Päivitetty 12.11.2017

Kodin saanut koira: BABON


Syntymäaika: 2006
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

4.4.2016
OneVet Clinica Veterinaria on romanialainen eläinklinikka, joka ylläpitää myös koiratarhaa Cosoban kylässä. Siellä asuuu koiria useista eri lähtökohdista ja olosuhteista. Eräänä päivänä jokin aika sitten saksalaisnainen päätti tyhjentää kokonaisen kunnallisen tarhan, joissa olot ovat kaikin puolin epäinhimilliset ja toimitti kaikki koirat, noin viisikymmentä, OneVetin Cosoban tarhalle. Siihen naisen mielenkiinto lopahtikin ja nainen katosi. Nyt osa näistä koirista etsii kotiaan Kulkurien sivulla, mukaanlukien Babon.

Babon tulee muiden koirien kanssa toimeen, hieman se koettaa laittaa muita koiria järjestykseen ikänsä tuoman arvovallan turvin. Ihmiselle Babon on alistuva ja nöyrä, mikä lienee seurausta siitä, ettei sillä ole kokemusta ihmisen käsittelystä tai ainakaan ystävällisestä sellaisesta. Kuitenkin, vaikka se jännittää tilannetta, kun se on ihmisen kanssa tekemisissä, sen häntä paljastaa sen todellisen luonteen heilumalla koko ajan. Babon on iästään huolimatta leikkisä ja varmasti nauttisi luonnossa liikkumisesta omistajan kera. Rouvalla on tavallisuudesta poiketen kannuskynnet myös takajaloissa.

Babon on viisikymmentäsenttinen ja parikymmenkiloinen.

26.6.2016
Aktiivimme vierailivat toukokuisessa Romaniassa ja tapasivat myös Babonin. He kertovat seuraavaa: “Hupsu mummeli. Babon innostuu, kun pääsee OneVetin koirapihalle juoksemaan ja alkaa hyppelehtiä. Myöhemmin tapaamisen aikana se örisee, kun on niin onnellinen. Babon on todella sosiaalinen ja reipas ja hössöttää iloisesti ympäriinsä. Se on miellyttämishaluinen ihmisille ja lähestyy ryömien häntä hullusti vispaten ja heittäytyy heti selälleen kun saa rapsutuksia. Tasapainoisen ja lempeän oloinen, ihana koira”.

Babonista saisikin itselleen uskollisen, iloisen ja reippaan koirakaverin, jolla on vielä paljon annettavaa. Lisätty kuvia.

6.7.2016
Pulleropallero mummeli sai vieraita Suomesta ja tyylilleen uskollisena se heittäytyi maahan vastaanottamaan rapsutuksia. Sieltä käsin se tuijotteli vieraiden käsiä ja taskuja toiveikkaana kuin sanoen, että tämänhetkisen painon saavuttamisessa on ollut kova urakka ja siitä on pidettävä kiinni. Kun koiralla on tarpeeksi ikää se saa käyttäytyä juuri niinkuin itse mielii ja Babon päättää viuhutella häntäänsä iloisena ja maata maassa herkkuja odottamassa. Kunpa se saisi tehdä sen saman ikiomassa kodissaan ikiomasta pedistä käsin.

Lisätty mummolle pari kuvaa.

28.9.2016
Babon se jaksaa olla hyvällä tuulella. Se on iloinen ja aktiivinen koira, joka nauttii elämästä juoksemalla OneVetin tarhan pihaa ympäri niin paljon, kuin jaloistaan pääsee. Se käy haistelemassa vieraat, muttei malta jäädä siihen pidemmäksi aikaa, vaan jatkaa muiden koirien kanssa leikkimistä. Se tulee siis hyvin kaikkien kanssa toimeen. Kun pahin juoksuhepuli on taltutettu, se tulee vieraiden luokse ja heittäytyy selälleen odottamaan, kuin sanoen, että olkaa hyvät, saatte nyt rapsuttaa minua. Babon- mummeli on erinomainen esimerkki siitä, että ikä on vain numeroita.

Lisätty video heinäkuulta.

14.11.2016
Babon on uskomaton sielu. Se on todella leikkisä ja energiaa täynnä. Päästessään ihmisseuraan se vinkuu innoissaan ja juoksee ympäriinsä minkä käpälöistään pääsee. Ajan kanssa mummeli varmasti rauhoittuu, nyt oli todella innoissaan. Babon osaa rauhoitella itseään ja rauhoittuikin rapsutuksia vastaanottamaan. Se puhuu koiraa hyvin ja ilmaisee itseään todella taitavasti. Babon tekee kaikkensa näyttääkseen olevansa harmiton ja on enemmänkin alistuvainen. Namit kelpasivat erinomaisesti. Rouva ei olisi millään lähtenyt ihmisten luota, vaan kiehnäsi entistä enemmän saadakseen vielä hetken olla lämpimässä ja lähellä. Babonia on mahdoton kuvailla, Babon täytyy kokea. Se tulee edelleen toimeen kaikkien kanssa lajiin ja sukupuoleen katsomatta.

