Päivitetty 06.12.2021

Kodin saanut koira: CHARMI (Cow Team)


Syntymäaika: 6/2016
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Suomessa (Rovaniemi)
Kastroitu

 

Perustiedot ja taustat
15.11.2021

OneVet on yksi Kulkurien yhteistyötarhoista ja on eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladutin omistuksessa. Heillä on myös Cosoban kylän lähellä oleva hoitola. Hoitolan ulkopuolella on peltoja, jossa paikalliset käyvät ajoittain laiduntamassa lehmiään. Näin tapahtui myös eräänä päivänä 2016, mutta lehmien lisäksi, oli miehellä mukanaan myös kahdeksan koiranpentua joita mies tarjosi OneVetin Dr. Adinalle. Eläinsuojelijan on mahdotonta kieltäytyä, koska muuta mahdollisuutta ei pennuille ole selvitä ja saada mahdollisuutta hyvään elämään.  Nämä  7 pentua nimettiin Cow-Team-  pennuiksi ja  Casimir, Curt, Corradina, Churro, Crady, Chantelle ja Charmi, ovat jo kasvaneet aikuisiksi.

Charmi matkusti omaan kotiinsa suomeen vuonna 2019 tammikuussa. Kotielämä olikin kuin tehty Charmille ja siitä kehkeytyi nopeasti pesunkestävä kotikoira. Charmi oppi nopeasti sisäsiisteyden, hihnassakävelyn taidon sekä yksinolon ja se on ollut oikein rakastava sylikoira. Charmilla on kuitenkin sattunut muutama tilanne kodissa, jossa se on säikähtäessään napannut perheen lasta. Tästä syystä kotielämä lapsiperheessä ei voinut enää jatkua. Charmi siirtyi yhdistykselle kotihoitoon ja hurmasi lyhyessä ajassa kotihoitajan täysin. Ei mennyt kauaakaan, kun Charmi pääsikin muuttamaan jo uuteen kotiinsa. Valitettavasti nyt kahden kuukauden kotona asumisen jälkeen Charmi palautuu jälleen yhdistykselle. Charmin ja uuden kodin yhteiselo ei sujunutkaan aivan mutkattomasti ja Charmi ei vastannut kodin odotuksia. Koti kuvaili Charmin käyttäytyneen epävarmasti sekä epäluuloisesti vieraita ihmisiä, etenkin miehiä kohtaan.

Charmi siirtyi siirtyi kotihoitoon Rovaniemelle reilu viikko sitten. Kotihoidossa ongelmia ei ole vielä toistaiseksi ilmennyt, vaan Charmi on solahtanut hoitoperheen menevään elämään oikein hyvin. Yhdelle kotiin tulevalle miehelle Charmi on kotihoidossa haukkunut, mutta lopetti pyynnöstä ja otti tilaa, kun hänelle näytettiin tilanteessa oikea toimintamalli. Charmille onkin ehkä helpompaa hakea vieraat ihmiset ulkoa sisälle, jolloin eteisefektiä ei pääse syntymään. Charmi suhtautuu kotihoidossa ihmisiin avoimesti, kunhan saa tutustua omaan tahtiin. Se ei ole ollut ulkona häiriöherkkä ja kulkee hihnassa hienosti. Charmi kohtaa kaikki koirat erinomaisesti ja sillä on todella hyvät sosiaaliset taidot lajitovereiden kanssa. Se asuu tällä hetkellä useamman uroksen kanssa ilman minkäänlaista ongelmaa. 

Charmille etsitään kotia, joka osaa lukea ja tukea koiraa uusissa tilanteissa. Lapsiperheeseen Charmia ei luovuteta, mutta koirakavereita kodissa sen sijaan voi hyvinkin olla. Toisaalta Cgarmi pärjää myös ainoana koirana, joten koirakaveri ei ole ehdoton vaatimus. Charmi käy läpi painonpudotusprojektia, jonka suhteen töitä on vielä tehtävänä. Tällä hetkellä painoa on noin 30kg ja korkeutta 60cm.

Päivitykset

6.12.2021

Charmi on löytänyt oman kodin.

15.11.2021

Charmi palaa jälleen kotia etsiväksi koiraksi.

3.9.2021
Charmin kodinetsintä päättyi lyhyeen, sillä uusi, täydellinen koti löytyi nopeasti ja Charmi, uudelta nimeltään Charlie onkin viihtynyt kodissaan jo reilun viikon päivät. kaikki on sujunut loistavasti.

