Päivitetty 26.02.2021

Kodin saanut koira: BRENDANA (nyk. BRENDA)


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Hulda, Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

4.2.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Brendanin tie Cosoban tarhalle on käynyt Rosiorin kunnallisen tarhan kautta. Rosiorissa uurastava eläinsuojelija Cornelia on tuonut Brendanin Cosoban tarhalle asumaan, sillä molossirotuisella koiralla on riski päätyä kunnalliselta tarhalta koiratappelukoiraksi. Brendan on elänyt Cosoban tarhalla nyt vajaat kaksi vuotta. Mitä sen elämä on ennen Cosobaan päätymistä ollut, sitä emme tiedä. Tavatessamme Brendanan syyskuun sktiivimatkalla, ampaisee tyttö häkin oven avauduttua tykinkuulana vapauteen juoksemaan. Brendana on vahva, suuri koira, jolle häkkielämä ei missään nimessä sovi. Brendan tulee lähes välittömästi haistelemaan ja tervehtimään ihmiset, mutta hajut vievät sitä mukanaan sen vihdoin päästyä häkkinsä ulkopuolelle maailmaa tutkimaan. Kun haistelukierros on tehty, tulee se takaisin ihmisten luo ja jää nauttimaan rapsutuksista ja nameista. Brendana toimii ihmiditen kanssa melko rauhallisesti, eikä hypi tai rynni, vaikka purkamatonta energiaa varmasti riittää. Maassa istuvan ihmisen syliin se pyllähtää ja jää siihen hymy korvissa istumaan. Namit eivät erityisesti kiinnosta Brendania. Se on enemmän innoissaan ihmiseltä saamastaan huomiosta. Brendana asuu yksin, eikä sen suhtautumisesta muihin koiriin ole tietoa. Brendanalle etsitäänkin koirakokenutta kotia ainoana koirana.

Tämä kaunis tyttö on arviolta noin 4-5-vuotias. Korkeutta Brendanalla on noin 60cm ja painoa 35kg. Brendana on tällä hetkellä hieman tukevassa kunnossa.

Päivitykset

26.2.2021

Onnellinen Brendana tassutteli ensiaskeleet kotinsa rinnalla viime vuoden joulukuussa, joten kotielämää onkin takan jo useampi kuukausi. Kaikki on sujunut paremmin kuin hyvin ja tyttö on on sujahtanut kotikoiraksi, kuin olisi sellainen aina ollut.

12.10.2020

Ihana Brendana sai ihania uutisia. Se on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

4.2.2020

Marraskuisella aktiivien vierailulla tulee Brendana “halaamaan” ihmisiä innoissaan niiden astuessa sen aitaukseen. Brendana on todella lempeä, kaunis ja ihmisrakas koira, joka istahtaa muina koirina ihmisen syliin suuresta koostaan huolimatta.Sylissä kiehnätessään se örisee tyytyväisenä ja suorastaan kihertää onnesta saadessaan huomiota. Kun ihmiset poistuvat Brendanan aitauksesta, jää se haukumaan epätoivoisesti himisten perään. Brendanan haukku on voimakasta ja tulevan kodin tuleekin varautua, että kotioloissa yksinolon harjoitteluun tulee panostaa. Kerrostaloympäristö ei ole Brendanalle tästä syystä ideaali asuinympäristö. Brendana etsii kotia, jossa se saa yllin kyllin rapsutuksia ja rakkautta, mutta myös liikuntaa, jotta tarhalla kertyneet liikakilot pääsevät karisemaan. Lisätty uusia kuvia.

4.10.2019

Bendan aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Brendanan rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Brendana saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Brendana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii:  Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.