Päivitetty 20.06.2023

Kotia etsivä koira: BELLAGIO (Hotellipennut)


Syntymäaika: 12/2022
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
20.6.2023
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Hotellipennut ja niiden emo Chakira löydettiin  isolta tieltä hotellin edestä ja ne muuttivat tarhalle tammikuussa 2023.

Bellagio on selvästi pentueen ujoin tapaus, joka arkailee uusia ihmisiä kovasti.

Bellagio hyörii muun pentueen mukana verkon takana kun ihmiset ovat häkin ulkopuolella, mutta vilahtaa koppiin piiloon kun ihminen tulee sisälle häkkiin. Bellagio tarvitsee jonkin verran aikaa uudessa tilanteessa ennen kuin se uskaltautuu kurkistelemaan kopista uusia tuttavuuksia. Se on silti silminnähden jännittynyt ja pelokkaasti haukkuu uusille ihmisille kimeästi. Hetken kuluttua se uskaltautuu kopin ulkopuolellekin katselemaan ja syömään kopin lähelle heiteltyjä nameja. Bellagio ei kuitenkaan lähesty ihmisiä vaan pysyttelee melkein kokoajan kopissa turvassa. Se saa kimellä pelkohaukullaan yllytettyä myös muita haukkumaan mukana. Kun ihmiset ovat häkin ulkopuolella, Bellagio on kovin kiinnostunut ihmisistä ja vaikuttaa yhtä uteliaalta kuin muutkin pennut.

Bellagio tulee tarvitsemaan kodin, jossa on jo hieman koirakokemusta ja kykyä sopeuttaa ujoa koiraa uuteen elämään. Bellagio etsii kotia aikuisperheestä rauhallisesta ympäristöstä ja reippaan koirakaverin luota. Bellagio tulee tarvitsemaan uudelta kodiltaan erityisen paljon tukea, aikaa ja kärsivällisyyttä matkallaan kohti kotikoiran elämää. Arkuutensa vuoksi kodin tulee myös ymmärtää Bellagion taustaa ja pelkoja, sillä kaikki asiat sisällä asumisesta hihnalenkkeihin ja tasapainoiseen kotikoirana elämiseen ovat hänelle uusia ja jännittäviä.

Bellagio on tällä hetkellä noin 25 cm korkea ja painaa arviolta 7 kiloa. Emo Chakira on saman kokoinen. Bellagio tulee kasvamaan hieman, mutta se tulee jäämään pieneksi koiraksi.

Bellagion pötkyläisen ja pitkäselkäisen rakenteen takia, tulevan kodin pitää sitoutua koiran painonhallintaan. Bellagiolla on havaittavissa mahdollisuus siihen, että sillä on myös lyhytjalkaisuuteen johtavista geeneistään johtuen hieman ns barokit etujalat, joiden vuoksi painonhallinta, oikeanlainen liikunta, kehonhuolto  ja mahdollisesti esimerkiksi fysioterapia sekä säännölliset eläinlääkärin tarkastukset ovat erityisen tärkeitä. Bellagion rakenne saattaa jossain vaiheessa sen elämää aiheuttaa esimerkiksi nivelrikkoa, selkäongelmia tai muita haasteita ja tulevan kodin tuleekin olla varautunut tähän.

Päivitykset
20.6.2023
Bellagio aloittaa sisaruksineen oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Bellagio saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bellagio on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hotellipentujen yhteyshenkilönä toimii Elisa Laitonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.