Päivitetty 29.08.2016

Kodin saanut koira: BLIND BLACKY


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
steriloitu

 

 

23.7.2016
Romanialainen eläinsuojelija Ioana Bodea on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Yhdessä miehensä kanssa Ioana käy pääyhteistyökumppanimme OneVetin koirasuojalla huolehtimassa siellä olevista, noin 300 koirasta. Ioanan apu on korvaamatonta, sillä perushoitotoimenpiteiden ohessa hän käyttää aikaa mm. totuttaen koiria hihnassa kävelyyn ja sosialistaen arkajalkoja. Ioanalla on OneVetissa myös joitakin omia koiria, jotka hän on pelastanut ja joille hän koettaa löytyy oman kodin kansainvälisen adoption kautta. Yksi Ioanan suojateista on pikkuinen Blacky, jonka Ioana on ostanut ulos kunnalliselta tarhalta. Etuliitteen “Blind” Blacky on saanut siitä, että se todellakin on täysin sokea. Tapasimme Blackyn ensi kerran vieraillessamme OneVetissa maaliskuussa 2016. Emme tällöin vielä ottaneet Blackya adoptio-ohjelmaamme, sillä olimme huolissamme sen silmistä, jotka vaikuttivat siltä, että niissä voisi olla muutakin vikaa kuin pelkkä sokeus. Olemme kuitenkin seuranneet Blackya Romanian matkojemme yhteydessä. Viime viikolla Ioana vei Blackyn silmäsairauksiin erikoistuneen eläinlääkärin tarkastukseen ja iloksemme kuulimme, että vaikka silmät ovat erikoisen muotoiset ja tyttö on täysin sokea, ei niissä ole kasvaimia tai kipua eiväkä tule todennäköisesti vaatimaan erityistä hoitoa. Näin ollen Blacky on valmis aloittamaan kodinetsinnän Kulkurien erityisadoptio-ohjelman turvin.

Blind Blacky on luonteeltaan rauhallinen ja sosiaalinen pieni koira. Sokeudestaan huolimatta se liikkuu pihalla rohkeasti itsekseen. Välilää se saattaa vähän törmätä esteeseen, mutta tämä ei tyttöä lannista, vaan se jatkaa matkaansa reippaasti.  Blacky tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja pärjää hyvin isossakin porukassa. Välillä Blacky hieman komentaa muita, mikäli toinen koira sählää liikaa sen ympärillä. Tämä on täysin ymmärrettävää, sillä sokeana sillä on varmasti hieman turvaton olo jos tuntuu siltä, että jää alle. Nimensä neiti tuntee ja kutsuttaessa se tulee heti luokse. Parasta mitä Blacky tietää on huomion keskipisteenä oleminen ja erityisen onnelliselta se vaikuttaa päästessään syliin pallutettavaksi. Korkeutta Blin Blackylla on noin 35cm ja painoa noin 6-7kg.

7.8.2016
Blind Blacky on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

29.8.2016
Blind Blacky on saapunut omaan kotiin Suomeen.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Blind Blacky saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Blin Blacky on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiranoppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.