11.8.2021
Charmi palaa kotia etsiväksi koiraksi muutaman vuoden Suomessaolon jälkeen.

19.1.2019
Charmi otti ensimmäiset askeleensa Suomen maan kamaralla rakastettuna perheenjäsenenä.

13.12.2018
Charmin elämä muuttuu pian. Se on nimittäin varattu omaan kotiinsa Suomeen. <3

6.11.2018
Charmi on aivan tolkuttoman hurmaava ja iloinen tyyppi! Hyppii, pomppii ja loikkii onnessaan ihmisten huomiosta – ja on todella avoin myös vieraille ja jäi touhuamaan vieraiden ihmisten seuraan, vaikka Adina lähti hetkeksi pois. Hän on siis rohkaistunut paljon viime kerrasta. Charmi tulee myös pusuttelemaan vieraita pienen hetken jälkeen ja jää lähelle. Innostuksesta huolimatta Charmi ei hauku.
Charmin häkkikaveri Crady on tulossa omaan kotiinsa Suomeen, joko olisi myös Charmin vuoro?
Charmille lisätty video.

Toukokuu 2018
Aktiivimme tapasivat tämän reippaan kaksikon Romanian matkallaan toukokuun lopussa. Upea Charmi  asuu tarhalla edelleen komean veljensä Cradyn kanssa. Yhdessä asuminen on tehnyt pojille hyvää ja ne tulevat entistä reippaammin tervehtimään vieraita. Kekseliäät veljekset ymmärsivät nopeasti, miten niitä nameja saa ja ovat selkeästi helposti motivoitavissa ruualla. Charmi ei tarhalla hauku. Se on  ystävällisen oloinen koira, joka haistelee uteliaasti vieraat ja haluaa myös tutustua kameraan. Kun ulkona alkaa syystä tai toisesta toisten koirien huutokonsertti, Charmi hakee ensin tukea Adinasta ja perääntyy sitten koppiin eikä lähde mukaan haukkukilpailuun. Kun haukkuminen ulkona lakkaa, se tulee taas nopeasti ulos kopistaan ja jatkaa hommia ja namien kerjäämistä siitä, mihin aiemmin jäi.
Charmille lisätty video.

Talvi 2018
Hurjan komea Charmi ja Crady asuvat edelleen kahdestaan ulkotarhassa ja häkissä tuntuu olevan oikein hyvä meininki! Jo ennen kuin aktiivimme pääsevät tarhaan sisälle, näkyy umpinaisen oven alta innokkaat tassut ja kuono, kun jompikumpi veljeksistä on tunkemassa vieraita vastaan. Pojat tulevat reippaasti ihmisen luo ja ovat kiinnostuneita aivan kaikesta, kameran äänestä, ihmisistä, toisistaan. Charmi  ei vältä kosketusta, Poika oikein jää rapsuteltavaksi ja hieroo itseään vierasta vasten. Välillä  Charmi hypähtelee kauemmas, mutta tulee takaisin. Reipastunut viime kerrasta, eikä pojan kuultu käyttävän ääntään.

27.11.2017
Veljekset Charmi ja Crady ovat muuttaneet omaan uuteen ulkotarhaan kaksistaan jakamaan tilan. Tämä on tehnyt veljeksille hyvää. Charmi ei vaikuta stressaantuelta, eivätkä veljekset enää nahistele. Charmi on reippaampi vieraiden kanssa.Molemmat veljekset ovat kiinnostuneita ihmisistä, pysyttelevät lähellä ja syövät nameja kädestä sulassa sovussa. Hiukan Charmi aluksi vähän väistää vieraan kosketusta, mutta tulee kuitenkin tykö. Hetken päästä Charmi antaa jo rapsutella ja tyytyväisesti on lähellä. Charmi on sellainen poika, jolle toivoisi oman kodin löytyvän, jossa saisi reipastua ja alkaa nauttimaan elämästä, ilman stressaavaa ympäristöä ja voisi nauttia kaikesta mitä oma ihminen keksisi hemmotellaakseen poikaa, unohtamatta kaikkea sitä liikuntaa ja aktiviteettiä mistä tämä vekkuli nauttisi varmasti äärettömästi. Lisätty kuvia ja video.

24.9.2017
Syyskuisella reissullaan aktiivimme tapasivat taas Charmi pojan. Ensimmäinen lause : Ihastuttava pojankoltiainen! Charmilla on touhukas poika ja koko ajan kova meno päällä, se juoksee ympäriinsä ja hakee kaikkia leikkimään kanssaan. Nuorta miestä selvästi menot ja kiireet painavat päälle – niin vähän aikaa nauttia hetken elämästä ja niin paljon hauskaa tekemistä! Charmi tulee reippaasti ihmisen luo, muttei luonnollisesti ehdi jäämään turisemaan pidemmäksi aikaa. Seuraava kaveri odottaa jo! Charmi on aivan älyttömän leikkisä ja utelias, kerrassaan mahtava tyyppi. Charmi on urokseksi todella siro ja äärimmäisen kaunis. Poika ei narise ruoastaan muille eikä hauku lainkaan vierailun aikana. Tämä kultainen poika tarvitsee kodin josta löytyy menoa ja meininkiä, ja jossa osataan nauraa sen kanssa yhdessä elämälle, ottaa ilo irti ilman suurempia vakavuuksia ja mökötyksiä. Charmi nostaa taatusti hymyn korviin asti, ja antaa täyden lastin rakkautta omalle perheelleen. Lisätty uusia kuvia ja videoita.

