Päivitetty 05.12.2015

Kodin saanut koira: AXY


03/2015

03/2015

 

 AXY

* arvioitu syntymäaika 07/2013

* uros

* kastroitu

* Suomessa

 

 

 

27.11.2013

Axyn on löytänyt eläinsuojelija Luiza Mandrun kylällä asuva pieni lapsi, joka oli tullut itkien 8 viikkoisen Axyn kanssa Luizan luokse ja pyytänyt että Luiza ottaa Axyn luoksensa turvaan. Luiza ei voinut sanoa pienelle lapselle ei, joten näin Axy pääsi turvaan Luizan luokse ja on saanut siellä kasvaa ja vahvistua.

Axy on nyt 5 kuukauden ikäinen, Axy on leikkisä ja rohkea rämäpää niinkuin tämän ikäisen koiranpennun kuuluu ollakin. Axy asuu samassa aitauksessa muiden pentujen kanssa ja päivät kuluu leikkien lajitovereiden kanssa ja nukahtaen samaan läjään kavereiden mukana.

Axy on reipas, sosiaalinen ja aktiivinen koiranalku, josta saisi varmasti mainion harrastuskaverin lajiin kuin lajiin. Tylsistyessään tämä rämäpää saattaa keksiä vaikka mitä uuden omistajan iloksi. Joten Axylle etsitään kotia aktiivisesta perheestä, jossa lenkkeily ja harrastaminen koiran kanssa on ykkössijalla.

Ihmisiä Axy tulee aina tervehtimään iloisesti häntä heiluen eikä pusuilta voinut välttyä, niin paljon tämä koira rakastaa ihmiseltä saatua huomiota.

Axy on suht äänekäs ja vaikuttaa välillä että Axy haukkuu vain ja ainoastaan haukkumisen ilosta. Tästä syystä kerrostaloasunto ei ole Axylle se paras vaihtoehto. Parhain asumismuoto olisi omakotitalossa tai rauhallisella rivitaloalueella. Tulevan kodin tulee ottaa tämä huomioon miettiessään kodin tarjoamista Axylle.

Axy tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa, niin narttujen kuin urosten. Jos tulevassa kodissa on ennestään koira, tulee sen olla reipas ja määrätietoinen sillä muuten se saattaa jäädä Axyn jalkoihin. Axy tulee hienosti toimeen myös kissojenkin kanssa.

Axy on jo täysin valmis matkustamaan omaan kotiinsa mutta tulee kuitenkin muistaa ettei koiraa tule koskaan ottaa hetken mielijohteesta vaan päätöksen tulee olla tarkkaan harkittu, sillä hyvällä onnella koira voi olla seuranasi jopa seuraavat 15 vuotta.

Axy kasvaa keskikokoiseksi, noin 15-20kg painavaksi komeaksi herraksi. Tällä hetkellä painoa on kertynyt n. 10 kg.

Axy saapuu omaan kotiinsa EU-passin kanssa, sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä ja tautitestattuna. Huomioithan, että jos Axy saapuu suomeen alle 6kk ikäisenä, sitoutuu uusi omistaja suorittamaan kastroinnin Suomessa. Yhdistyksemme osallistuu kastrointikuluihin 25% osuudella eläinlääkärin kuittia vastaan, kunhan kastrointi suoritetaan 4 kk sisällä Suomeen saapumisesta.

Tutustuthan huolellisesti ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

1.2.2014

Axy matkasi omaan kotiin!

28.3.2015

Axy palasi kotia etsivien koirien joukkoon ja on ollut nyt hoitopaikassaan viikon verran. Axyn edellisessä kodissa haasteita tuottivat Axyn epävarmuus uusia asioita ja ihmisiä kohtaan ja näin päädyttiin etsimään Axylle uusi, loppuelämän koti.

Kotihoitaja kertoo Axyn olevan hyvin nopea oppija, tekemisen halu oman ihmisen kanssa löytyy ja vaikuttaakin että Axy nauttii suunnattomasti kun pääsee puuhailemaan ihmisensä kanssa. Axyn epävarmuus ilmenee haukkumisena ja varautuneisuutena, namien ja positiivisen vahvistamisen avulla Axy kuitenkin on osoittanut olevansa hyvinkin fiksu poika. Äänen korottaminen ja äkkinäiset liikkeet saavat Axyn alistumaan ja epävarmuus puskee päälle. Näistäkin tilanteista on selvitty namien ja johdonmukaisen ohjauksen avulla. Yksinolot Axylta sujuu jo mallikkaasti hoitopaikassaan ja hoitokodin muiden koirien kanssa Axy tulee juttuun mainiosti.

