Päivitetty 30.12.2018

Kotia etsivä koira: CHLOE O (Oanas Stars)


Syntymäaika: 6/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloidaan

 

Perustiedot ja taustat:

(Päivitetty 30.12.2018)
Myös kesäkuussa 2015 tähän maailmaan syntyi lukemattomia pentuja kaduille, kodittomiksi koiriksi. Eräs pentue löydettiin emonsa Stelan kanssa, pentujen ollessaan kovin nuoria. Emo oli synnyttänyt kuusi pentua yhden pikaruokalan alle ja sieltä koko perhe pääsi turvaan Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin hoitolaan Cosobassa erään Onevetin vapaaehtoistyöntekijän, Oanan, toimesta. Elämä ei ole kohdellut emoa hellästi ja tämä kaunokainen onkin kovin ujo ja varovainen. Oana tekeekin töitä emon kanssa sosiaalistamalla tätä pikkuhiljaa toiveena osoittaa tytölle, että kaikki ihmiset eivät ole pahoja. Mikäli Stela edistyy, on mahdollista, että tyttö tulee adoptio-ohjelmaan etsimään sitä omaa kotiaan, koirakokeneen perheen luota.

Star O, Amos O, Chloe O, Cleopatra, Bertie, Dulcinea tulivat Kulkurien adoptio-ohjelmaan 26.2.2016, etsimään sitä omaa kotiaan jossa voivat rauhassa ja omistajan turvallisella tuella aloittaa tämän suuren maailman tutkimista ja asioiden oppimista ja oivaltamista. Amos on tällä hetkellä siirtynyt sivuun adoptio-ohjelmasta.

Chloe asuu nyt Percyn kanssa samassa tarhassa. Chloe on alkuun hieman tarhakaveriaan arempi, mutta reipastui valtavasti jo lyhyen vierailun aikana. Oli hyvin namimotivoitunut ja myöskin kiinnostunut hajuhuivista.  Jakaa myös ruoan nätisti tarhakaverin kanssa. Percyn reipas seura on selkeästi tehnyt hyvää Chloelle ja jo lyhyessä ajassa Chloe innostui ja pääsi hieman yli ujoudestaan. Percy oli onnekas ja varattiin omaan kotiin, mikä tarkoittaa sitä, että pian kaksikon tiet erkanevat. Voimme kuitenkin todeta, että Chloelle tasapainoisen, sosiaalisen ja reippaan koiran seura tekisi oikein hyvää myös omassa kodissa. Pienistä koirista Chloe ei kuitenkaan oikein pidä.

Chloe O:lla on tällä hetkellä kokoa noin 50cm, 18kg.

Päivitykset

30.12.2018
Chloe on saanut valtavasti tukea reippaasta Percy uroksesta, kenen kanssa se vielä hetken jakaa häkkiä. Percy on varattu omaan kotiin, joten toivotaav, että Chloe löytäisi joko kodin tai saisi toisen reippaan kaverin itselleen.

19.10.2018
Chloe tulee tutun Ioanan luokse hänen kutsuessa tätä, mutta vieraisiin ei juurikaan kiinnitä huomiota. Chloe on yksi niistä tarhakoirista, joita käy todella sääliksi ympäröivät olosuhteet – se vaikuttaa niin luovuttaneelta. Tälle, kuten monelle muullekin koiralle, oikea koti ja osaava ihminen tekisi ihmeitä. Chloe tarvitsee rauhallisen ympäristön ja koirakokeneen aikuisperheen. kodin jossa se saisi olla juuri sellainen kun on ilman tarvetta olla ns. jokamiehen koira.

16.6.2018
Chloe asustaa reipaan koiran kanssa samaa häkkiä ja tulee tämän kanssa hyvin toimeen. Se tulee tarvitsemaan erittän koirakokeneen kodin ja omistajan jolla ymmärrystä tämänkaltaisten koirien sielunmaailmasta. Myös asuinympäristön tulee olemaan Chloelle sopiva.

