Päivitetty 17.11.2016

Kodin saanut koira: BIDI (nyk. Kidi)


Syntymäaika: 3/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Toijala)
steriloitu

30.10.2015
Romaniassa syntyy päivittäin lukuisia uusia, kodittomia koirapentueita. Emoja ja pentuja on kaikkialla, teidän varsilla, pelloilla, hylätyissä rakennuksissa… Vain hyvin pieni osa näistä koirista on niin onnekkaita, että päätyy paikallisten eläinsuojelijoiden hoiviin saaden toivon paremmasta elämästä. Eräänä päivänä onni potkaisi pientä Bidiä sekä kahta muuta pentua, Bacia ja Bessietä, jotka oletettavasti ovat Bidin sisaruksia. Syystä tai toisesta nämä pennut olivat päätyneet harhailemaan tien laidalle. Kotiinsa Frumusaniin matkalla oleva Kulkureiden toinen pääyhteistyökumppani Anda Murgu huomasi kolmikon ja vei ne  turvaan yhdistyksensä Asociatia Suflete Dragin (Kind Souls) uudelle Sintestin tarhalle. Kulkureiden edustajien vieraillessa Romaniassa syyskuussa 2015 valikoituivat nämä pennut osaksi Kulkureiden adoptio-ohjelmaa ja niiden on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta.

Bidi on luonteeltaan iloinen ja leikkisä koiralapsi. Normaalin pennun tavoin se pyörii innoissaan jaloissa ja haluaa tutustua reippaasti uusiin ihmisiin ja kummalliseen kameraan. Bidi vaikuttaa tasapainoiselta koiralta, joka osaa enregisyydestä huolimatta myös rauhoittua. Tyttö antaa helposti käsitellä itseään ja nauttii selvästi hoidettavana olemisesta.

Bidi on tällä hetkellä noin 40-45cm korkea ja painoa sillä on 13-15kg.

20.3.2016

Bidi on saapunut kotiin.

—————————————————

23.10.2016
Bidi palaa kotia etsivien koirien joukkoon. Bidi on epävarma nuori koira ja nykyisen kodin resurssit eivät riitä tukemaan ja kouluttamaan Bidiä niin paljon, kuin tyttö vaatisi.

Bidi on luonteeltaan tuttuja ihmisiä kohtaan ystävällinen ja avoin. Se omaa hyvät arkielämän taidot. Bidi tulee hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa ja hyötyisikin varmasti tasapainoisen aikuisen koiran seurasta. Bidissä on nuoren koiran intoa, ja se nauttii liikunnasta. Se ei ole kuitenkaan liiallisen vilkas, vaan pärjää normaalilla aktivoinnilla.

Bidin uudelleensijoituksen syyt ovat sen epävarmuudessa vieraiden ihmisten seurassa. Bidi tarvitseekin vielä paljon positiivisin metodein tapahtuvaa kouluttamista uusien ihmisten kohtaamiseen sekä aikaa ja ymmärrystä epävarmaa koiraa kohtaan. Bidi etsii akuiskotia tositarkoituksella. Sitä ei luovuteta lapsiperheeseen eikä ensimmäiseksi koiraksi.

1.11.2016
Lisätty Bidille uusia kuvia. Neiti siirtyy kotihoitopaikkaan huomenna.

7.11.2016
Terveisiä Toijalasta! Bidi on ollut täällä nyt viikon verran kotihoidossa ja meillä sujuu hienosti!

Bidi on tosiaankin selkeästi hyvin pidetty ja hoidettu koira, joka on saanut ensimmäisessä kodissaan täydet eväät kotikoiran elämään. Bidi on fyysisesti erinomaisessa kunnossa ja se osaa peruskäskyjä sujuvasti. Bidi sopeutui muuttuneeseen tilanteeseen kivuttomasti ja kotihoitajaansa se alkoi luottaa samana iltana saavuttuaan. Luottamuksen saavuttua Bidiä saa käsitellä miten päin vain ja se on hurmaava, iloinen, avoin, leikkisä nuori koira, jonka kanssa on ilo touhuta.

Hoitopaikan neljän muun koiran kanssa Bidi toimii erinomaisesti. Se osaa puhua hyvin koiraa ja kunnioittaa vanhempia koiria, väistää, antaa tilaa, hakee leikkimään. Toisten koirien kanssa Bidi on ehdottoman mutkaton ja helppo. Bidi on hoitopaikassa myös aloittanut opiskelun kissojen sielunelämästä, ja se osa-alue tuottaa vielä hieman päänvaivaa Bidille, kissat kun “murisevat” eli kehräävät , se on kummallista ja sitten se etteivät ne tykkää leikkiä samanlaisia jahtausleikkejä kuin koirat. Viikon aikana Bidi on kuitenkin jo edistynyt huimasti kissojenkin suhteen ja sitä voi pitää kissojen kanssa samassa tilassa, kun hieman seuraa Bidin touhuja kissaopiskeluissa ja puuttuu asiaan tarvittaessa. Bidi kuuntelee hyvin ja sen huomio on helppo motivoida toisaalle sallitumpaan tekemiseen.

Vieraita ihmisiä ollaan myös alettu tapailla Bidin kanssa. Bidi on uusissa tilanteissa hetken aikaa epävarma, ja kiihdyksissä ollessaan sen on mahdollista esim paimenmaisesti koittaa näykkäistä takaapäin vieraan ihmisen nilkkojen lähettyviltä, mutta kun tilanteen rauhoittaa ja vieraat namittavat, palkitsevat ja toimivat alkuun rauhallisesti, Bidi on todella nopeasti sulaa vahaa. Toisten koirien esimerkki ja luotetun ihmisen tuki ovat sille tärkeitä ja se toimii pitkälti kuten muu laumakin toimii. Bidille olisikin ehdottoman tärkeää, että sen uudessa kodissa olisi koirakaveri/-kavereita ja perheenä sille sopisi joko yksin asuva ihminen tai pariskunta, jolla on hieman koirakokemusta, jotta he osaavat ohjata johdonmukaisesti ja luottamusta herättäen Bidiä vaikeiden tilanteiden ylitse.

Bidi osaa kävellä hihnassa maltillisesti ja aidatulla piha-alueella se nauttii nenänkäyttähommista, luiden syömisestä ja koirakaverien kanssa leikkimisestä. Bidi ei ole kova haukkumaan, olen viikon aikana kuullut sen haukkuvan kahdesti – kissalle. Tänään Bidi oli pitkällä metsälenkillä vapaana ensimmäistä kertaa (kuuden muun koiran kanssa) ja se tuli joka kerta kutsuttaessa kovaa kyytiä luokse.

Bidi ei ole missään tapauksessa ongelmakoira. Se vaatii hieman tilanteiden lukutaitoa ja jännissä kohdissa tilaa ja ennenkaikkea paljon positiivisia kokemuksia, mutta yleisluontoisesti Bidi on valtavan kiva, reipas, avoin ja rakastettava pikku koiraneiti, jolla on paljon iloa ja hauskuutta annettavana omille ihmisilleen.

Lisätty uusia kuvia ja videoita. Bidin taivalta kotihoidossa voi seurata myös tästä.

 

17.11.2016

Bidi sai uuden kodin komean herrasmies-rottwailer Robin Hoodin kaverina 17.11.2016. Bidin uusi nimi on Kidi. Onnea uuteen kotiin Kidi!

———————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.