Tulevalta kodilta odotetaan kokemusta koirista ja halua jatkaa Axyn kanssa jo nyt aloitettua koulutusta. Axy ei missään nimessä ole ongelmakoira vaan koira, jolle ei ole opetettu miten jännittävissä tilanteissa tulisi toimia. Positiivisen vahvistamisen kautta Axy saa koko ajan lisää kivoja kokemuksia uusista ihmisistä ja asioista. Axy reipastuu päivä päivältä enemmän ja onkin omien ihmistensä kanssa mitä kultaisin otus. Pienten lasten perheeseen Axya ei kuitenkaan luovuteta epävarmuutensa takia.

1.6.2015

Ohessa kuulumisia kotihoidosta, joss aAxy odottaa vielä sitä loppuelämän kotiaan.

“Axy on nyt käynyt kylässä kerrostalossa ja pärjäsi hienosti uudessa paikassa. Axy kuitenkin tykkää äännellä paljon, joten kerrostaloon se ei liene paras asukki. Axy on stressiherkkä ja kaipaa tuttuja, turvallisia rutiineja. Säännölliset rutiinit ja tasainen arki sopisivat hyvin Axylle.

Axy nukkuu hyvin, syö hyvin, leikkii mielellään ja kaipaa myös vapaana juoksemista. Tämä kuitenkin aidatulla alueella, koska Axy ei ole täysin luotettava tuntemattomien ihmisten seurassa. Aidoista ei ole yrittänyt yli eikä ali.

Ohittaminen sujuu jo paremmin ja ihmisten kohtaaminen muualla kuin kotiympäristössä. Kotiin tulevissa ihmisissä on vielä harjoiteltavaa. Kotiin tuleville ihmisille Axy haukkuu ja kiihtyy todella paljon. Silloin Axyn on todella vaikea rauhoittua. Tilanne on vaikea myös niin että kotiin on tullut vieras sillä aikaa, kun Axy on vaikkapa lenkillä. Kiihtyessään Axy haukkuu, murisee ja melko varmasti myös näykkisi, jos pääsisi. Miehet ovat erityisen vaikeita. Nyt siis harjoitellaan ihmisten rauhallista kohtaamista muualla ja myöhemmin vasta kotiin tulevien ihmisten tapaamista.

Axy tykkää kovasti erilaisista harjoituksista, kuten hajuerottelusta ja arkitottiksesta. Jäljestyksessä oli myös oikein taitava. Axylle koitetaan saada lisää itseluottamusta ja opettaa oppimaan rennosti ja rauhallisesti asioita. Axy kiihtyy herkästi ja silloin pojan on kovin vaikea rauhoittua.

Axy on todella mukava matkalainen. Autossa ei stressaile turhia.

Kokeiltiin keskustassa kulkemista ja Axy pärjäsi mainiosti. Ohitukset ja muut kyllä hieman jännitti, mutta hajut vei voiton.

Axy on hieman sellainen hessuhopo, jolle sattuu ja tapahtuu. Ihan joka hommassa ei ole ajatus mukana, mutta vauhtia on aina. Rauhallinen omistaja saa tästä pojasta ihan parhaimmat puolet esiin. Axy on innolla mukana kaikessa mitä tehdään, mutta keksii myös itselleen tekemistä.”

28.7.2015

Axylle lisätty uusia kuvia. Niinkuin kuvista huomaa, Axysta saisi mahttavan harrastuskaverin. Axy todella nauttii kun pääsee tekemään asioita ihmisensä kanssa.

Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

23.9.2015

Axya kohtasi ehkä sen tämän hetkisen elämän suurin onni, sillä Axy saa jäädä loppuelämäkseen asumaan kotihoitajansa luokse. Siellä, jos missä Axylla on parhaimmat mahdolliset eväät uuteen onnelliseen elämään.

Varaajana toimi Saila.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.