Lisätty kuvia ja video marraskuulta.

13.2.2017
Babon sai tammikuussa jälleen vieraita. Se itki ja poukkoili innoissaan, niin paljon se rakastaa ihmisiä. Tällaiselle koiralle oman ihmisen läsnäolo on aivan ollennainen osa hyvinvointia ja Babonille sen mahdollisuuden soisi täydestä sydämestään. Talven pakkaset lienee tehneet tehtävänsä ja Babon on jonkin verran soukentunut vyötäröltään. Siitä on mahdotonta uskoa, että se on jo ikääntynyt, niin reippaasti se pistää menemään. Edelleen se saattaa hiukan irvistellä, jos toinen tulee sen herkkuapajille, mutta sen me mummolle jo suonemme ja etsimme sille kotia, jossa mummolla olisi paljon herkkuja.

24.3.2017
Aktiivimme tapasivat Babonin jälleen maaliskuisella matkallaan Romaniaan. Adina Vladut, Cosoban tarhan perustaja ja eläinlääkäri kertoo. että Babon luulee olevansa edelleen pentu. Se kirjaimellisesti sekoaa, kun se pääsee huoneeseen, missä on ihmisiä. Juoksee koko vierailun ajan (noin 15 min) aivan päättömästi ympäri huonetta ihmisen luota toiselle. Babon loikkii, pomppii ja pysähtyy välillä sekunniksi tutkimaan jotain ihmeellistä. Sitten se alkaa taas juosta ja juostessaan se iinisee, kiljuu, örisee ja päästelee ties minkälaisia ääniä, koska se on vaan niin onnellinen ihmisen läsnäolosta. Babon on joka ikinen hetki ihan mahdottoman iloinen ja kun joku ehtii hipaisemaan vauhdikasta Babonia, se pyllähtää vauhdista selälleen ja alkaa sätkiä ja kiljua onnesta. Sitten se taas nanosekunnissa ponkaisee uudelle kierrokselle. Babon on ihan mahdoton mummeli, jota ei voi selittää, se täytyy kokea.

22.5.2017
Että sellainen mummo! Päästessään vapaaksi se loikkii ja viuhtoo menemään ja suuntaa ensimmäiseksi kohti ihmistä. Se ei suoraan hyppää syliin, mutta osoittaa koko kehonkielellään, kuinka onnellinen se on odottamattomasta kohtaamiseesta. Babonin taakkana ovat eletyt vuodet ja tavallinen ulkonäkö, mutta Babonin käsittämätön luonne ja elämänhalu ovat jotakin, mitä soisi jokaisen ihmisen saavan kokea. Kun Babonin menoa on muutaman sekunnin katsellut, huomaa hymyilevänsä hölmön ja onnellisen näköisenä. Sellainen on Babon.

Lisätty video ihanasta Babonista.

16.7.2017
Helteet eivät mummoa lannista! Heinäkuu toi mukanaan Romaniaan myös Kulkuien aktiivit ja heillä oli onni ja etuoikeus tavata myös huikea Babon. Babonia ei voi selittää, se täytyy kokea. Sen vankkumaton riemu, hyväntahtoisuus ja elämänilo ovat ylitsevuotavia, eikä se taaskaan tiedä, mitenpäin se olisi, kun saa osakseen huomiota. Sen piipittää ja vikisee innoissaan ja ottaa ilospurtteja pitkin pihaa palaten aina ihmisen luokse kieriskelemään onnesta. Ken Babonin omakseen saa, on poikkeuksellisen onnekas, sillä Babon luo ympärilleen hyväntuulisen ilmapiirin ja mahdollinen huono tuuli haihtuu Babon lähellä.

Lisätty vauhtikuva.

25.8.2017
Vauhtimummo on löytänyt laumansa ja matkaa pian ihan ikiomaan kotiin. Babon on varattu!

12.11.2017
Babonin kotimatka venähti, kun se jäi Romaniaan saamaan hoitoa sydänmatoon. Se saapui Suomeen 11.11.17 ja pienen mutkan kautta se nukkuu ensi yön ihan ikiomassa kodissaan ikiomalla pedillä vatsa täynnä herkullista kanaa. Onnea rakas Babon ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Babon saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Babon on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Babonin yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Toukokuu 2017

Maaliskuu 2017

Marraskuu 2016:

Heinäkuussa 2016:

Babon toukokuussa 2016:

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.