Päivitetty 10.11.2017

Kodin saanut koira: BABLO


Syntymäaika: 03/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet/ Ioana Bodea)
kastroidaan

Perustiedot ja taustat
23.9.2017
Syyskuussa oli taas aktiivien suuntana Romania ja yhteistyötarhoilla käynnit, myös Cosoban kylässä, hieman Bukarestin ulkopuolella sijaitseva eläinlääkäriklinikan Onevetin  ylläpitämä koiratarha. Tarha on yksityinen, ja koirilla on turvalliset oltavat siellä, vaikkakin koiramäärä on useampi sata. Bablolla oli onnea matkassa, kun Ioana Bodea löysi hänet juna-asemalta ja otti mukaansa turvaan tarhalle kasvamaan. Bablo on todennäköisesti syntynyt Maaliskuussa 2017, ja pojasta ei kovin isoa arvella kasvavan, n. 10-13kg painoiseksi, n.40cm korkuiseksi pojaksi.

Päivitykset
4.11.2017
Bablo pojan tassut koskettivat suomen maata, kotionnea pikkuinen ja perhe!

4.10.2017
Bablo pojan ei tarvitse odottaa enää kauaa, hänet on tänään varattu  ikiomaan kotiinsa.

23.9.2017
Bablo on hauska salaminmallinen makkarakoira poika, joka pärjää isossa laumassa oikein mainiosti ja tulee muiden koirien kanssa loistavasti toimeen. Sylissä Bablo hieman jäätyy ujostelemaan, mutta heti alas päästessään hyppää jalkaa vasten pyytämään lisää hellyyttä. Bablo seurailee ihmisten touhuissa mukana ja painaa menemään kuin kunnon pennun kuuluukin. Iloinen ja mutkaton tättähäärä poika, joka ei tunnu välittävän pienestä koostaan. Bablon ei kuulla haukkuvan lainkaan joten poikaa voidaan miettiä myös kerrostaloon.

23.8.2017
Bablo on tällä hetkellä iloinen ja rohkea pentu, joka tykkää juosta ympäriinsä ja leikkiä muiden koirien kanssa. Se suhtautuu positiivisesti myös ihmisiin ja tulee tervehtimään vieraita vaikka hieman saattaa ujostella alkuun. Bablo antaa hienosti tehdä kaikki hoitotoimenpiteet ja viihtyy muutenkin ihmisen sylissä. Sillä on myös hassu tapa istua ämpärissä ihmettelemässä koiratarhan menoa.

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Bablo saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bablo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Mikäli Bablo tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bablon yhteyshenkilö: Anne Huhtala.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.