Päivitetty 21.04.2016

Hyväntekeväisyys BAT-seminaari rähjäherkille ja arkatassuille Turussa 16. – 17.4.


BAT_Seminaari

 

Rescueyhdistys Kulkurit ry järjestää yhteistyössä HauSchoolin kanssa 16. – 17.4.2016 Turussa BAT-seminaarin “Rähjäämätön ja arkailematon koira”.

BAT tulee sanoista Behaviour Adjustment Training. Seminaari tähtää koiran ei-toivotun käytöksen ehkäisemiseen ja poiskouluttamiseen. Sen koko tuotto ohjataan Kulkurien sterilointiprojekteihin Romaniassa.

Seminaarista hyötyy jokainen koiranomistaja: koiran hankintaa suunnitteleva tai rähjäherkän, arasti
karkuun pinkovan tai helposti ylikiihtyvän eläimen huoltaja.

Seminaarin kouluttajana toimii eläintenkouluttaja Miira Hellsten koira- ja kissakoulusta Heiluva Häntä. Hän käy seminaarissa läpi erilaisia tapoja ehkäistä ja poiskouluttaa koiran rähjäämistä, arkailua ja ylikiihtymyksiä sekä käsittelyn kouluttamista positiiviseksi. Hellsten on Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa sertifioitu Behaviour Adjustment Training -kouluttaja (CBATI).

Luento-osuuteen osallistutaan ilman koiraa, käytännön harjoitukset kunkin seminaaripäivän jälkipuoliskolla. Kuuntelijapaikan ostaneet osallistuvat koiraharjoituksiin katsojina ja mahdollisesti myös avustajina.

Koirapaikkoja seminaarissa on yhteensä neljälle eläimelle, jotka treenaavat molempina seminaaripäivinä. Koirien treeniaika noin 45 min/päivä yksityiskoulutuksena eli yksi koira kerrallaan. Treenit ovat yleensä ulkona.

 

Seminaarin pääpaino on amerikkalaisen eläintenkouluttaja Grisha Stewartin kehittämässä uudessa Behavior Adjustment Training 2.0 -menetelmässä (BAT 2.0). Sen kautta autetaan niin koiria kuin muitakin eläinlajeja oppimaan itsevarmuutta ja sosiaalisia taitoja eläimelle turvallisella koulutustavalla.

Menetelmässä käytetään apuna niin eläimen elekielen ja stressitilan tunnistamista, taitavaa, koiraystävällistä pitkän hihnan käyttöä, toiminnallisia vahvisteita sekä tarvittaessa myös ohjaajan taskusta tulevia palkkioita (namit, lelut). Aluksi pyrkimys on järjestettyjen koulutustilanteiden avulla kouluttaa eläintä käyttämään omaa rauhoittavaa elekieltään tehden siitä kannattavaa eläinyksilölle rähisemisen, karkuun luikkimisen tai liian kiihkeästi toisten koirien luo ryntäilyn tilalle. Myöhemmin näitä käytöksiä yleistetään erilaisiin arjen tilanteisiin kuunnellen ja reagoiden eläimen tilantarpeeseen – jotta koira oppii rauhoittavan elekielen kannattavuuden.

 

Seminaarin hinta:

Koirapaikka: 120 €/Rescueyhdistys Kulkurit ry:n kautta Suomeen adoptoitu koira, Koirakoulu HauShcoolin vakio-asiakkaat, 150 €/muut. Etusija koirapaikoille on Kulkurien kautta tulleilla koirilla.

Kunntelijapaikka: 30 €/Rescueyhdistys Kulkurit ry:n jäsenmaksun maksaneet sekä koirakoulu HauShcoolin vakio-asiakkaat, 50 €/muut.

Ilmoittautuminen Taija Mäkiselle sähköpostiosoitteeseen taija.makinen(at)kulkurit.fi

Huom. Kulkurit-koirien ilmoittautumisia koirapaikalle odotetaan su 21.2. asti. Tämän jälkeen ilmoittautuminen avautuu kaikille. Mainitsethan ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisesta alennuksesta.

 

Tervetuloa!

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.