Kodin saanut: BELLA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Bella kotihoidossa 2/2013

BELLA

* n. 1v

* narttu

* steriloitu

* Suomessa

 

 

 

 

Bella on löydetty veljensä kanssa Rakveresta, Tapan kylästä 6.11.2012. Bella ja Kusti olivat lähes villiintyneitä, mutta onnekseen ne päätyivät tarhalle, jossa niitä ollaan sosiaalistettu ja rohkaistu.

Bella tulee oikein loistavasti toimeen muiden koirien kanssa ja leikkii innoissaan aina kun se vain on mahdollista. Välillä tarhalla tiettyjä, keskenään hyvin toimeentulevia koiria päästetään tarhan sisäpihalle vapaaksi juoksentelemaan ja leikkimään. Tämä hetki päivästä on ehdottomasti Bellalle sitä parasta, ja tulevassa kodissa saisi ollakin muita koiria, jotka hyväksyisivät tämän nuoren ja energisen tytön joukkoonsa.

Bella on keskikokoinen ja sen rotuperimästä voisi luultavasti löytyä ainakin paimenkoiraa.

Päivitetty 2.1.2013

Näin Bellan tarhareissullani ja harmikseni huomasin, että tyttö on hyvin, hyvin stressaantunut. Se on alkanut vahtimaan häkkiään, kuppiaan, lelujaan yms. hyvin vahvasti. Häkkiin mennessä sai selkeät signaalit siitä, että nyt olisi parempi mennä pois. Häkin ulkopuolelle Bella kuitenkin oli oikein mukava, vähän epävarma ja kooltaan pienempi kuin osasin kuvitella! Bella on vain noin 40-45cm korkea ja hyvin kaunis nyt kun turkki alkaa olla kunnossa.

Bella vaatii uudelta kodiltaan runsaasti työtä ja pitkäjänteisyyttä sekä määrätietoisuutta ja rauhallisuutta. Asumismuoto ei missään nimessä voi olla kerrostalo, sillä Bella pitää kovaa meteliä häkissään.

Päivitetty 15.1.2013

Bella sai aivan uskomattoman hyvän mahdollisuuden, sillä se matkasi 5.2.2013 kotihoitoon Suomeen! Bellaan pääsee tutustumaan sovitustu Somerniemelle tai Espooseen!

8.2.2013: “Bella Ballerina, tuttujen kesken vain Kiroileva Siili 🙂 Neiti saapui meille 5.2 illalla myöhään, odotin kovasti ja jännityksellä että minkäslainen otus sieltä saapuu. Ja voi kun auton ovi aukesi, oli siellä pieni koira-tyttö joka sulatti kotihoitajan sydämen n. 15 sekunnissa!

Käytiin pienellä kävelyllä ja sen jälkeen tutustuttiin talon omien koirein hajuihin pihalla, sitten olikin aika mennä sisälle ja syömään ja juomaan. Ruoka maistui hyvin ja sitten mentiin nukkumaan. Muutaman tunnin kuluttua olikin jo herätys ja töihin lähtö. Bellan kanssa lähdettiin etukäteen kävelemään ja voi että neiti on oikea unelma! Kävelee remmissä hienosti, pissat ja kakat tehtiin hienosti, sitten tulikin jo talon isäntä autolla ja sinne tyttö hyppäsi häkkiin kun olisi aina kulkenut autolla 🙂 töihin meno kestää 1h ja inahdustakaan ei kuulunut. Sitten olikin lenkin vuoro, käveltiin tunti. Sitten syötiin ja olikin jo aamutorkkujen aika.

Bella on kova tyttö hakemaan hellyyttä. Bella etsii kotia jossa ei olisi aivan pieniä lapsia ja aika rauhallista menoa, mutta lenkkikaverin tästä saa, tykkää kävellä ja haistella ja kaivaa! Kiva poika-koirakin voisi talosta löytyä joka ohjaisi hieman ujoa tyttöä elämässä eteenpäin.”

Bella oli myös pesty, eikä tyttö laittanut pahakseen tästäkään toimenpiteestä!

13.2.2013: On selvinnyt, että Bellalla on “hanskakammo”. Luultavasti tyttö on kokenut jonkun trauman (se on luultavasti otettu kiinni hanskojen kanssa kun se haettiin tarhalle) ja pelkää nyt kovasti, jos lähestyvällä ihmiselle on hanskat kädessään. On todella hyvä, että asia on tullut ilmi, sillä nyt siihen voidaan panostaa ja se osataan ottaa huomioon!

17.2.2013: Bellan hoitopaikkaan saapui kolme koiraa lisää, kaksi uros-pentua ja aikuinen narttu. Bella tulee loistavasti toimeen kaikkien uusien tuttavuuksien kanssa, mutta pennut ovat Bellan mielestä parasta! Toinen pennuista, joka on melko rohkea, saa Bellankin mukaansa tutustumaan kaikkeen uuteen pienen harkinnan jälkeen. Pentujen kanssa Bellasta itsestäänkin on kuoriutunut leikkisä ja pentumainen! Vieraat ihmiset (ilman hanskoja) ovat lievän alkujännityksen jälkeen kaikki olleet kivoja! 🙂

20.2.2013: Bellan tarhalla haukkuminen ja rähjääminen ovat historiaa! Bella ei enää turhia räksytä, lenkillä vastaan tulevalle ihmiselle voidaan vähän haukahtaa, mutta ei sen enempää. Hoitopaikan pihalla ollessaan tyttö ilmoittaa tulijoista, niin kuin kunnon koiran kuuluukin. Hoitopaikassaan Bella kulkee lenkeillä vapaana ongelmitta ja on ihastuttanut itseensä lähes kaikki uudet ihmiset, jotka hänet ovat tavanneet!

26.2.2013: Bella oli kyläilemässä hoitopaikan tuttavilla ja tykkäsi hirmuisesti niin ihmisistä kuin koiristakin! Bellan mielestä oli ihan huippua tutustua uusiin tyyppeihin eikä hanskatkaan enää pelota tätä kaunista tyttöä! Bella kulkee nykyään vapaana mihin vaan meneekin ja tottelee todella hienosti, pienimmänkin kehoituksen ja komennuksen ottaa heti vastaan ja tottelee. Jos ääntä joutuu korottamaan esim. toiselle koiralle, on tyttö heti katuvan näköinen ja tulee “pyytämään anteeksi”, joten uudelta kodiltaan Bella vaatii vahvistusta luottamuksessa, niin itseensä kuin ihmiseenkin. Bella osaa hienosti olla kotona “yksin” toisten koirien kanssa eikä jää itkemään perään tai tuhoa mitään. Takaisin kotiin tullessa koko tyttö heiluu kun häntä vispaa niin kovin!

Bella on saanut oman kodin 5.3.2013!

Päivitetty 6.3.2013

Yhteydenotot Nealle.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: