Kodin saanut: BUBICO

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

25.10.2013

 

BUBICO

* 1-vuotias

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

21.11.2013
Bubico on pelastettu eräältä lukuisista julkisista koiratarhoista, joissa eläimet kyhjöttävät ahtaissa häkeissä ja ajan saatossa hiljalleen hiipuvat pois ruoan, veden ja hoidon puutteessa. Yhteistyökumppanimme, eläinsuojelija Cornelia Stan käy säännöllisesti kotikaupunkinsa Rosiorin kuolemantarhalla katsomassa koiria. Tältä noin 130 km päässä Bukarestista sijaitsevalta keskitysleiriltä hän pelastaa yksittäisiä koiria, joiden katsoo tarvitsevan akuuttia lääkinnällistä apua, tai jotka hänen mielestään ovat soveltuvia ulkomaiseen adoptioon. Bubico on yksi näistä onnekkaista.

Aktiivimme vierailivat Romaniassa yhteistyötahojemme luona lokakuussa. Matkallaan he tapasivat jo ennestään tuttuja, jo adoptio-ohjelmassamme olevia koiria, sekä tutustuivat uusiin potenttiaalisiin kotia etsiviin koiriin. Onevetin klinikalla oman kotinsa löytymistä odottava Bubico on yksi uusista tuttavuuksista.

Aktiivimme kertovat Bubicon olevan kertakaikkiaan ihana! Vaikka sitä hieman jännittikin uudet ihmiset ei hännän huiskutus tauonnut hetkeksikään. Bubico tulee mainiosti toimeen muiden koirien kanssa, sukupuoleen ja kokoon katsomatta.

Ruumiinrakenteeltaan Bubico on makkaramallinen, 30-35cm korkea ja 12kg painoinen. Ulkonäkönsä puolesta Bubicon rotuperimässä voisi mahdollisesti olla muunmuassa mäyräkoiraa ja beaglea.

Bubico etsii sitoutunutta loppuelämän kotiaan, jossa koiranhankintaa on harkittu tarkasti.

 

22.11.2013

Bubibo on saanut kodin Saksasta!

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: