Päivitetty 22.09.2016

Kodin saanut koira: BERTHA


Syntymäaika: 2/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Mihaela Soare )
ei steriloitu

 

8.6.2016
Kun koira syntyy Romaniaan, se harvemmin syntyy kovin onnellisten tähtien alla. Koirien onneksi maassa asuu myös muutamia hyväsydämisiä ihmisiä, jotka rakastavat eläimiä. Yksi näistä paikallisista eläinsuojelijoista on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Mihaela Soare.  Mihaela oli poiminut Berthan turvaan luokseen ennenkuin se satuttaa itsensä tai joutuu vanhempien koirien turhautumisen kohteeksi. Bertha on erittäin ystävällinen ja ihmisrakas, sosiaalinen sekä leikkisä, kuten terveen pennun kuuluukin.

Pikku neiti tulee hyvin toimeen niin kissojen kuin koirienkin kanssa ja se leikkii nätisti kaiken ikäisten ja – kokoisten kavereiden kanssa. Bertha on touhukas neiti ja mieluusti mukana kaikessa tekemisessä. Se on erittäin kiinnostunut ympäristöstään, mutta osaa myös rauhoittua.  Erityisesti se nauttii ihmisen rapsutuksista, lähellä olosta ja neidin häntä vispaakin taukoamatta, kun ihmisiä on lähellä.

Bertha painaa tällä hetkellä 11kg. Aikuisena painoa tulee olemaan noin 20 kilon hujakoilla ja korkeuden 50-55 senttiä.

12.7.2016
Aktiivimme tapasivat Berthan  heinäkuisella reissullaan.  Tyttö on sosiaalinen, ja erittäin rohkea. Se ei hätkähdä, vaikka toinen koira komentaa tai alkaa kiusaamaan, vaan sanoo takaisin, joten luonnetta tytöltä löytyy. Bertha hakee silti mielellään muita leikkimään ja leikkii nätisti, eikä itse aloita riitaa. Vauhtia siitä löytyy, juoksemista ja hyppimistä, pomppimista, kun syliin olisi niin mukava päästä. Pussailusta  ja rapsutuksista Bertha tykkää myös paljon. Hiukan on painoa päässyt kertymään, joten tytön olisi hyvä päästä pian omaan kotiin purkamaan energiaa ja saamaan rakkautta, huolenpitoa ja opastusta kotikoiran elämään.

18.7.2016
Berthalle lisätty uusia kuvia

14.8.2016
Berthalle lisätty video.

22.9.2016
Bertha sai oman kodin Syyskussa 2016 Saksasta.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Bertha tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista.

Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan/kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia/kastrointia.

Bertha saapuu Suomeen  asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bertha on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Berthan yhteyshenkilö: Anne Huhtala

” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.