22.3.2018
Aktiivimme kävivät Romaniassa jälleen maaliskuussa ja Chloen tapaamista kuvailivat näin “Aluksi Chloe seurailee vieraita turvallisesti kopistaan. Kohta se kuitenkin uskaltautuu jo otsa rutussa haistelemaan sille annettua paitaa ja uskaltautuu kohta jo hamuamaan nameja kädestä. Ensin se ei aivan uskalla napata niitä, mutta mietittyään hetken ja saatuaan pari namia maasta, rupeaa ottamaan niitä reippaasti kädestäkin. Kovasti Chloe kuitenkin haluaisi Ioanan luo, joten kyllä siitä ihmisen koiraksi on. Chloe on sympaattinen koira, joka jostain syystä ei kiiinnitä ihmisten huomiota.”

2.12.2017
Marraskuussa aktiivimme tapasi Chloen jälleen ja kävi selväksi, että tytöllä ei ole lainkaan käsitystä siitä miten tulisi reagoida tai toimia vieraiden ihmisten lähellä. Chloe vaikutti ahdistuvan liikkeistä ja halusi olla mahdollisemman kaukana vieraista. Se uskaltautui kuitenkin pikaisesti käydä nuuskimassa yhtä vierasta ennenkuin taas otti turvallisen välimatkan. Chloelle on ehdottoman tärkeää antaa aikaa ja ymmärrystä sekä edetä koiran ehdolla. Mahdollinen koti tulisi sijaita rauhallisella alueella ja arki tulisi olla rutinoitunut ja rauhallinen.

3.9.2017
Chloe on muiden Oana’s Stars koirien lailla sivussa adoptio-ohjelmasta johtuen siitä, että olemme halunneet tarkkailla Chloen käytöstä. Chloe on koira joka varmaan aina tulee tarvitsemaan tiettyä tukea ja ymmärrystä perheeltään. Tapasimme Chloen heinäkuussa ja nyt se palaa adoptio-ohjelmaan. Sitä kiinnostaa ihmiset paljon, mutta se ei ole saanut mahdollisuutta oikein koskaan oppia olemaan rentona ihmisen lähellä. Tarhaolosuhteet ovat joillekin koirille pahempi kui toisille ja Chloe on koira joka mahdollisesti ei tule oppia olemaan rentona siellä.

14.7.2016
Chloe O:n tapasimme Onevetin sisätiloissa heinäkuun reissullamme. Chloe oli kovin varovainen ja tarkkaili meitä ja meidän tekemisiä kovasti. Märkäruoka oli kuitenkin erittäin houkuttelevaa ja sen avulla Chloe tuli meidänkin lähelle. Tämä herkkä nuori koira otti ruoan meidänkin kädestä, vaikka jännittikin. Chloe luovutetaan vain kotiin, jossa on kokemusta ja ymmärrystä siitä, mitä tämän tyyppinen koira tarvitsee

28.6.2016
Onevetin vapaaehtoinen työntekijä kertooa Chloen olevan tottelevainen ja älykäs koira, joka on motivoitavissa ruoalla. Vaatii kuitenkin osaavan, rauhallisen kodin ja aikaa tottua uuteen elämään. Lisätty kuvia.

26.2.2016
Pennut Star O, Amos O, Chloe O, Cleopatra, Bertie, Dulcinea tulevat nyt Kulkurien adoptio-ohjelmaan, etsimään sitä omaa kotiaan jossa voivat rauhassa jatkaa kasvuaan sekä omistajan turvallisella tuella aloittaa tämän suuren maailman tutkimista ja asioiden oppimista ja oivaltamista.

Chloe O on toiseksi rohkein pennuista, heti Dulcinean jälkeen. Chloe on pennuista ainoa jolla on pitkä häntä, kaikilla muilla on äitinsä lailla töpöhännät syntymästä lähtien. Chloe on kovasti herkkujen ja ruoan perään ja on todennäköistä, että tyttöä on helppo motivoida herkkupalkalla. Tytöllä on myös vikkeläliikkeinen ja tarkkaa kuvaa on tämän takia hieman haastavaa saada.

Chloe ja sisarustensa elämän alkutaival ei ole ollut helpoin mahdollinen. Stela emo on ollut hyvä, huolehtivainen emo pennuille mutta myös kovin varovainen ja ujo. Haemme tästä syystä Chloelle kotia jossa on koirakokemusta ennestään.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Chloe O saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Chloe on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Chloe O:n yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.