Päivitetty 17.06.2015

Kodin saanut koira: BEBEL


Bebel 05/15

Bebel 05/15

BEBEL

* Noin 1.5-2 vuotias

* Uros

* Kastroidaan

 

 

 

 

 

14.1.2015
Yksi Kulkureiden pääyhteistyökumppaneista Romaniassa on Anda ja Alina Murgun ylläpitämä yhdistys Asociatia Suflete Dragi (Kind Souls), Heidän tarhallaan elää ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Tämän lisäksi Andalla on kotonaan jatkuvasti muutaman kymmentä koiraa, pääosin pieniä, pentuja ja muutoin erityistä huolenpitoa tarvitsevia. Yksi kotikoirista on pötkylämallinen Bebel, jonka Anda ja Alina löysivät notaarin toimiston edestä syksyllä 2014 ollessaan kirjoittamassa uuden tarhansa tontin sopimuksia. Bebel oli löytöhetkellä huonokuntoinen ja täynnä sisäloisia, joten hyväsydämiset Murgut eivät luonnollisestikaan voineet jättää koiraa kadulle oman onnensa nojaan. Niinpä Bebel muutti Andan luo ja valikoitui myöhemmin Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan Suomesta.

Bebel elää siis tälläkin hetkellä Andan kotona ja jakaa saman vuoteen löytäjänsä ja parin kymmenen muun koiran kanssa. Sisäloiset on hoidettu pois ja pojan vointi on muutenkin hyvä. Bebel tulee toimeen isossakin laumassa, mutta pyrkii pomottamaan toisia nuoria uroksia. Bebeliä ei ole vielä kastroitu ja tämä toimenpide saattaakin rauhoittaa käytöstä. Vanhempien urosten seurassa se käyttäytyy hyvin ja narttuja suorastaan rakastaa. Ihmisiä kohtaan Bebel on ystävällinen. Poika ei ole kaikkein hiljaisinta sorttia ja haukkuu ulkona muiden mukana. Anda kuvailee sitä omapäiseksi pikkukoiraksi, jolla on, muiden pikkukoirien tapaan, iso suu ja joka tietää olevansa aina oikeassa. Tulevan kodin onkin syytä huomioida, että pienestä koostaan huolimatta Bebel on ehta koira, joka tarvitsee rakkauden lisäksi myös rajoja ja vähintäänkin tapakasvatuksen, jotta yhteiselämä sujuisi parhaalla mahdollisella tavalla. Bebel on noin 30-40cm korkea ja painoa sille on kertynyt kymmenisen kiloa. Andan luona poika on ollut sisäsiisti.

25.4.2015
Bebel on tulossa kotihoitoon Suomeen 2.5.2015. Parasta tieytysti olisi, jos poika pääsisi lentämään suoraan omaan kotiin. Jos sinulta löytyis koti tälle hurmaavalle, omapäiselle pikkukoiralle ja koirakaverin ottaminen on tarkoin harkittua, olethan rohkeasti yhteydessä varaajaan.

3.5.2015
Komea Bebel saapui viime yönä kotihoitoon Suomeen. Anda Murgu lähetti terveisiä pojan mukana: Bebel ei hauku sisällä ollessaan turhia, joten tuleva koti voisi sijaita myös kerros/ rivitalossa. Bebel tulee toimeen myös kissojen kanssa.

Bebeliin on mahdollisuutta mennä tutustumaan kotihoitopaikkaan sovitusti.

11.5.2015
Ensimmäiset kuulumiset Bebelin kotihoito-kodilta kuuluvat näin:

Bebel on asunut kanssamme nyt viikon ja pienen koiran luonne alkaa tulla esille. Itse asiassa koirassa on hyvin monta erilaista puolta. Samaan aikaan Bebel on vauhdikas, riehuva hirviö ja toisaalta taas kuin napista painamalla rauhoittuva sylikoira. Itsepäinen ja kovatahtoinen Bebel on selvästi, mutta sisältä vielä uutta elämää ja maailmaa tutkiva pieni arka koira.

Bebelillä on paljon opittavaa maailmasta. Ulkoilu hihnassa oli aluksi pelottavaa, kuten myös pihapiirin kaikki eläimet. Bebel kuitenkin on sisimmiltään rohkea ja tottuu todella nopeasti uusiin ja pelottavaksi kokemiinsa asioihin. Bebel kaipaa rinnalleen johdonmukaisen ja tinkimättömän opastajan, sillä omaa tahtoa ja yritystä ei tältä pieneltä mieheltä puutu. Samaan aikaan poika on sylikoira, joka haluaisi vain loikoilla kainalossa. Ihmisiin Bebel luottaakin hyvin vahvasti. Poika on äärimmäisen energinen, joten pienestä olemuksestaan ja mukavuudenhalusta huolimatta hänestä ei ole pelkästään kainalossa makaavaksi lämmittäjäksi.

Koirakaverien kanssa Bebel viettää kaikkein parhainta aikaa, sillä leikit ovat vauhdikkaita ja rajujakin – vain sellaisia, joita toinen riiviökoira voi ymmärtää. Laumassa Bebel toimii hienosti ja hänellä tuntuukin olevan sosiaaliset taidot kunnossa. Poika tulee myös toimeen hienosti kissojen kanssa. Bebel on lähes sisäsiisti.

Bebel ei ole räksyttäjä, mutta ainakin meillä haukkuu muiden mukana ja haukkuu kotiin tultaessa jne. Äänet kerrostalossa päivällä, kun muut ei ole kotona, voisi olla ongelma? Ja haukku on muuten ison koiran haukku, niin kuin kaikki muukin tuossa pienessä koirassa – ainakin ego.

Lisätty kuvia Bebelille.

20.5.2015
Lisätty kuvia.

30.5.2015
Terveisiä Bebelin kotihoitajalta:

“Bebel on asunut nyt kanssamme jo hetken ja poika on kehittynyt kovasti. Iloinen ja tarmokas riiviö saa hymyn poskille päivittäin. Kaikessa vauhdissa ja ilkikurisuudessaan on poika aivan valloittava pakkaus. Hihnassa kulkeminen sujuu hyvin ja uusien asioiden kohtaaminen lenkillä on helpohkoa, koska poika palautuu kaikesta hyvin nopeasti ja siedättyy jopa ilmiömäisen nopeasti uusiin asioihin. Luoksetulo sujuu namien kanssa hyvin ja Bebel pysyy pihalla ja metsässä irti. Bebel on 95 % sisäsiisti. Aktiivista elämää tämä pieni koira tarvitsee, paljon liikuntaa ja virikkeitä. Sopii perhekoiraksi, koska tulee toimeen kaikkien eläimien sekä ihmisten kanssa. Bebel on kerännyt lihaa luidensa ympärille ja lihaksia kroppaansa. Turkkikin on alkanut kiiltää ja tehnyt pienestä katukoirasta komean nuoren miehen.”

Missä olisi Bebelin ikioma koti?

17.6.2015
Bebel muutti eilen ikiomaan kotiinsa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bebel saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bebel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

Video hieman hemmotellusta Bebelistä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.