Päivitetty 13.02.2016

Kodin saanut koira: BERNI


20.12.2015

20.12.2015

BERNI

  • arvioitu syntymäaika noin 2010-2011
  • uros
  • kastroitu
  • Romaniassa

 

 

 

 

 

 

4.1.2016
Joskus koiran katse kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Berni on juuri tälläinen koira: Sen katse kertoo raskaasta eletystä elämästä, mutta jokin sen silmissä silti viestittää, ettei tämä koira ole menettänyt toivoa paremmasta. Berni on noin 6-vuotias herrasmies, joka on löydetty elokuussa 2015 pikkukylästä Bukarestin läheltä oikea etutassu murskaantuneena. Berni leikattiin heti löytymisen jälkeen ja sen jalka poistettiin kokonaan. Myös Bernin oikeasta takajalasta puuttuu yksi varvas. Tällä hetkellä puuttuva jalka tai varvas eivät vaivaa Berniä lainkaan ja se liikkuu hyvin kolmijalkaiseksi isoksi koiraksi ja on täynnä elämäniloa. Tästä johtuen Berni valikoitui Kulkurien yhteistyökumppanin Suflete Dragin tarhalta Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja etsii nyt omaa rakastavaa ja sitoutunutta kotia Suomesta.

Berni on iso koira, se on noin 55cm korkea ja 30kg painava. Bernille onkin kertynyt liikaa painoa ja erityisen paljon ylipaino rasittaa sen niveliä, koska se on kolmijalkainen. Tulevan kodin tuleekin sitoutua oikeanlaisen ruokavalion ja liikunnan keinoin pudottamaan Bernin painoa sekä pitämään huolta Bernin lihaskunnosta.

Luonteeltaan Berni on iloinen ja sosiaalinen koira, joka tulee innoissaan vieraitakin ihmisiä vastaan ja hyppii vasten. Berni tulee kaikkien koirien kanssa toimeen ja jakaa tällä hetkellä häkin kolmen pikkukoiran kanssa. Kulkurien aktiivi Veera Nuri tapasi Bernin joulukuussa 2015 ja kuvaili sen olevan itsevarman oloinen koira, joka ei turhia rähise, mutta ei myöskään ole alistuva.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen kodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että erityisadoptiossa olevan koiran kohdalla saattaa mm. koiran rakenteellisista syistä koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

22.1.2016
Kulkurien aktiivit vierailivat Romaniassa tammikuussa 2016 ja tapasivat matkallaan myös Bernin. He kertoivat Bernin olevan hurmaava herra, jonka menoa ei jalan puuttuminen haittaa. Berni tulee reippaasti tervehtimään sille vieraitakin ihmisiä ja sen häntä heiluu jatkuvasti. Missä olisi tämän lempeän herran ikioma koti?

13.2.2016
Ilouutisia! Berni on varattu ikiomaan kotiin Ranskaan.

——————————————————————————————————————————-

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä.Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon.

Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Berni saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Berni on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Niina Laaksoselle.

Video 1/2016

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.