Päivitetty 02.09.2020

Enkelikoira: AVIA


Syntymäaika: 2006-2007
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

14.8.2020

Saimme Avian perheeltä surullisia uutisia. Sateenkaarisillalle tassutteli uusi tulokas. Lämmin osanottomme perheelle ja kiitos kaikesta mitä Avialle annoitte.

Perheen muistokirjoitus:

“Avia nukkui pois rauhallisesti eräänä elokuisena aamuna. Jäljelle jäi valtava ikävä ja suru, meidän pienellä kettumummollamme oli aivan erityinen sydän. Sitten kun suru hellittää, tilalle tulevat muistot ja sinun veikeytesi saa meidät taas hymyilemään. Kiitos ystävä kaikesta. Olemme onnellisia, kun saimme tuntea sinut.

“Minä tiesin, että itkisin
kun juon viiniä
itkisin.
Joka tapauksessa tämän hetken nimi on
kiitos.”

Eeva Kilpi”

 

26.2.2014
Eläinsuojelija Anda Murgu toi Avian omalle tarhalleen n. 6 vuotta sitten. Avia on kuitenkin vapaa ja itsenäinen sielu eikä Aviaa yli kahden metrin aidat pidelleet vaan niin hyppäsi n. 10 kiloinen tyttö taas vapauteen. Yrityksistä huolimatta Avia ei viihtynyt Andan tarhalla häkissään, joten Anda päästi sen takaisin kadulle. Avia kuitenkin fiksuna tyttönä on kaikki nämä vuodet pysynyt Andan tarhan lähettyvillä, milloin syömässä ja milloin leikkimässä muiden koirien kanssa.

Romanian tilanteen edelleen ollessa paha koirien kannalta, Anda otti Avian uudelle Jilavan tarhalle, jossa Avia asustaa nyt sisätiloissa sillä yhtään häkkiä, jossa olisi myös katto ei vielä ole valmiina.

Avia on luonteeltaan ystävällinen, reipas ikäisekseen ja todella sosiaalinen sekä ihmisten että toisten koirien kanssa. Kaunis Avia odottaa nyt sitä omaa kotiaan, jossa sen ei enää viihtymättömyytensä takia tarvitse karata ja omaa sohvannurkkaa, jossa Avia voisi käpertyä omistajansa kainaloon. Avia arvostaisi varmasti koirakaverin seuraa mutta pärjää vallan mainiosti myös ainoana koirana, jolloin Avia saisi omistajan jakamattoman huomion.

Avialle sopii asumismuodoksi omakotitalo, jossa olisi erittäin korkeat aidat. Vaikka Avia varmasti oppisi myös asumaan kerrostalossa, jossa karkaamisriski olisi tietysti pienempi. Tulevan kodin tulee sitoutua opettamaan Avia kulkemaan hihnassa, jotta karkaamisriski voidaan minimoida. Tälle tytölle aidat eivät taida olla mikään este vaan enemmänkin vain hidaste. 🙂 Tulevan kodin tulee myös muistaa ettei Avia ole koskaan elänyt kotikoirana, joten sopeutumiseen tulee varata aikaa.

Kaunis ja jo kunnioitettavaan ikään ehtinyt Avia painaa n. 10-12 kg ja on n. 35-40 cm korkea.


30.3.2014
Kulkureiden aktiivit tapasivat kauniin Avian maaliskuun alkupuolella ollessaan Romaniassa. Avia on mitä miellyttävin koira, joka vaikuttaa todella tasapainoiselta ja rauhalliselta neidolta. Nykyään Avia pysyy myös omassa häkissään, jossa se asustaa uroksen ja toisen nartun kaverina. Avia antaa myös suorittaa kaikki hoitotoimenpiteet hienosti ja Avia onkin ikäisekseen hyvässä fyysisessä kunnossa.

Enää Avialta puuttuu se ikioma koti, jossa se saisi elää rakastettuna perheenjäsenenä loppuelämänsä ajan.

