Päivitetty 12.11.2018

Kodin saanut koira: BRONDO


Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
kastroidaan

 

 

Perustiedot ja taustat

28.11.2017
Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut.

Yksi Roxanan hoivissa olevista koirista on nuori herra Brondo. Roxana löysi Brondon marraskuussa moottoritienvarresta eli tarhalla poika on ehtinyt olemaan vasta alle kuukauden. Löydettäessä Brondo oli todella peloissaan, mutta käyttäytyi silti äärimmäisen kiltisti ja antoi Roxanan koskea ja käsitellä itseään. Ajan kanssa Brondo osottautui varsinaiseksi nautiskelijaksi ja ei lähtisi kulumallakaan pois Roxanan eli Brondolle tutun ihmisen luota. Oletettavaa siis on, että kotiuduttuaan Brondo tulee tarvitsemaan jonkin verran aikaa, mutta tarhalla nähdyn käytöksen perusteella Brondon voisi olettaa reipastuvan nopeastikkin.

Brondo tulee hyvin muiden koirien kanssa toimeen ja selvästi nauttii näiden seurasta. Brondo välttää konflikteja ja jos jossain tulee rähinää aikaiseksi, Brondo poistuu paikalta vähin äänin. Brondo vaikuttaakin erittäin sopuisalta, rauhalliselta ja tasapainoiselta koiralta. Vielä Brondo ei ole uskaltautunut leikkimään muiden kanssa, mutta syynä voi olla todella lyhyt aika tarhalla oloa. Vaikka Brondon toiveena varmasti olisikin jokin kiva koirakaveri häntä tulevassa kodissa odottamassa, voisi Brondon hyvin ajatella myös ainoaksi koiraksi. Kissojen kanssa Brondoa ei ole testattu ja niiden kanssa toimeentulemisesta meillä ei ole tietoa. Brondon ei ole haukkunut tarhalla ollessaan.

Brondolta testattiin 11.11.2017 sydänmato, anaplasmoosi, lymen tauti ja erlichioosi ja kaikkien testien tulokset olivat negatiiviset.

Brondo on noin 45cm korkea ja painaa noin 17kg.

Päivitykset

12.11.2018
Brondo lensi omaan kotiinsa 10.11.2018

05.09.2018
Brondo ollaan varattu omaan kotiinsa <3

21.06.2018
Brondon piti jo matkustaa Saksaan omaan loppuelämän kotiinsa, mutta matkaan tuli mutkia ja suloinen Brondo odottelee edelleen kotiaan Roxanan tarhalla.

11.03.2018
Saimme ihania kuulumisia ja uusi kuvia Brondosta. Brondo on mennyt hurjasti eteenpäin tarhalla ja onkin Roxanan sanojen mukaan nykyään kuin hullu pentu. Brondo rakastaa leikkiä muiden koirien kanssa, eikä mitään väliä onko toinen osapuoli narttu vai uros, nuori vai vanha. Kunhan menoa riittää niin hyvä on! Brondo on osoittautunut myös todella hyväksi miesten kanssa ja yksi päivä Roxanan ollessa tarhalla hän oli saanut todistaa Brondon ja erään miehen pusutteluhetkeä <3 Brondon voikin siis nähdä monessa erilaisessa perheessä sen täydellisen ja avoimen luonteensa ansiosta.

—————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Brondo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Brondo on mikrosiru sekä EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Brondon yhteyshenkilönä toimii Nora Anttila.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.