Päivitetty 21.09.2019

Kodin saanut koira: BASTI


Syntymäaika: 2/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
ei kastroitu


Perustiedot ja tausta

6.8.2019

Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuu Mihaela Soare, joka tekee väsymättä töitä auttaakseen kaupunkinsa kodittomia koiria ja kissoja. Hän elää yhdessä äitinsä kanssa omakotitalossa, joka on täynnä Mihaelan pelastamia eläimiä. Koirat elävät Mihaelan kotona kodinomaisessa ympäristössä, jossa Mihaela tekee kovasti töitä tukeakseen niiden kasvamista kotikoiran aluiksi esimerkiksi opettamalla niille hihnakävelyä. Koiria on kuitenkin paljon resursseihin nähden, eikä jokainen koira saa aina tarpeeksi yksilöllistä huomiota Mihaelan sitkeästä yrittämisestä huolimatta. Koiria Mihaela pyrkii pitämään koiramäärän 12 – 14 koirassa, mutta välillä koiria saattaa olla jopa 26. Mihaelalla itsellään on 10 koiraa, jotka eivät sovellu adoptioon.  Koirat tulevat hänen luokseen pääasiassa kaduilta, mistä hän ne poimii talteen, mutta myös kunnallisilta tarhoilta ja jotkut koirat hakeutuvat Mihaelan portin taakse itsestään. Lisäksi ihmiset jättävät eläimiään hänen talonsa kulmille.

Muutama kuukausi sitten Mihaelan portille ilmestyi herttainen nuori uros, Basti, jonka Mihaela otti hoteisiinsa. Basti on aktiivinen ja iloinen pentu, joka tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, hakee niitä mielellään leikkimään kanssaan.  Bastilla on tapana haukkua leikin ja touhun lomassa muiden koirien mukana, mutta jatkuvasti se ei ole äänessä. Myös kissojen kanssa Bastilla on hyvät välit, se on asunut kissojen kanssa samassa huoneessa täysin ongelmitta.  Ihmisten kanssa Basti on rohkea ja sosiaalinen, se tulee itse luokse ja pyytää ihmiseltä huomiota. Käsitteleminenkin onnistuu loistavasti, eikä Basti ole tarkka siitä kuka sitä käsittelee. Mitään viitteitä resurssien vahtimiseen ei ole ollut havaittu, ei koirien, kissojen eikä ihmistenkään kanssa.

Basti on vielä pentu, joten kasvaakseen kunnon koirakansalaiseksi se tarvitsee kärsivällistä, lempeää ja johdonmukaista tukea tulevalta kodiltaan. Bastille sopisi todennäköisesti aktiivinen koti, jossa ollaan valmiita tarjoamaan mukavaa yhteistä tekemistä reippaalle nuorelle koiralle.

Basti tulee aikuisena olemaan noin 50 cm korkea ja noin 20-kiloinen, eli keskikokoinen koira.

Päivitykset
21.9.2019
Niin ihana päivä, Basti lensi omaan kotiin, oman perheen luokse kasvamaan upeaksi koirakansalaiseksi. Onnea Basti ja perhe.

30.8.2019
Hyviä uutisia: Basti on varattu, sitä odottaa Suomessa ikioma, rakastava koti. <3

9.8.2019
Saimme Bastista vielä muutaman kuvan, joten ne lisättiin sivuille Bastista kiinnostuneiden iloksi!

6.8.2019
Ihana Basti pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja etsii nyt omaa kotiaan Suomesta.

_____________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Basti tulee Suomeen kastroimattomana, sitoutuu tuleva koti kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Basti saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Basti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.