Kodin saanut koira: CELESTE

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

8.9.2015

8.9.2015

CELESTE

* narttu

* noin 3-vuotias

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

12.8.2015
Tämä ihastuttava tyttö, Celeste, on pelastettu Bragadirun kunnalliselta tappotarhalta 1,5 vuotta sitten  ja siitä asti se on odottanut  oman kodin löytymista Asociatia Suflete Dragin Jilavan tarhalla. Tavatessamme Celesten heinäkuussa 2015 päätimme ottaa sen mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Kun tapasimme Celesten Romaniassa, teki sen luonne meihin suuren vaikutuksen. Celeste on avoin ja iloinen tyttö, joka rakastaa ihmisen huomiota eikä pelkää sille vieraitakaan ihmisiä. Celeste tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja jakaa tälläkin hetkellä jakaa häkkinsä toisen koiran kanssa. Celesteä voisi siis olla omassa kodissa odottamassa koirakaveri. Celeste ei hauku paljoa, joten sen koti voisi sijaita myös kerrostalossa.

Celeste on rakenteeltaan makkaramallinen eli sillä on pitkä selkä ja lyhyet jalat. Tästä johtuen on tärkeää, että tulevassa kodissa huolehditaan Celesten liikunnasta ja sopivasta ruokinnasta, sillä rakenteen puolesta Celestelle ei saisi tulla ylipainoa. Tällä hetkellä Celeste on hyvässä kunnossa, se on noin 40-45 cm korkea ja sillä on painoa noin 18kg.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

15.9.2015
Kulkurien aktiivit vierailivat Jilavan tarhalla 8.9.2015 ja tapasivat siellä Celesten. Kulkurien aktiivit kuvailivat Celesten olevan hyvin tyyni, leppoisa, kiltti ja rauhallinen. Uusia ihmisiä kohtaan Celeste on utelias ja halusi selvästi ihmisten huomiota, mutta tuli todella kohteliaasti ihmisten luo, eikä jyrännyt muita koiria. Celeste on saanut hieman lisää painoa tarhalla ja on nyt hieman pullea, joten uudessa kodissa olisi tärkeä kiinnittää huomiota Celesten laadukkaaseen ruokintaan ja riittävään liikuntaan. Celeste on jonkin verran ruoka- ja resurssitietoinen. Lisätty uusia kuvia Celestestä.

10.10.2015
Celeste on varattu Ranskaan ja saa piakkoin ikioman kodin sieltä!

Celeste saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Celeste on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Celesten yhteyshenkilönä Suomessa toimi Niina.

Video 7/2015

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: