Päivitetty 02.04.2017

Kodin saanut koira: ATOS


Atos 03/15

Atos 03/15

ATOS

* Arvioitu syntymäaika 09/14

* Uros

* Kastrotu

* Romaniassa

 

 

 

 

26.3.2015
Kulkureiden aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Maaliskuussa 2015 Romanian matka kohdistui mm. Onevet klinikalle, jonka kanssa yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi Onevet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle, kuten esimerkiksi vasta noin puoli vuotisille paimenkoiramixeille, Atokselle, Porthokselle sekä Aramikselle. Lukuisten muiden Romanialaisten koirien tapaan tämäkin pentue oli syystä tai toisesta päätynyt hylättyinä kaduille. Pennuilla oli kuitenkin onnea matkassaan, sillä Onvetiin eläinlääkäri Dr. Adina löysi sisarukset ja vei ne turvaan klinikalle. Hurmattuaan aktiivimme päätyivät ne lopulta Kulkureiden adoptio-ohjelmaan ja voivat aloittaa omien kotien etsinnän Suomesta.

Toinen sisarus-trion uros-pennuista on nimeltään Atos. Kulkureiden aktiivit kertovat Atoksen olevan aluksi hieman ujo vieraiden parissa, mutta reipastuvan kuitenkin hetken asiaa tuumailtuaan. Toisten koirien kanssa se tulee hyvin toimeen. Tarhaolosuihteissa Atoksen ei ole kuuultu haukkuvan. Pojan kasvu on vielä kesken. Tämän hetkisen koon perusteella Atoksen odotetaan kasvavan noin 50-55cm korkeaksi ja noin 20-25kg painoiseksi.

25.4.2015
Atos on varattu tänään omaan kotiinsa.

15.5.2015
Atos saapui omaan kotiinsa 13.5.

17.7.2015
Saimme kotikuulumisia ja kuvakollaasin Aatokselta:

“Nyt  on kulunut noin 2 kuukautta siitä, kun Aatos meille saapui ja täytyy ihan ensiksi sanoa, että muutos alkuun nähden on valtava. Aatos on rohkaistunut todella paljon kahden kuukauden takaiseen, eikä enää vierasta uutta kotiaan (tosin hän oli vähän hämillään, kun pari viikkoa takaperin meillä olohuoneen huonekalut vaihtoivat paikkaa).

Myös lenkkeilyssä on tapahtunut iso parannus ja roskapönttöjen ja muiden ihmisten pelko on vähentynyt huomattavasti. Tosin jos lenkillä ollessamme tulee esimerkiksi useampi ihminen ja koiria vastaan kerralla, niin pitää vähäksi aikaa pysähtyä ja rauhoittaa tilannetta. Hihnassa Aatos käyttäytyy todella hyvin ja jollei paremmin tietäisi, niin voisi kuvitella Aatoksen kävelleen hihnassa koko ikänsä. Myöskään syömisen ja juomisen kanssa Aatoksella ei ole mitään ongelmaa vaan hän syö erittäin reippaasti ja vesikin maistuu.
Ainut ongelma Aatoksen kanssa on oikeastaan se, että hän ei vieläkään ole ottanut meihin mitään pysyvämpää kontaktia eikä rapsutuksetkaan aina oikein kelpaa. Välillä hän saattaa aamuisin tulla meidän varpaita nuolemaan, eli voisin kuvitella että täyttä luottamusta ei ole vielä syntynyt. Mutta niinkuin kaikessa, niin tässäkin aika on paras apu. Koirapuistossa räyhäämisen jälkeen Aatos ei ole enää murissut eikä haukkunut muille koirille ja pari kertaa lenkillä ollessamme olemme pysähtyneet jopa tutustumaan vastaantulleeseen uuteen tuttavuuteen. Aatos näyttää kokevan vain häntä itseään isommat koirat uhkaavana, kun taas samankokoiset ja häntä pienemmät koirat olevat hänelle miellyttäviä tuttavuuksia.
Ostimme Aatokselle myös kaksi tennispalloa (joista toisen hän onnistui jo halkaisemaan) ja olemme käyneet hänen kanssaan pari kertaa koirapuistossa silleen, että siellä ei ole muita. Hän näyttää nauttivan siellä pallon jahtaamisesta, tosin pallo jää vielä tässä vaiheessa sille tielleen.
Tässäpä näitä terveisiä tältä erää!”
2.4.2017

Terveisiä Oulusta! Aikaahan on vierähtänyt jo jonkin verran ja Aatoksella alkaa tulemaan täyteen 2 vuotta Suomessa. Poikaa ei todellakaan tunnistaisi samaksi koiraksi joka noin 2 vuotta sitten saapui. Alussa havaitusta arkuudesta ja pelokkuudesta ei ole enää jäljellä juuri mitään. Edelleen yllättävät tilanteet kuten takaa tulevat pyöräilijät sekä lattialla liukastuminen säikäyttävät, mutta nykyään lenkillä meno on joutuisaa sekä Aatos kävelee reippaasti ja iloisesti hihnassa sekä tykkää haistella ja tutkia ympäristöä. Myös kotona olossa on tapahtunut huimia muutoksia. Aluksi Aatos ei uskaltanut oleskella kuin olohuoneessa ja makuuhuoneessa kun taas nykyään hän uskaltautuu reippaasti joka huoneeseen, sekä luvan kanssa oleskelee myös olohuoneen toisella sohvalla. Aatoksen mielipaikka onkin kyseisellä sohvalla ihmisen vieressä. Alussa Aatos ei myöskään ottanut minkäänlaista kontaktia, mutta nykyään tullaan häntä pystyssä hakemaan huomiota ja rapsutuksia.
Aatoksella on nykyään adoptoitu veli,  5-vuotias labradorinnoutaja/siperianlaika mixi Laku, joka oli omistajan huonosta kunnosta johtuen lopetusuhan alla. Pojat ovat olleet yhdessä nyt noin kuukauden ja huomaa heti, että koirakaveri on piristänyt Aatosta, sekä tekee hyvää koska hän pystyy ottamaan vanhemmasta kotikoirasta mallia.
Lisätty Aatokselle kuvia.
 ——————————————————————————————————————————————————–

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.