Kodin saanut koira: BILLIE JEAN (nyk. Ronja)

Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Vantaa)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja taustat
13.08.2018
Clinica Veterinara OneVet on Kulkurien luotettava ja pitkäaikainen yhteistyökumppani Romaniassa. Kaikki koirat jotka tulevat Suomeen, kulkevat myös Onevetin kautta, jossa ne tarkistetaan ja testataan ennen lentoluvan saantia. Onevetilla on klinikka Bukarestissa sekä suurempi hoitola hieman Bukarestin ulkopuolella, Cosobassa. Cosobassa Onevetilla on suuri aidattu alue, joka toimii turvasatamana monelle adoptointia odottavalle koiralle. Yksi näistä koirista on upea Billie Jean.

Billie Jeanin ulkonäöstä päätellen tytön suonissa virtaa selkeästi jonkin voimakkaamman rodun veri, luultavasti neiti on jonkinsortin Amstaffimix ja tämän takia tulevalta kodilta vaaditaan niin riittävää koiranlukutaitoa kuin sitoutumista antaa tälle neidille huolellisen tapakasvatuksen, ja johdonmukaisuuden kautta mahdollistaa Jeanille tasapainoisen ja mallikelpoisen koirakansalaisen elämän.

Billie Jean  50-55cm. Painoa on tällä hetkellä noin 25kg.

Billie Jean luovutetaan ainoastaan kotiin, jossa on tuntemusta tämänkaltaisista roduista ja siitä mitä virikkeitä nämä koirat tarvitsevat elämäänsä. Varmuuden vuoksi emme luovuta Billie Jeania toisen nartun kanssa samaan talouteen, ja uroksetkin katsotaan tapauskohtaisesti harkintaa käyttäen. Tyttö on tarhalla osoittanut merkkejä siitä, että voi olla määräilevä muita koira kohtaan joissain tilanteissa, raju leikkityyli myös on neidillä. Ihmisiä kohtaan Billie Jean on äärettömän sosiaalinen, rakastava ja nauttii suuresti saadessaan huomiota, myös ihan vieraat ihmiset neiti ottaa avosylin vastaan, suukotellen ja kiehnäten.

Billie Jean etsii tällä hetkellä kotia Suomessa kotihoidosta käsin. Tyttöä pääsee sovitusti tapaamaan,

Päivitykset

9.11.2018

Billie Jean, nykyisin Ronja onkin ollut kotona jo kuukauden päivät. Kotihoitopaikasta tulikin nimittäin sen oma koti. <3

4.11.2018

Kuulumisia kotihoidosta. Billie Jean on asettunut nopeasti taloksi ja nukkuukin yhdessä perheen koiran kanssa vailla ongelmia. Sisäsiisteyden opettelu on hyvällä mallilla. Billie Jean pärjää yön sekä työpäivän pääosin ilman vahinkoja mutta edelleen, jos ulkoilutusväli on liian pitkä, voi vahinkoja sattua. Työpäivän mittainen yksinolo on sujunut myös ongelmitta. Hihnassa tyttönen kävelee kuin vanha tekijä; ei vedä eikä välitä ohi kulkevista koirista. Kotihoitopaikassa vierailevia ihmisiä kohtaan Billie Jean on ollut melko pidättyväinen, omat tutut ihmiset ovat tärkeimpiä. Kynsienleikkuuta kokeiltiin ensimmäistä kertaa ja sekin sujui ilman ongelmia. Billie Jean on läheisyydenkipeä sylikoira, joka koostaan huolimatta änkeää syliin istumaan ja nauttimaan hellyydestä.

23.10.2018

Billie Jean on viettänyt kotihoidossa Suomessa reilun viikon ja kaikki on sujunut uskomattoman hyvin. Tyttö on reipas, avoin ja utelias. Kotihoitoperheeseen tyttö on sopeutunut ongelmitta ja kulkee ulkona hihnassa kuin vanha tekijä konsanaan. Yksinolo sujuu mallikkaasti ainakin lyhyissä pätkissä ja perheen uroskoiran kanssa Billie Jean tulee toimeen erinomaisesti. Onpa Billie Jean ehtinyt ystävystyä jo kotihoitoperheen kaninkin kanssa! Billie Jean ei ole ollut toistaiseksi erityisen kova haukkumaan, joten se voisi sopeutua monenlaiseen asuinympäristöön, kunhan sille taataan riittävä määrä aktiviteettia. Lisätty uusia kuvia.

15.10.2018

Billie Jean saapui kotihoitoon Vantaalle ja ensimmäiset vuorokaudet ovat sujuneet erinomaisen hyvin. Perheessä on lapsia sekä rauhallinen uroskoira ja Billie Jean on ottanut uuden asuinympäristönsä ongelmitta vastaan. Tämän ihastuttavan neitokaisen kuulumisia päivitellään, kunhan se on saanut kotiutua ensin rauhassa hoitopaikkaansa.

