Päivitetty 20.12.2016

Kodin saanut koira: BAMBOO (nyk. Bambu), SUOMESSA


Syntymäaika: 07/2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Vantaa)
kastroitu

 

 

 

 

12.11.2012

Kolme sisarusta, Bambina, Bambino ja Bamboo hylättiin eräänä alkavan syksyn alkupäivinä pahvilaatikossa Anda ja Alina Murgun ylläpitämän tarhan portin taakse. Jos asiasta pitää miettiä jotain positiivista, on se ehdottomasti juuri tuo, että pennut jätettiin eläinsuojelijan oven taakse eikä esimerkiksi aution pellon laidalle, jossa ne olisivat takuuvarmasti menehtyneet. Näin pennuille myös mahdollistettiin turvallinen tulevaisuus. Sisaruksista Bambino onkin jo varattu Suomeen omaan kotiinsa 🙂

Kulkureiden aktiivit vierailivat Andan ja Alinan luona lokakuun lopussa räntäsateisena päivänä tutustuen myös tähän kolmikkoon. Kaikki pennut olivat leikkisiä, iloisia, uteliaita ja reippaita koiria. Ne asustelevat samassa isossa häkissä toisten pentujen sekä aikuisten koirien kanssa, tullen niiden kanssa hyvin toimeen. Ihmisiä kohtaan pennut ovat normaaleja sosiaalisia, touhukkaita ja suukottelevia pikku-koiria.

Tällä hetkellä Bamboo painaa n.2,5-3 kg ja se lienee jää aikuisenakin 10 kg:n hujakoille tai hieman sen alle. Vaikka kyseessä onkin vielä pieni ja suloinen koiranpentu, se kasvaa aikuiseksi ja tulee tarvitsemaan määrätietoista kasvatusta omistajaltaan, siis rakkautta ja rajoja.

21.11.2014
Bamboo matkustaa Suomeen 6.12.14 ja pienelle koiranpennulle ei voisi parempaa lahjaa antaa kuin että se saisi matkustaa tuolloin suoraan omaan kotiinsa.

8.12.2014
Pikku-herra Bamboo matkusti Suomeen sunnuntaina 7.12.14
Odotellaan muutama päivä että Bamboo on rauhoittunut pitkästä matkasta ja päivitellään tämän jälkeen uusien kuvien kera pojalle tietoja.

10.12.2014
Bamboo on ollut kotihoidossa nyt vajaan viikon. Pikku-herra hurmaava on ilostuttanut ihmisiä ympärillään ja jakanut hyvää mieltä kaikkien keskuudessa.

Kotihoitaja lähetti muutaman sanasen pojasta:
Bamboo on vilkas ja energinen pentu 🙂
Hieman aristaa kovia ääniä, mutta on tosi rohkea ja uskaltaa tutustua uusiin ihmisiin ja toisiin koiriin, tulee siis kaikkien kanssa hyvin toimeen.
Bamboo ei hauku eikä räksytä ja kulkee hyvin mukana lenkillä.

Tästä se kotikoirana opettelu jatkuu pojan osalta rohkaisevasti eteenpäin.

15.12.2014
Bamboon kotihoitaja halusi tarjota pienelle pojalle oman kodin.

13.12.2016
Bambu palaa kotia etsivien koirien joukkoon itsestään riippumattomista syistä. Bambu siirtyi kotihoitoon perjantaina 9.12. ja jatkaa kodin etsintää sieltä käsin. Tässä kotihoitajan kertomaa Bambusta:

“Bambu on aivan äärettömän ihana “wannabe- terrieri”- poika. En voisi ikinä keksiä riittäviä ylistyssanoja, joilla kuvailla tätä koiraa.  Arki tämän koiran kanssa on sujunut mutkattomasti alusta alkaen. Autossa Bambu matkusti erittäin hienosti ja on myös tottunut julkisenliikenteen käyttäjä. Tullessaan meille perjantaina, ensimmäisenä missiona sisään päästyään, oli aloittaa kunnon painit perheen oman koiran kanssa. Ja siitä asti ollaan oltu kuin kotonaan.

Bambussa rakkautta riittää. Se nauttii äärettömästi ihmisen huomiosta ja esimerkiksi yöt nukkuu minun kainalossa. Pitkät lenkit ja erilaiset aktivointi puuhastelut ovat Bambun lempipuuhaa! Vaikka tämä aktiivinen koira tykkääkin mennä ja temmeltää niin siinä on myös sohvaperuna-puoli. Bambu tykkää aamulla nukkua pitkään ja lenkin jälkeen on ihana laittaa kellimään selälleen perheen toisen koiran kanssa samaan petiin.

Bambu on todella nopea oppimaan uutta. Edellisessä perheessä ongelmana oli ollut toisten koirien ja vieraiden ihmisten ohitukset. Kotihoitopaikassa vieraat ihmiset ollaan alusta asti ohitettu hienosti. Bambu harvoin edes huomioi näitä ohikulkijoita. Ohimeneviä koiria Bambu alussa haukkui todella paljon, mutta tässäkin ollaan lyhyessä ajassa edistytty hurjasti ja muutamat ohitukset ovat onnistuneet ilman, että koira kiihtyy tai reagoi millään tavalla. Ei varmasti kauaa mene, että ohitukset sujuvat kokonaisuudessaan ongelmitta, mutta tulevan perheen täytyy olla valmiita jatkamaan tätä alulle laitettua harjoittelua. Huomioitavaa tässä on, että ongelma ilmenee vain hihnassa ollessa. Muiden koirien kanssa Bambu tulee erittäin hyvin toimeen ja sen kanssa ollaan aikaisemmin käytä mm. koirapuistossa leikkimässä kavereiden kanssa. Tulevassa perheessä esimerkiksi vanhempi narttu voisi olla Bambulle aivan huippu juttu! Kovin samanikäisen uroksen kaveriksi Bambua ei tulla luovuttamaan. Kissoihin Bambu on tottunut ja tälläinen oli myös edellisessä kodissa.

Bambu on Suomessa ollessaan aina asunut kerrostalossa ja poika ei käytäkkään ääntään juuri ollenkaan. Ensimmäisenä päivänä kotihoidossa Bambu haukahti postia, mutta kun se oli todettu vaarattomaksi asiaksi niin nykyään sitä ei edes huomioida. Bambu onkin helppo nähdä osana monenlaista perhettä. Pienten lasten perheeseen Bambua ei kuitenkaan suositella.”

Bambu on noin 10kg kokoinen kompakti paketti ja sitä pääsee sovitusti ihastelemaan kotihoitopaikkaansa Vantaan Hakunilaan.

Lisätietoa ja kuvia Bambusta saa varaajalta. Saisiko Bambu sen parhaimman joululahjan tänä vuonna ja pääsisi jouluksi kotiin?

18.12.2016
Ihanaa Bambua käytiin tänään katsomassa ja se hurmasi kotiehdokkaansa pusuilla ja mutkattomalla luonteellansa. Bambu sai tänä vuonna parhaimman joululahjan ja se varattiin tänään omaan loppuelämän kotiinsa <3 Onnea Bambu ja perhe!

20.12.2016
Bambu-poika pääsi muuttamaan eilen uuteen kotiinsa. Onnea matkaan Bambu <3
———————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bamboo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bamboo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bamboon yheyshenkilö on Nora Anttila

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.