Päivitetty 19.12.2014

Kodin saanut koira: CHONG


IMG_9067

 

CHONG

* arvioitu syntymäaika 06/2014

* uros

 

 

 

 

02.11.2014
Elokuun viimeisellä viikolla Asociatia A Doua Sansan vapaaehtoiset löysivät kadulta kaksi n. 2 kk ikäistä pentua. Pentuja oli ruokittu alueen ihmisten toimesta, mutta ne olivat alituisessa vaarassa, sillä alue on rankkureiden tarkkailussa tiivisti. Toisella pennuista oli myös vamma päässään, joten pennut päätettiin ottaa Glinalle turvaan. Narttupentu nimeltä Ching sai jo kodin Saksasta, mutta veljensä Chong pääsee nyt etsimään kotia kauttamme.

Chongilla on ikää n. 4 kk ja tulee kasvamaan n. 45-55 cm korkeaksi 15-25 kiloiseksi aikuisena. Chong elää tarhan alueella vapaana suuressa koiralaumassa, jossa on monen kokoista ja ikäistä koiraa. Chong on lauman pahnanpohjimmaisia ja joutuu ajoittain kiusatuksi rajustikin.

Ihmistä kohtan Chong on avoin, antaa käsitellä hienosti, tulee lähelle, kun vain muut koirat antavat. Chong alistuu muille koirille herkästi ja siksi olisikin hyvä jos Chongin tulevan kodin mahdollinen koirakaveri olisi lempeä ja rauhallinen. Arka Chog ei ole, mutta luonteesta löytyy pehmeyttä.

Koiraa hankittaessa motivaatio ja omat resurssit tulee punnita tarkasti, sekä ottaa huomioon se, että kun kyseessä on pentukoira, saattaa luonne muuttua matkalla montakin kertaa aikuistumisen mukana. Pennunottajan on hyvä muistaa jo harkintavaiheessa, että pentuun sitoudutaan seuraavaksi jopa 10-15 vuodeksi.

Mikäli Chongille löytyy pian oma koti, sitä ei välttämättä kastroida Romaniassa. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen. Yhdistys osallistuu kastroinnin kustannuksiin 25% osuudella.

03.12.2014
Chong on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

19.12.2014
Hurmaava Chon, nykyisin Väinö, saapui omaan kotiinsa 19.12.2014 kulkurilennolla. Onnittelut ihanalle Väinölle ja perheelle.

 

Yhteydenottoihin vastasi Johanna Lisko.

Kuvat aukeavat suuremmiksi klikkaamalla.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.