Kodin saanut koira: BEMMIS (nyk. Baelin)

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

27.4.2024

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioanan mies on löytänyt Bemmiksen lokakuussa Magurelesta, joka on kaupunki Romaniassa. Tarhalla Bemmis on ehtinyt siis olemaan jo puolisen vuotta. Bemmiksen ulkonäöstä voi päätellä sen rotuperimässä olevan pittbull/ staffiverta. Tyypilliseen molossityyliin Bemmis rakastaa ylitsepursuavasti kaikkia ihmisiä, vieraitakin. Aktiivit maaliskuun lopussa tavatessaan Bemmis sählää, säätää, juoksee ja hyppii olkapäiden korkeudelle. Tätä tyyppiä eivät koiraportit pidättele. Bemmis vaikuttaa todella turhautuneelta häkissään, sillä on paljon energiaa ja se kierrostuu hyvin helposti. Pienikin huomio ihmiseltä saa sen kierrokset hyvin korkealle. Toisten koirien kanssa se ei tule toimeen, joten Bemmistä tullaan luovuttamaan vain ainoaksi koiraksi. Bemmis haukkuu myös tarhalla jonkin verran.
Tulevalta kodilta edellytetään kokemusta vahvaluonteisista, molossirotuisista koirista. Bemmis rotuperimänsä johdosta tarvitsemaan kodin, jossa se saa riittävästi liikuntaa ja oikeanlaista aivotyöskentelyä sekä johdonmukaisen, positiivisiin metodeihin perustuvan kasvatuksen. Bemmistä ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.
Kokoa tällä nuorukaisella on noin 50cm ja 25kg.
Päivitykset:
27.4.2024
Upea vauhtipylly Bemmis saapui lujaa Suomeen ja rakasti kaikkia heti. Vaikea sanoa kuka hymyili Bemmiksen saapuessa eniten, hänen uusi perhe, aktiivimme vai itse Bemmis <3. Bemmis sai uuden nimen uuden alun kunniaksi, Onnea elämään Baelin ja perhe!
31.3.2024
Bemmis etsi melkein kaksi vuotta omaa kotiaan, ja vihdoin koitti se päivä kun sen nimen eteen sai kirjoittaa sanan “varattu”. Voi Bemmis, sinun puolesta ollaan kovin onnellisia, niin odottava perheesi kuin me Kulkurien aktiivit <3 Tästä se elämän mittainen matka vasta alkaa!
22.2.2024
Lisätty uusi video.
Bemmis on sama stressaantunut villikko kuin mitä ennenkin. Tarha elämä ei ole häntä varten. Bemmis purkaa stressiään niin että kierrostuu todella paljon. Voimaa ja vauhdikkaita tilanteita hänen kanssaan on luvassa.
21.11.2022
Lisätty uusi video.
6.10.2022

Bemmis on molossipommi kuin vain olla ja voi. Stressi ja tarhan häly purkautuu molossimaiseen tyyliin olemalla all over the place. Kaikki tehdään täysillä ja lujaa. Riehuu kuin hyrrä ympäri ja hyppii voimalla päin. Kestää jonkun aikaa rauhoittua kun on kokoajan todella kierroksilla, tarha ei todella ole hänenkään paikka, stressi ja häly näkyy Bemmiksessä. Ioanan mukaan Bemmis ei ole ollenkaan aggre muiden koirien kanssa, enemmänkin villi jota kaikki muut koirat ei ehkä jaksa. Bemmiksellä on tarhalla oma vesiallas missä se tykkäsi läträtä kuumana päivänä. Aktiivimme olivatkin vakaasti sitä mieltä, että Bemmis tarvitsee kotiinsakin uima-altaan 😀 Tai ainakin mahdollisuuden uida! Aktiivinen molossiteini! Lisätty kuvia ja video.

21.8.2022
Lisätty kaksi uutta videota.
18.4.2022
Komea Bemmis aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.
——————————————————————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bemmiksen rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Bemmis saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bemmis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot: Anne-Mari Vihtonen