Päivitetty 15.03.2021

Kodin saanut koira: BELYNDA (nyk. Belinda)


Syntymäaika: 7/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

1.2.2021
Happy Dogs Moreni -löytökoiratarha sijaitsee Morenissa, noin 1,5 h automatkan päässä Bukarestista. Tarhaa johtaa paikallinen eläintenhoitaja Anda Popescu ja tarhalla asuu noin 100 koiraa. Andan ansiosta koirilla on hyvät oltavat tarhalla eli koirat pääsevät esimerkiksi päivittäin ulkoilemaan tarhan ulkoilupihalle. Lisäksi kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Koirista huolehtii kaksi palkattua työntekijää ja lisäksi tarhalla koirien kanssa auttavat vapaaehtoiset, Anda mukaan lukien. Tarhalla asuvat koirat on mahdollista testata kissojen ja lasten kanssa.

Belynda on pelastettu kunnalliselta koiratarhalta, joten sen menneisyys on hämärän peitossa. Nyt Belynda on kuitenkin onneksi turvassa Happy Dogs Morenin -tarhalla ja asustelee siellä yhdessä samassa häkissä toisen tyttökoiran kanssa. Tytöt tulevat hyvin toimeen keskenään. Belynda suhtautuu kohteliaasti muihin koiriin, jotka ulkoilevat samaan aikaan ulkoilupihalla eikä ole kovinkaan kiinnostunut niistä.

Belynda on rauhallinen koira, joka nauttii kovasti ihmisten huomiosta. Videolla näkyykin kuinka tyttö komentaa tuttua ihmistä rapsuttamaan itseään. Myös pihalla ulkoillessaan Belynda valitsee ihmiset toisten koirien sijaan ja tulee mielellään katselemaan, mitä ihmiset puuhastelevat. Belyndaa osaa myös touhuilla itsekseen ja pitääkin ulkoilupihan haistelusta ja tutkiskelusta. Välillä tyttönen intoutuu myös juoksentelemaan!

Belynda on keskikokoinen koira, noin 45-50 cm ja 15 kg. Sopiva koti neidolle olisi sellainen, jossa ymmärrettäisiin aikuisen, pitkään tarhalla olleen koiran kotiutumisen vievän aikaa ja oltaisiin valmis sitoutumaan tähän yhteiseen taipaleeseen Belyndan ehdoilla edeten. Belynda voisi viihtyä paremmin taajama-alueella kaupungin keskustan hälinän sijaan.

Päivitykset

15.3.2021
Belynda on kotona. Onnellista elämää Belinda ja oma perhe!

1.2.2021
Belynda on varattu ja oma koti odottaa Suomessa!

19.11.2020
Hurmaava Belynda aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Belynda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Belynda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Belyndan yhteyshenkilönä toimii Marjukka Kokko.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.