16.7.2017
Charmi. Nimensä mukainen pikku poika, tai nuori uros kun nyt jo yli vuoden ikään ehtinyt. Heinäkuun reissullamme tapasin pojan, eikä poika paljon arastellut vieraita ihmisiä, eikä outoa tilannetta, ukkosmyrskyn takia siirryimme sisätiloihin, pieneen huoneeseen, jonka toisella puolella remontoitiin. Monia ihmisiä melko pienessä tilassa, eikä Charmi ollut moksiskaan, vaan häntä heiluen kävi moikkaamassa kaikki, antoi suukot ja jatkoi touhottamistaan, namien syöntiä lattialta ja ihmisten seurailua uteliaana. Kyllä tämän rohkelikon soisi jo pian päästä omaan kotiin, antamaan kaikki rakkaus perheelleen ja ottamaan isoin askelin ilo irti stressittömästä ja vapaasta elämästä vailla huolen häivää huomisesta. Muhkea talviturkkin on vaihtunut kevyeen kesäkuosiin ja poika näyttääkin hitusen pienemmältä.

Videoita ja kuvia lisätty.

26.5.2017
Charmi tuli moikkaamaan ihmisiä ja haistelemaan reippaasti, mutta ei jaksanut kuumana päivänä ryhtyä suurempiin leikkeihin muiden kanssa. Rauhallinen luonne ainakin hellepäivinä. Karvan vaihdosta huolimatta Charmi on edelleen yhtä komea kuin ennenkin, ja karismaattisen pojan soisi pian pääsevän omaan kotiin, nauttimaan kotikoiran elämästä.

17.3.2017
Charmi on Cow-team porukan ilman kotia olevista rohkein pentu. Poika juoksentelee hänelle hiukan oudossa tilanteessa sisälläkin reippaasti ympäriinsä ja poika käy tutustumassa myös vieraisiin. Charmi antaa nätisti lähestyä ja käsitellä, poika on ihmistä kohtaan todella kiltti ja ystävällinen. Charmi on älyttömän komea tyyppi tuuheassa pörröisessä turkissaan. Poika on hyvin lempeä ja sosiaalisen oloinen nuorukainen. Charmi ei säiky ihmeellisistäkään jutuista sen kummemmin, vaan suhtautuu uteliaasti esimerkiksi putoavaan huiviin. Charmi on sellainen hauska tyyppi jonka touhuilua on mukava seurailla. Toivottavasti pojan koti löytyisi pian, tälläinen pojankoltiainen on varmasti loistava seuralainen jonka kanssa olisi mahdollisuus erilaisiin harrastuksiin.

12.2.2017
Charmi poika on kasvanut komeaksi nuorukaiseksi. Poika tulee tekemään tuttavuutta vieraisiin vaikka nuorukainen onkin ensimmäistä  kertaa sisätiloissa, poikaa hiukan jännittää uusi asia, mutta antaa vähän rapsutella vieraiden ihmisten, ja tuttu ihminen, Adina, saa käsitellä enemmänkin. Vaikka tilanne on täysin uusi ja tuntematon, poika rentoutuu pian ja alkaa leikkiä leluilla, ja seurustelee sisarustensa kanssa. Varmasti tämä komea poika reipastuisi omassa kodissa piankin, ja vakaan ja turvallisen oman ihmisen kanssa olisi hyvä alkaa opetella kotikoiran elämää, nauttia siitä nuoren pojan sydämellä ja iloita jokaisesta päivästä.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Charmi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Charmi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Charmin yhteyshenkilönä toimii:  Nina Ehrström

https://www.youtube.com/watch?v=zQrmU8xs1Sg

https://www.youtube.com/watch?v=YaStpk2HX2o

https://www.youtube.com/watch?v=HKNZMNVcs8Y

https://www.youtube.com/watch?v=R3VHgcqpDqM

https://www.youtube.com/watch?v=SyZ7Omj43Xw

https://www.youtube.com/watch?v=wqUcct10Hxs

https://www.youtube.com/watch?v=ackzAB4Gv9U

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.