9.10.2018

Billie Jeanin onni on kääntymässä, sillä se lentää pian kotihoitoon Suomeen opettelemaan kotikoiran elämää.

13.8.2018

Billie Jean asustelee edelleen Turo- uroksen kanssa häkissään ongelmitta. Koirat leikkivät yhdessä ja tunnelma pysyy rentona myös ihmisen mennessä häkkiin. Ihminen on Billie Jeanille kovin tärkeä ja tyttö hyppiikin innokkaasti vasten saadessaan vieraita. Edelleen yhtä avoin ja mutkaton koira, kuin ennenkin. Lisätty video ja kuvia.

25.6.2018

Aktiivimme tapasivat tämän sydämellisen energiapakkauksen kesäkuun reissullaan. Billie Jean sekoaa onnesta saadessaan ihmisvieraita ja hyppii innoissaan vierailijoita vasten.  Huomatessaan, ettei huomiota saa riekkumisella, ymmärtää tyttö tasata kierroksia mutta on niin innoissaan, että häntä alkaa pian taas vatkata pienestäkin ärsykkeestä,eivätkä tassut meinaa pysyä maan pinnalla. Billie Jean asuttaa tällä hetkellä häkkiään suuren uroksen kanssa ja keskenään nämä tulevat hyvin toimeen. Billie Jean on odottanut omaa kotiaan jo aivan liian pitkään. Olisiko jo pian aika tälle tytölle löytää se oma koti? Lisätty Billie Jeanille kuvia ja video.


31.3.2018
Lisätty tälle valloittavalle ja kerrassaan ihanalle neidille video, jossa neiti on samassa tilassa kissan kanssa, hiukan taitaa molempia osapuolia jännittää, mutta hyvin Billie haki ja kysyi ihmiseltä miten olla, ja rauhoitteli itseään eikä suinpäin rynnännyt kissan luokse. Niin fiksu ja kaunis tyttö, täynnä potentiaalia mihin vain tekemiseen ja harrastamiseen oman ihmisensä kanssa, toivottavasti se oma koti löytyisi pian.


18.3.2018

Ihana Billie Jean oli nyt saanut häkkikaverikseen ison uroskoiran (ei ole Kulkureiden adoptio-ohjelmassa), he vaikuttivat tulevan hyvin toimeen keskenään ja haukkuivat yhdessä kuorossa pihalla leikkiville koirille. Billie Jean ei ole muuttunut yhtään, tyttö on aivan ennallaan, niin ihmisrakas kun vaan voi koira olla. Neiti nauttii täysin rinnoin, silmät loistaen hänelle annetuista rapsutuksista ja tuntuu aivan elävän ihmisen huomiolle. Billien Jean on ollut kotia etsivien joukossa jo kauan, arvailuja voi vain heitellä ilmaan, miksei neitiä ole kohdannut juuri se oikea henkilö tai perhe. Ehkä neidistä helposti ajatellaan siinä olevan jotain vikaa, kun kukaan ei sitä ole adoptoinut. Billie Jean, se ei tahtoisi mitään muuta kuin oman perheen, ja arjen jonka se voisi jakaa. Neiti on täydellisyyttä hipova koira.


23.1.2018
Ihana Billie on edelleen jostain kumman syystä ilman omaa kotia. Tämä rakastava ja äärettömän kauniin neidin olisi syytä saada jo oma perhe, jonka kanssa jakaa arjen riemut ja saada kaivautua pehmeään sohvaan pakkasten paukkuessa ulkona. Kumpa jonkun sydän sykähtäisi ja kodista löytyisi tilaa neidille.
Lisätty video ja kuvia.

23.11.2017
Marraskuun reissulla aktiivimme tapaavat kovin tutun naaman, Billie Jean siellä jo odottaa vieraita malttamattomana. Neiti haukkuu paljon, varmasti turhautumistaan ja kerääntynyttä enegiaa, tytöllä onkin kumea haukku. Neiti niin kovasti odottaa ihmisiä luokseen ettei meinaa nahoissaan pysyä ja aluksi hyppii häkkiä vasten, mutta sitten rauhoittuu seisomaan ja tuijottamaan ihmisiä häntä heilahdellen. Kun aktiivimme menevät häkkiin, Billie Jean moikkaa vieraita suhteellisen rauhallisesti. Hieman hyppii päin, mutta ei valtoimenaan. Neiti on ihmisten seurassa rento ja avoin. Nameista tykkää kovasti ja ne Billie osaa ottaa kauniisti kädestä.  Nyt neiti asuttaa yksin häkkiään. Oman koti olisi enemmän kuin toivottava tälle ihanalle ja niin hyväntuuliselle koira neidille. uusia kuvia lisätty.

23.9.2017
Aktiivien syyskuinen matka on takana ja edelleen neiti odottelee omaa kotiaan. Voi Billie Jean! Tällä koiralla on antaa rakkautta moninkertaisesti oman painonsa verran, eikä Billie Jean sitä piilottele, vaan antaa sen näkyä ja loistaa. Tämän elämää puhkuvan ja hyväntuulisen tyttösen kanssa oppii sekunneissa sen, mikä elämässä oikeasti onkaan tärkeää. Billie Jean ei taatusti välitä onko tulevalla kodilla hienoa autoa tai osakkeita – tälle neidolle tärkein asia maailmassa on ihminen ja läheisyys. Billie Jean tarvitsisi paljon enemmän virikettä kuin sen pieni tylsä häkki sille tarjoaa, joten tyttö haukkuu jonkin verran odottaessaan vieraita häkkiinsä. Rauhoittuu rapsutuksille kuten ennenkin, vaikka taatusti on hankalaa kun ilo kuplii ihon alla. Lisätty uusia kuvia neidille.

16.7.2017
Heinäkuisella aktiivireissulla romaniaan tapasin taas iloistakin iloisemman Billie Jeanin. Tyttö ei ole muuttunut tippaakaan, yhtä iloinen, rakastava ja hellyydenkipeä kuin ennenkin, jos ei enemmänkin vielä. Häkkikaverin kanssa tullaan hyvin juttuun, eikä Billie provosoidu vaikka toinen hiukan riitaa haastaisikin. Myös muut koirat ovat nykyään billielle ihan mutkaton juttu, eikä ongelmia ole ollut yhteisleikeissä pihakentällä. Hiukan roisia leikkiä tosin, mutta ei pahantahtoista, eikä tahallaan satuta toista.  Energiaa on valtava määrä, mikä purkautuu pienessä häkissä tietysti yliäyräiden hyppimällä, pomppimalla edestakaisin kopin katolle ja maahan. Ihan pienen hetken päästä tyttö kumminkin rauhoittuu rapsutuksille, kierähtää selälleen ja vain nauttii ihmisen kosketuksesta. Tuntuu ettei mikään muu merkitse BJ:lle silloin mitään, kun ihminen on lähellä ja huomioi hänet, koskettaa ja pitää hyvänä. Katse porautuu syvälle silmiini, kuin kysyäkseen etkö vieläkään ota minua mukaasi? Lupasin, että se päivä koittaa Billielle  vielä, se tärkein, mikä viimeistelee tämän hiomattoman timantin, se ikioma koti ja oma ihminen, loppuelämän ajaksi.

2.6.2017
Yli vuoden tämä kaunis tyttö on odottanut tarhalla omaa kotia. Kestänyt kesän kuumuuden, talven kovat pakkaset ja tuiskut, säilyttäen koko ajan rakkauden ihmisiin ja ilon pilkahduksen silmissään. Toki tarha elämä tekee huonoa, näin aktiiviselle ja menevälle tytölle ja aktiivimme viimeksi tavatessa tyttönen olikin kovasti ylikierroksilla, silkasta ilosta kieppui ja hyppi, energiaa kun on padottuna pienen kylän edestä. Billie tyttöselle on kertynyt hiukan ylimääräistä vyötärölle, ja mikäs sen parempaa olisikaan jos oma koti löytyisi pian ja neiti pääsisi vielä tänä kesänä takaisin kesäkuntoon ja purkamaan loputonta elämäniloaan oman perheensä kanssa.

17.3.2017
Billie Jean on edelleen ihmisrakas, ihana on itsensä. Tarhaelämä tosin vaikuttaa tähän ilopilleriin että energia pakkantuu, ja paikallaan olo on aika mahdotonta kun saa ihmisen huomiota. Tyttö oikein tärisee innosta saadessaan huomiota, ja hän haluaisi vain näyttää kuinka iloinen onkaan kun joku tulee häntä katsomaan. Billie Jean on sen verran kookas ja raisu rakkaudessaan että lapsiperheeseen tyttöä ei luovuteta. Billie Jean on todella herttainen, isokoinen sähköjänis ja hän tarvitsee osaavan ja aktiivisen kodin, rajoja ja rakkautta sopivasti. Kodin joka tarjoaa paljon tekemistä tytölle, johon hän voi purkaa kaiken sen ilon ja energian, ettei vahingossa satuta kohnottamisellaan ketään. 

