´s Safe Haven yhdistyksen, jonka mikrosiru- sekä rekisteröintiprojektia Kulkurit lähti tukemaan tammikuussa 2015?

Olimme vaikuttuneita Sava´s Safe Havenin suhtautumisesta, ajattelutavoista, tavoitteista sekä toimintatavoista. Tämän johdosta halusimme lähteä tukemaan heitä projektissaan, josta voit lukea lisää täältä.

Olemme mielenkiinnolla seuranneet Sava`s Safe Havenin edesottamuksia ja projektin etenemistä.

Sava´s Safe Haven oli asettanut itselleen tavoitteeksi, Kulkurien tukeman projektin lisäksi, perustaa tarha kodittomille eläimille. Aikoinaan he ostivat tontin pellolta ja ryhtyivät tuumasta toimeen. Viikon sisällä tontin ostamisesta heillä oli tarha siinä mallilla, että he pystyivät ottamaan ensimmäiset kodittomat koirat turvaan. Tämä tapahtui marraskuussa 2012. Nyt, helmikuussa 2015, Sava´s Safe Havenilla on kodittomille eläimille iso tarha, jossa on kaksi leikkikenttää. Tarhalta löytyy myös eristyshuone, mikäli tarve vaatii.

Uusimpana lisäyksenä, ihmisten lahjoitusten avulla Sava´s Safe Haven on nyt saanut rakennettua oman vaatimattoman, mutta modernin, klinikan tarhan yhteyteen. Voimme iloisina kertoa, että he ovat nyt steriloineet ensimmäiset 10 koiraa – omalla klinikallaan. Aivan mahtavaa työtä! Juuri tälläistä pitkäjönteistä, organisoitunutta ja tehokasta toimintaa Romaniassa tarvitaan laajamittaisesti eläinsuojelun saralla.

Jäämme edelleen seuraamaan Sava´s Safe Havenin etenemistä ja pyyteetöntä työskentelyä heidän omassa kotimaassaan Romaniassa, missä jokaisen tuskaisen päivän kohdalla soisi heidän myös löytävän jotain positiivista. Meidän kaikkien tuki on tärkeää heille.

 

> Voit käydä tutustumassa Sava’s Safe Havenin toimintaan täältä. Tutustuthan samalla Sava’s Safe Havenin Facebook-sivuihin.

 

———————————————

 

Tilannepäivitys 16.2.2015

 

10999095_944039992273001_4350022349169946574_n

Kuva: Sava’s Safe Haven

Asociatia Sava’s Safe Havenin kuulumisia on jälleen iloa kertoa!

Yhtenä tämän Romaniassa toimivan vapaaehtoisen eläinsuojeluyhdistyksen tavoitteena on ollut käynnistää toimialueensa lähikylissä organisoitu ja edistyksellinen mikrosiru- ja rekisteröintikampanja. Tämä hillitsee koirien jatkuvaa hylkäämistä ja täten myös kodittomien koirien määrää. Myös rekisterin ylläpitäminen kuuluu kampanjan piiriin.

Kulkurien lahjoittamalla summalla Asociatia Sava’s Safe Haven sai hankittua puolet 1000 kappaleen erän tavoitteestaaan eli 500 mikrosirua ja terveys-/rokotuskorttia.

”A Chance for Change” -projekti on siis puolessa välissä. Toiset 500 kpl mikrosiruja ja terveys-/rokotuskortteja odottavat vielä lahjoittajia.

Asociatia Sava’s Safe Havenin perustaja Oana Sava ilmoitti, että he aloittavat mikrosirutukset näillä ensimmäisillä siruilla heti, kun sää hieman paranee.

Tämä projekti osoittaa paikalliselta eläinsuojeluyhdistykseltä sangen esimerkillistä ja organisoitunutta toimintaa sekä pitkäjänteiseen kehittämiseen tähtäävää auttamista. Olisi hienoa jos Sava’s Safe Haven saisi kannustusta ja tukea myös muilta eläinsuojeluyhdistyksiltä sekä teiltä, eläinystäviltä. Projektiin voivat osallistua sekä yhdistykset että yksityishenkilöt.

 

Lue lisää projektista ja yhdistyksestä seuraavien linkkien kautta:

http://www.savasafehaven.com/campaign-of-microchipping

http://www.savasafehaven.com/

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.