Päivitetty 07.07.2016

Butimanu sterilointiprojekti


sterilizare_gratuita_comuna_butimanu3

Butimanu on pieni kylä joka sijaitsee hieman Bukarestin ulkopuolella. Kylässä asuu paljon vähävaraisia ihmisiä, joilla on omistuksessaan koiria ja kissoja. Kuten Romaniassa tapana on, suurin osa näistä eläimistä ulkoilee vapaana tai viettää elämäänsä omistajiensa pihoissa. Eläimet pääsevät lisääntymään vapaasti, ja useimmiten pennut ja emo hylätään pentujen synnyttyä, sillä ihmisillä ei ole varaa huolehtia niistä.

Järjestimme yhdessä paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen, Colt Albin kanssa sterilointiprojektin Butimanussa 19.4.2015.

 

Yhteyshenkilönämme projektissa toimi eläimille ja niiden suojelulle omistautunut yhteistyökumppanimme Doina Vella, jonka avulla koko projekti koordinoitiin. Itse steriloinnit toteutti yhteistyöklinikkamme Almavet ammatitaitoisen eläinlääkäreiden ja -hoitajien tiimin voimin. Mukana avain-asemassa ja sterilointeja tekemässä olivat Dr. Aurelian Stefan ja Dr. Petrisor Stefan, jotka tekevät yhteistyötä kanssamme myös useissa muissa projekteissa.

Päivän aikana steriloitiin yhteensä 30 eläintä- 27 koiraa ja 3 kissaa. Kyläläiset toivat omia lemmikkejään steriloitaviksi, ja tunnelma oli kuulemamme mukaan koko päivän hyvin positiivinen- ihmiset olivat hyvin iloisia mahdollisuudesta steriloida lemmikkinsä, ja samalla avustajat ja vapaaehtoiset paikan päällä pääsivät keskustelemaan asukkaiden kanssa eläinten hyvinvoinnista yleisesti. Tällainen työskentely ja valistus ovat avain-asemassa Romanian eläinsuojelutilanteen parantamisessa- muutos lähtee ihmisistä.

Koko projektin kustannukseksi tulee noin 900 euroa, ja se katetaan kokonaan lahjoitusvaroin. Jos haluat auttaa ja osallistua  Romanian kodittomien eläinten tilanteen parantamiseen, voit tehdä lahjoituksen Rescueyhdistys Kulkurit ry:n lahjoitustilille FI73 1029 3000 3566 41 viitteellä 2299. Kaikki tällä viitteellä tulleet lahjoitukset käytetään lyhentämättömänä eläinten sterilointeihin Romaniassa.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.