Päivitetty 25.10.2022

Kodin saanut koira: AUNE


Syntymäaika: n. 2010
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

4.5.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Herttainen Aune saapui Carpen tarhalle keväällä 2021, kun hänet omistanut mies kuoli. Aune on jo kunnioitettavaan ikään ehtinyt vanha leidi, joka ei enää turhia hötkyile tai hätäile. Hiljainen, vaatimaton, rauhallinen – nämä sanat kuvaavat Aune-mummukkaa parhaiten. Aune asustelee tarhalla nuoren uroskoiran kanssa ja kaksikko tulee hyvin toimeen keskenään.

Namit kiinnostavat Aunea kovasti. Vaikka Aunen kuulo on todennäköisesti varsin huono, toimii sen nenä silti hyvin ja Aune nuuskii tarkkaan vierailijoiden kädet ja taskut herkkujen toivossa. Vieraiden ihmisten kosketus hieman jännittää Aunea, mutta silti se pysyy rauhallisena lähellä. Ihmisten huomio ja herkut tuntuvat olevan Aunelle hieman hämmentävä asia, todennäköisesti se onkin tottunut aiemassa elämässään jäämään enemmän syrjään eikä ole juurikaan tottunut käsittelyyn tai huomion osoituksiin. Nyt olisikin korkea aika, että Aune löytäisi oman ihmisensä, jonka jakamattoman huomion se saisi viimeisiksi vuosikseen! <3

Iältään Aune on arviolta 12 vuotias. Korkeutta siltä löytyy noin 58cm ja painoa suunnilleen 25kg. Aunella on pitkä turkki, joka vaatii säännöllistä hoitoa.
Päivitykset
 
8.10.2022
Aune saapui tänään omaan kotiinsa. <3
14.7.2022
Aune varattiin tänään omaan kotiinsa ja se jää odottamaan kyytiä Suomeen. <3
4.5.2022
Sympaattinen Aune-mummo aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Aune saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aune on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Aunen yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.