Päivitetty 01.04.2018

Kodin saanut koira: CINDIE


Syntymäaika: 5/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori/Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
24.3.2018
Clinica Veterinara OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista ja se paikka, jonka kautta jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman kautta Suomeen adoptoitu koira lähtee kotimatkalleen. Onevetissa on klinikkatilat Bukarestissa ja suuremmat tilat hieman Bukarestin ulkopuolella, Cosobassa. Cosobassa koiria on noin 300 ja osa näistä koirista löytää tiensä myös Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Cindie on päätynyt Cosobaan alunperin Rosiorin kunnallisen tarhan kautta, jonne se hylättiin siskonsa Leican kanssa sterilointipäivänä.

Cindie on nuori koira, jota ihmiset jännittävät kovin. Tarhalla Cindie ei juuri pääse reipastumaan ja tämä vaatimaton tyttö ansaitsisikin oman rakastavan kodin. Cindie tulee tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Cindien arkuuden takia se tarvitsee osaavan ja kokeneen kodin, jossa ymmärretään aran koiran sielunelämää ja osataan antaa sille paljon aikaa. Cindietä ei tulla luovuttamaan lapsiperheeseen. Cindien säkäkorkeus on n. 50 cm ja painoa tytöllä on reilut 20 kg.

Päivitykset
1.4.2018
Ujo Cindie on vihdoin päässyt pois tarhalta ja matkustanut Saksaan.

24.3.2018
Cindie tavattiin taas maaliskuun reissulla, eikä ole mennyt tarhalla juurikaan parempaan suuntaan, mutta ei huonompaankaan. Se ei alkuun halua tulla kopistaan ulos, vaan tyytyy kurkkimaan ovelta, mutta kun vierailija väistää kauemmas, tulee se kiinnostuneena haistelemaan paikkaa ja on muutenkin todella kiinnostunut ihmisistä. Cindiestä on kasvanut todella komea koira, ja sillä on katse, jonka vertaista ei ihan joka koiralta löydykään. Katu-uskottavan olemuksen alla piilee kuitenkin herkkä ja kokemusten puutteesta johtuen arka nuori tyttö, joka ansaitsisi jo päästä omaan kotiinsa ja löytää oman luottoihmisensä, johon se voisi turvautua.

22.11.2017
Cindie on arka nuori tyttö, joka ei pääse tarhalla reipastumaan vähäisten ihmiskokemusten takia. Aktiiviemme tavatessa Cindien marraskuisella reissullaan piiloutuu se koppiinsa turvaan. Vieraiden ollessa sen häkissä se ei uskaltaudu kopistaan ulos. Onevetin eläinlääkärin Adinan mennessä kopin suulle Cindietä koskemaan tyttö painautuu jännityksissään kopin takaseinään kiinni.

Cindie tarvitsisi kipeästi oman kodin, jossa reipastua ja kerätä rohkeutta oman turvallisen ihmisen tukiessa sitä. Cindie tulee tarvitsemaan osaavan ja kokeneen kodin, joka etenee sen kanssa kärsivällisesti ja koiran tahtiin, tukien ja rohkaisten positiivisin keinoin. Vaikkei arkuus ikinä Cindiestä kokonaan lähtisi, voi siitä osaavissa käsissä ajan kuluessa tulla upea ystävä omille ihmisilleen.

5.9.2017
Cindien elämän alkutaival on ollut mutkia täynnä, mutta nyt se pääsee etsimään sitä omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Cindie on tarhalla rauhallinen ja hieman ujo. Se on ystävällinen ja utelias, mutta jännitys vie vielä voiton. Tyttö on tarhalla tullut hyvin muiden kanssa juttuun, eikä tee itsestään mitään numeroa. Se tulee ujosti tervehtimään uudet ihmisten, tuttujen kanssa on huomattavasti reippaampi. Cindielle tekisi hyvää päästä omaan kotiin reipastumaan, kotiin, jossa ymmärrettäisiin tämän herkän tytön sielunmaisemaa ja annettaisiin rauhassa aikaa kotiutua ja rohkaistua.

_______________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cindie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cindie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Cindien yhteyshenkilö on Tuuli Katainen

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.