Päivitetty 11.08.2015

Kodin saanut koira: BULACHE nyk. POJU


10716244_10152559417568600_333187362_nBULACHE

* 1v2kk arvioitu syntymäaika 3/2014

* uros

* Suomessa

 

 

 

 

20.10.2014

Bulachen on alunperin löytänyt Anda Murgu erään avolava-auton lavalta lyhyeeseen naruun ja ketjupantaan sidottuna. Bulache oli löytöhetkellä todella nälkäinen ja ketjupanta oli hiertänyt sen kaulaan melkoiset jäljet. Anda otti Bulachen mukaansa, mutta koska puhdasrotuiset koirat yritetään usein varastaa, oli Andan vietävä Bulache suoraan OneVetin eläinklinikalle hoitolaan, jossa on parempi vartiointi.

Bulache on puhdas bullterrieri. Sillä oli löytö hetkellä sirukin, josta saatiin entisen omistajan tiedot, mutta kukaan ei koskaan ollut kiinnostunut tulemaan noutamaan Bulachea. Emme siis tarkkaan tiedä onko Bulache joutunut kasvattaaltaan huonoon kotiin vai onko se jossain vaiheessa varastettu, vai mikä pojan tarina on.

Bulache on mahtava persoona, se on rodulleen tyypilliseen tapaan melkoinen häseltäjä. Se rakastaa ihmisten huomiota ja on aina valmis hellyydenosoituksiin. Bulache elää tällä hetkellä päivät hoitolan pihalla muiden pentujen kanssa. Bulache saa päivät pitkät leikkiä ja pitää hauskaa isossa porukassa. Bulache on muutaman kerran karannut oven raosta hoitolan toimistoon ja syönyt kaikki mahdolliset johdot poikki, Bulachella on siis ainakin melkoisesti huumorintajua, jota se tulee myös sen tulevalla omistajalla olla.

Bulache tulee ainakin vielä toimeen kaikkien kanssa, mutta rotuperimästään johtuen, emme luovuta sitä kotiin jossa on saman ikäinen tai hieman vanhempi uros. Bulachen tulevalla kodilla tulee olla kokemusta rodusta ja vahva rodun tuntemus. Pojasta ei varmasti ole sohvaperunaksi pelkästään, joten se etsii kotia, jossa sitä osattaisi aktivoida tarpeeksi.

1.6.2015
Poju sai kodin Suomesta marraskuussa 2014. Poju on ollut siis Suomessa nyt puoli vuotta ja ehtinyt tänä aikana oppia paljon hyödyllisiä kotikoiran tapoja.
Riiviö pennusta on kasvanut aktiivinen ja energinen rajojaan kokeileva teini.

Pojun kodissa tapahtuneiden muutoksien johdosta poika on päätynyt etsimään uutta loppuelämän pysyvää kotia itselleen.

Poju on luonteeltaan tyypillinen bullterrieri. Se on äärettömän aktiivinen, vilkas ja leikkisä. Siinä on voimaa kuin pienessä kylässä ja pojan leikkityyli on raju ja riehakas. Nuoren ikänsä johdosta Pojulla on vielä paljon opittavaa ja tapakasvatus onkin yksi niitä asioita joita tulee jatkaa uudessa kodissa. Poju on luonteeltaan kiltti ja ihmisrakas, mutta innostuessaan se puree pentumaisesti käsiin ja hyppii päin eikä rauhoittuminen aina tapahdu ensimmäisestä pyynnöstä.
Tämän vuoksi Pojua ei tulla luovuttamaan perheeseen jossa on pieniä lapsia, sillä voimakkaana koirana saattaa se satuttaa perheen pienimpiä. Uhmaaminen ja käsien napsiminen sekä muu ”hölmöily” kuuluu tähän ikään ja koska Pojua ei ole pikkupentuna ollut kukaan ohjaamassa siitä mikä on oikein ja mikä ei, tekee se kaikki pennun testaamiset nyt. Leukavoimiensa ansiosta esimerkiksi innostumisen johdosta käteen napatut hampaat kuitenkin satuttavat jo hieman eri tavalla kuin pikkupentuna ja sen vuoksi tulevan kodin tuleekin varautua opettamaan ja ohjaamaan Pojua lempeän määrätietoisesti, jotta näistä ei toivotuista tavoista päästään eikä poika pääse ottamaan valtaa taloudessa.
Riehakkuuden ja tempperamentin vastapainona on suloinen syliin käpertyvä hellyydenkipeä nuori koira, joka rakastaa omia ihmisiään äärettömän paljon. Poju on helposti motivoitava ja oikeilla keinoilla sekä kärsivällisellä asenteella Pojusta saa loistavan kumppanin vaikka harrastuskentille.

Pojua harkitessa tulee muistaa, että voimakasluonteisena koirana se tulee vaatimaan omistajiltaan paljon. Tulevalla kodilla on syytä olla kokemusta vahvemmista koirista ja edes hieman rotutuntemusta. Poju tulee toimeen useiden muiden koirien kanssa, mutta sen lähestymistapa on hyvin innokas ja se ei osaa antaa muille koirille tilaa, mikä saattaa aiheuttaa konflikteja. Pojua ei tulla luovuttamaan kotiin jossa on entuudestaan uros koira. Sen sijaan hieman vanhempi kärsivällinen narttu voisi toimia Pojulle hyvänä esimerkkinä. Aktiivisena koirana Poju tarvitsee paljon liikuntaa ja virikkeitä pysyäkseen tyytyväisenä ja koska siitä ei mitään koirapuistokoiraa saa tulee omistajan keksiä muita keinoja millä poikaa saa väsytettyä. Pojulla on myös taipumusta nikkaroida kotia yksin ollessaan tylsistyessään, joten tulevalla omistajalle tulee olla rutkasti huumorintajua ja kärsivällisyyttä opettaa tälle nuorelle miehelle mikä on sallittua syötävää ja mikä ei.

Jos olet harkinnut koiran ottoa tarkkaan ja kaipaat elämääsi haastetta ja katsot asioita pilke silmäkulmassa, voisi Poju olla sinulle se oikea koira. Poju ei ole valmis paketti vaan se tulee vaatimaan työtä ja harjoittelua vielä pitkän aikaa, mutta oikealla ihmisellä tästä innokkaasta oppijasta tulee varmasti mitä mainioin seuralainen.

Pojusta tullaan lisäämään tuoreita kuvia lähi päivinä.

Ennen yhteydenottoa tutustuthan sivuiltamme löytyviin infoihin: koiranomistajan opas, adoptoinnin kustannuksiin, sekä luovutussopimukseen.

 

Harkitut ja tarkkaan mietityt yhteydenotot Tanjalle, ensisijaisesti sähköpostilla.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.