Päivitetty 12.10.2015

Kodin saanut koira: BLANCH


 

Blanch 09/15

Blanch 09/15

BLANCH

* Noin 2-vuotias

* Narttu

* Steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

24.7.2015
Romanian kaduilla elää satoja tuhansia koiria. Kaduille ne ovat joutuneet erinäisistä syistä. Valtaosalla  on joskus ollut oma koti, josta ne on hylätty, osa on näiden koirien jälkeläisiä. Voisi luulla, että tarhalle päätyminen olisi pelastus, mutta valitettavasti näin ei Romaniassa läheskään aina ole. Kunnalliset koiratarhat ovat karuja paikkoja ja niille joutuminen tarkoittaa suurimmalle osalle koirista kuolemaa epäinhimillisellä tavalla. Vain pieni osa tarhoille joutuneista koirista on niin onnekkaita, että löytävät eläinsuojelijoiden turvin tiensä ulos kohti parempaa elämää.

Yksi näistä onnekkaista on pikkuinen Blanch-tytönen. Kulkureiden pitkäaikainen pääyhteistyökumppani Anda Murgu löysi Blanchin kesäkuun alussa pahamaineiselta Bragidirun koiratarhalta ja päätti viedä sen turvaan uudelle tarhallensa Sintestiin.  Kulkureiden edustajien vieraillessa Romaniassa heinäkuussa 2015 tapasivat he myös Blachin ja niin tämä tyttö päätyi etsimään omaa kotiaan Suomesta osana yhdistyksen adoptio-ohjelmaa.

Blanchin tavanneet kertovat että tyttö on luonteeltaan iloinen ja miellyttävä oloinen. Se on hyvin ystävällinen ihmistä kohtaan ja tulee hyvin toimeen myös lasten kanssa. Blanch antaa ottaa ruuankin pois suusta ilman murinoita. Tarhalla tyttö asuu samassa häkissä toisten  koirien kanssa. Se osaa käyttäytyä laumassa ja pitää toisista koirista sukupuolesta riippumatta. Korkeutta Blanchilla on noin 30cm ja painoa noin 8kg. Sen etujalat ova ns. barokkimalliset eli taipuvat ranteista ulospäin. Jalkojen malli on tyypillinen Romanialaisille pikkukoirille.

25.9.2015
Syyskuun Romanian matkallaan tapasivat Kulkureiden aktiivit jälleen Blanchin. Blanch tuli iloisesti tervehtimään vieraita ja nautti saamastaan huomiosta. Pian tyttö rauhoittui rapsuteltavaksi, massu kohti taivasta. Alina ja Anda kertoivat, että Blanch on todella ystävällinen kaikille ihmisille, mutta toisia koiria se on ruvennut valikoimaan, kenestä pitää, kenestä ei.

Lisätty kuvia tälle persoonalliselle pikkukoiralle.

12.10.2015
Blanch on onnellisesti varattu Ranskaan.

———————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Blanch saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Blanch on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.