Avialle lisätty myös uusia kuvia!
20.6.2014
Terveiset iloiselta Avialta! Aktiivimme vierailivat toukokuussa jälleen yhteistyökumppaneidemme luona Romaniassa ja tapasivat myös Andan Jilavan tarhalla asustavan Avian. He kertovat seniori-ikään ehtineen Avian olevan useista tarhalla vietetyistä vuosista huolimatta edelleen hyvin valloittava ja sosiaalinen tapaus, joka nauttii vierailijoiden huomiosta täysin rinnoin.

Avia asuttaa karkailutaipumuksensa vuoksi tarhalla yhtä katollisista häkeistä.

Lisätty uusia kuvia!

29.7.2014

Kulkurien aktiivit tapasivat heinäkuun reissullaan myös Avian. Avia on iästään huolimatta leikkisä ja suht aktiivinen tapaus. Välillä Avia tekee omatoimisia reissuja tarhan alueella mutta palaa aina takaisin häkkiinsä, sillä Avia on kovin miellyttämisenhaluinen ja ei halua jättää ihmisiä silmistään. Kaikki hoitotoimenpiteet sujuu ongelmitta ja kovin ongelmaton tapaus Avia onkin. Uskomatonta että tälläinen helmi odottelee vielä omaa kotiaan. Mikäs olisi sen hienompaa olisikaan kuin että Avia pääsisi loppuelämäkseen kotiin sen oman ihmisen luo.

Avialle lisätty uusia kuvia!

4.11.2014

Kulkurien aktiivit tapasivat kauniin ja siron Avian lokakuisella reissullaan. Aviasta ei ole mitään negatiivista sanottavaa. Se on valloittava, liikuttava, ihana pusukoira. Näillä sanoilla matkalaiset kuvailivat Aviaa ja tottahan tuo on. Avia ansaitsisikin jo loppuelämän kodin, jossa saisi viettää viimeiset vuotensa.

Avialle lisätty uusia kuvia!

19.5.2015

Kulkurien aktiivit tapasivat aina yhtä iloisen Avian toukokuun reissullamme. Avia on edelleen tuttuun tyylinsä todella tasapainoisen oloinen rouva. Ikä on vain numeroita tälle rouvalle sillä Avian ulkomuodosta ei millään voisi uskoa kyseessä olevan jo noinkin iäkäs koira.

Enää Avialta puuttuu se loppuelämän koti. Avialla todettiin sydänmato, johon Avia saa nyt hoitoa. Uuteen kotiin Avia on valmis matkustamaan hoitojen jälkeen, n.3kk kuluttua.

9.7.2015

Kulkurien aktiivit tapasivat ihanan Avian heinäkuun reissullansa. Mitäpä Avista voisi enempää kertoa? Muuta kuin sen että, hän on täydellinen ja aivan valloittava seniori-ikään ehtinyt rouva. On ihme ettei näin symppis tyyppi ei ole vielä löytänyt sitä ikiomaa ihmistä ja sohvaa, jonka voisi valloittaa.

Videota ihanasta Aviasta pääset katosmaan tästä.

Avialle lisätty myös uusia kuvia reissulta!

26.9.2015

Kulkurien aktiivit tapasivat iki-ihanan Avian syyskuun Romanian reissullansa. Avia olisi jo ansainnut oman loppuelämän kodin kaikkien näiden tarhalla vietettyjen vuosien jälkeen. Avia jaksaa edelleen valloittaa kaikkien kävijöiden sydämet viisaalla ja rauhallisella olemuksellaan. Avialle lisätty uusia kuvia!

7.1.2015

Avia on vihdoin varattu omaan loppuelämän kotiinsa!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Avia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Avia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutusthan sivuiltamme löytyviin adoptoitavan eläimen terveyteen, koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa!

4.2.2016

Avia matkusti 29.1. loppuelämän kotiinsa.

Yhteyshenkilö Saila Ryytty.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.