16.01.2017
Billie Jean on päässyt muuttamaan tarhalla häkkiin, enää tyttösen ei tarvitse olla ketjulla kiinni kopissa. Billie Jean on saanut myös kaveriksi Luzin samaan aitaukseen ja kaverukset tulevatkin loistavasti toimeen keskenään.
Billie Jeanille lisätty video, jossa neitokainen esiintyy uuden kämppiksensä Luzin kanssa.

14.12.2016
Billie Jean, tuo upea kaunotar. Yhdistyksemme aktiivit tapasivat Billie Jeanin jälleen marraskuisella Romanian reissullaan, tyttö ei ole muuttunut lainkaan. Billie Jean on aina yhtä iloinen nähdessään ihmisiä ja se nauttii suunnattomasti läheisyydestä ja huomiosta. Tytöstä loistaa sen positiivisuus elämää kohtaan. Billie Jean on tottunut tarhalla vapaana pörrääviin pienempiin koiriin, mukana vapaana pörrää myös staffimix Pacolino, Billie Jean ei ole juurikaan kiinnostunut muista koirista kun lähellä on ihmisiä. Emme kuitenkaan luovuta Billie Jeania toisen saman ikäisen nartun kaveriksi, mutta pitkäjänteinen ja provosoitumaton uros voisi olla Billie Jeanille hyvä kaveri tulevassa kodissa.
Billie Jeanista lisätty myös muutama uusi kuva ja video.

11.10.2016
Yhdistyksemme aktiivit tapasivat jälleen Billie Jeanin syyskuisella Romanian reissullaan.
Billie Jean on mitä valloittavin ja iloisin tyttö. Ihmisten lähestyessä tyttö ei selkeästi tiedä miten päin olisi. Ihmisten tullessa lähelle Billie Jean ei tiedä kenen luokse menisi ensimmäisenä, joten se juoksee äkkiä kaikki läpi ja siirtyy sen jälkeen rauhallisemmin jokaisen luokse vuorotellen. Ihmisten läheisyys on selkeästi Billie Jeanin mielestä parasta maailmassa ja se heittäytyykin vähän väliä selälleen kerjäten maha rapsutuksia. Lopulta se rauhoittuu upeasti istumaan ja nauttimaan silityksistä.
Billie Jean on todella upea ja ystävällinen tyttö, joka varmasti osaisi arvostaa omaa kotiaan ja sitä omaa ihmistään.
Lisätty myös muutama uusi kuva neitokaiselle.

14.7.2016
Kävimme taas heinäkuussa Romaniassa ja tapasimme tämän hurmaavan neidin OneVetin hoitolassa. Billie Jean sulatti sydämen innokkaalla mutta lempeällä tavallaan osoittaa, että ihmisen läheisyys on sille todella tärkeä asia. Se ei tiennyt miten päin olisi ketjussaan kunnes pääsimme sen luokse. Bille Jean nautti jokaisesta pienestä kosketuksesta ja antoi nätisti katsoa ötököiden syömät korvat, sekä hampaansa. Korvissa oli hieman verta, sillä Billie Jean ötökänpuremat ovat kutisseet ja Bille Jean on niitä raapinut. Myös vatsan ihossa näkyi hieman ärsytystä samasta syystä.

Bille Jean ryömi maata pitkin lähemmäs ihmistä, ikään kuin vaivihkaa hiipien. Erittäin hellyyttävä ja säyseä koira. Lisätty kuvia.

19.6.2016
Toukokuussa aktiivimme kävivät jälleen Romaniassa ja suuntasivat tälläkin kerrtaa kohti OneVetia. Siellä he tapasivat myös iloisen ja energisen Billie Jeanin. Billie Jean joutuu valitettavasti olemaan kiinni ketjulla, omassa kopissaan sillä hoitolassa ei ole vapaita aitauksia johon Billie Jean sopisi.

Vierailun aikana Billie Jean onnistui pääsemään irti hihnasta ja lähti kovaa vauhtia vetämään rallia ympäri aluetta. Yksi koira ei innostunut Billie Jeanin vierailusta vaan laittoin Billie Jeanin maahan, jolloin Billie Jean ystävällisesti poistui kauemmaksi. Toinen koira suhtautui Billie Jeaniin ystävällisemmin. Onevetin Dr. Adina kertoi, että Billie Jean ei ole suorastaan aggressiivinen muille mutta voi olla melko topakka. Billie Jeanillä on myös hyvin rotuominainen raju leikkityyli, jota muut koirat eivät ymmärrä leikkinä ja tästä syystä syntyy helposti tappeluita. Demodex on hoidettu.

Ihmisille Billie Jean on erittäin ystävällinen ja sosiaalinen.

Lisätty uusia kuvia.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Billie Jeanin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Billie Jean saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Billie Jean on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Billie Jeanin Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

 

 

25

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: