Päivitetty 26.08.2023

Kotia etsivä koira: BEMMIS


Syntymäaika: 2020-2021
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
Kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

26.8.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioanan mies on löytänyt Bemmiksen lokakuussa Magurelesta, joka on kaupunki Romaniassa. Tarhalla Bemmis on ehtinyt siis olemaan jo puolisen vuotta. Bemmiksen ulkonäöstä voi päätellä sen rotuperimässä olevan pittbull/ staffiverta. Tyypilliseen molossityyliin Bemmis rakastaa ylitsepursuavasti kaikkia ihmisiä, vieraitakin. Aktiivit maaliskuun lopussa tavatessaan Bemmis sählää, säätää, juoksee ja hyppii olkapäiden korkeudelle. Tätä tyyppiä eivät koiraportit pidättele. Bemmis vaikuttaa todella turhautuneelta häkissään, sillä on paljon energiaa ja se kierrostuu hyvin helposti. Pienikin huomio ihmiseltä saa sen kierrokset hyvin korkealle. Toisten koirien kanssa se ei tule toimeen, joten Bemmistä tullaan luovuttamaan vain ainoaksi koiraksi. Bemmis haukkuu myös tarhalla jonkin verran.
Tulevalta kodilta edellytetään kokemusta vahvaluonteisista, molossirotuisista koirista. Bemmis rotuperimänsä johdosta tarvitsemaan kodin, jossa se saa riittävästi liikuntaa ja oikeanlaista aivotyöskentelyä sekä johdonmukaisen, positiivisiin metodeihin perustuvan kasvatuksen. Bemmistä ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.
Kokoa tällä nuorukaisella on noin 45-47cm ja 25kg.
Päivitykset:
26.8.2023
Bemmikselle lisätty pari uutta videota. Missä on tämän energisen koiran oma koti?
29.6.2023
Bemmis tavattiin toukokuisella reissulla. Vauhtia ja menoa riittää. Bemmis hyppii innokkaana vasten aktiiveja, kun aktiivit menevät häkkiin. Ioana varoittelee myös, että hyppii korkealla joka kasvoja vasten. Molossi energiaa on, paljon! Hepuloi molossimaista kierroksillä käymistä ympäriinsä, syö nameja lähinnä maasta, mutta ottaa myös kädestä.  Aktiivien on vaikea poistua häkistä, koska Bemmis haluaisi kaikin voimin päästä mukaan. Bemmis on hyvässä fyysisessä kunnossa. 
Lisätty kuvia ja videoita.
14.3.2023
Aktiivimme ehtivät käydä helmikuun reissullaan moikkaamassa myös Bemmiksen. Bemmis tavattiin niin, että hän oli häkissä. Intoa ja energiaa oli niin paljon, että koiran koko kroppa heilui hännän mukana. Bemmis olisi kovasti halunnut tulla ulkopuolelle moikkaamaan, työnsi päätään häkin väleistä toiselle puolelle. Hyvät lihakset vaikka vähän hoikassa kunnossa. Lisätty kuvia ja video.
21.11.2022
Lisätty uusi video.
6.10.2022

Bemmis on molossipommi kuin vain olla ja voi. Stressi ja tarhan häly purkautuu molossimaiseen tyyliin olemalla all over the place. Kaikki tehdään täysillä ja lujaa. Riehuu kuin hyrrä ympäri ja hyppii voimalla päin. Kestää jonkun aikaa rauhoittua kun on kokoajan todella kierroksilla, tarha ei todella ole hänenkään paikka, stressi ja häly näkyy Bemmiksessä. Ioanan mukaan Bemmis ei ole ollenkaan aggre muiden koirien kanssa, enemmänkin villi jota kaikki muut koirat ei ehkä jaksa. Bemmiksellä on tarhalla oma vesiallas missä se tykkäsi läträtä kuumana päivänä. Aktiivimme olivatkin vakaasti sitä mieltä, että Bemmis tarvitsee kotiinsakin uima-altaan 😀 Tai ainakin mahdollisuuden uida! Aktiivinen molossiteini! Lisätty kuvia ja video.

21.8.2022
Lisätty kaksi uutta videota.
18.4.2022
Komea Bemmis aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.
——————————————————————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bemmiksen rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Bemmis saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bemmis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot:  Anne-Mari Vihtonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.