Päivitetty 30.12.2018

Kotia etsivä koira: CLEOPATRA (Oanas Stars)


Syntymäaika: 6/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloidaan

 

Perustiedot ja taustat:

(Päivitetty 30.12.2018)
Myös kesäkuussa 2015 tähän maailmaan syntyi lukemattomia pentuja kaduille, kodittomiksi koiriksi. Eräs pentue löydettiin emonsa Stelan kanssa, pentujen ollessaan kovin nuoria. Emo oli synnyttänyt kuusi pentua yhden pikaruokalan alle ja sieltä koko perhe pääsi turvaan Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin hoitolaan Cosobassa erään Onevetin vapaaehtoistyöntekijän, Oanan, toimesta. Elämä ei ole kohdellut emoa hellästi ja tämä kaunokainen onkin kovin ujo ja varovainen. Oana tekeekin töitä emon kanssa sosiaalistamalla tätä pikkuhiljaa toiveena osoittaa tytölle, että kaikki ihmiset eivät ole pahoja. Mikäli Stela edistyy, on mahdollista, että tyttö tulee adoptio-ohjelmaan etsimään sitä omaa kotiaan, koirakokeneen perheen luota.

Star O, Amos O, Chloe O, Cleopatra, Bertie, Dulcinea tulivat Kulkurien adoptio-ohjelmaan 26.2.2016, etsimään sitä omaa kotiaan jossa voivat rauhassa ja omistajan turvallisella tuella aloittaa tämän suuren maailman tutkimista ja asioiden oppimista ja oivaltamista. Kaikilla muilla sisaruksilla, paitsi Chloe O:lla on töpöhäntä syntymästään. Amos on tällä hetkellä siirtynyt sivuun adoptio-ohjelmasta.

Cleo tullaan luovuttamaan ainoastaan erittäin koirakokeneeseen aikuiskotiin, jossa omistajalla on kokemusta myös tämän tyyppisistä koirista, jotka vaativat hieman enemmän. Cleo tarvitsee myös sille oikeanlaisen asumisympäristön.

Ioanaa auttaa Cosoban tarhalla työskentelevä mies ja hän onkin tehnyt kovasti työtä Cleopatran ja Starin kanssa, niiden sosiaalistamisessa. Aktiivimme huomasivat selkeästi reipastumista ja kehitysta tapahtuneen, ja vaikka Cleopatra edelleen suhtautuu varoen se pystyy kuitenkin jo niin lähellä, että todennäköisesti sitä olisi päässyt rapsuttamaan leuan alta, mikäli olisi ollut hieman lisää aikaa.

Cleopatra on noin 50cm korkea ja painoa on noin 18kg. Cleo jakaa häkkiä veljensä Star O:n kanssa. Pienistä koirista Cleo ei pidä.

Päivitykset

30.12.2018
Cleopatra on silminnähden reipastunut sitten viime näkemän ja uskaltautui pienen hetken jälkeen ottamaan namipalan aktiivimme kädestä. Mikäli aikaa olisi olut enemmän, olisi todennäköisesti pystynyt jo hellästi rapsuttaa leuan alta.

19.10.2018
Cleopatra pääsi veljensä Starin kanssa juoksemaan vapaana pihalle kun Kulkurien aktiivit vierailivat tarhalla syyskuun lopussa. Tällä kertaa Cleo oli pikaisesti tullut käymään vieraiden luona heiluttaen pientä töpöhäntäänsä, mutta sen enemmän yhteyttä vieraisiin se ei ottanut.

16.6.2018
Aktiivimme kävivät Romaniassa jälleen touko-kesäkuun vaihteessa. Tällöin Cleopatra uskaltautui varovasti hakea namin häkin verkon läpi mutta ei kuitenkaan pystynyt syömään namia. Kun Cleo päästetään juoksentelemaan se käy nuskimassa pihaa tarkasti ja palaa sitten häkkiinsä Ioanan kutsumana. Vieraihin ei kiinnitä lainkaan huomiota ollessaan vapaana. Kun yksi aktiiveista menee häkkiin, se uskaltautuu tulla nuuskimaan häntä vaivihkaa takaapäin.

22.3.2018
Aktiivimme kertomaa maaliskuun reissun jälkeen: “Asuu edelleen Star O:n kanssa ja ne ottavat paljon tukea toisistaan ja liikkuvat koko ajan ikään kuin yksikkönä. Kääntöpuolena ne lietsovat toistensa arkuutta, eikä edistystä ole tapahtunut. Cleopatra hyötyy paljon vierailijoiden antamasta paidasta, se haistelee ja maistelee sitä tarkasti. Cleopatra on kaksikosta uteliaampi ja pysyttelee enemmän kopin ulkopuolella.”

2.12.2017
Cleopatra ja Star vetäytyvät molemmat koppiin aktiivimme astuessa heidän häkkiin marraskuussa. Cleopatra ei anna vieraiden koskea itseään mutta kurkkii kopista kiinnostuneena. Häkin lattialle jätetään aktiivin vaatekappale ja tämä herättää suurta mielenkiintoa ja uskaltaakin tämän nuuskittelun jälkeen tulla nuuskimaan myös vieraita. Paremmalla ajalla Cleopatraan voisi varmaan saada paremmin kontaktia, sillä tyttö on kyllä kiinnostunut ihmisistä. Asuinalueen ja elämän johon Cleopatra mahdollisesti muuttaa joskus, tulisi olla rauhallinen.

17.9.2017
Syyskuussa aktiivimme matkasivat jälleen Romaniaan ja vierailivat Onevetin pensionissa. Cleopatra asuu edelleen veljensä Star O:n kanssa ja edistystä ei oikeastaan ole tapahtunut viime reissun jälkeen. Häkkirivistön vieressä on myös rakenteilla uusia häkkejä, eikä tästä aiheutuva meteli auta jo valmiiksi herkkien ja epävarmojen koirien elämää. Cleopatra on rohkeampi kuin Star ja ottaa enemmän tilaa, mutta ei tule kuitenkaan tarhaoloissa reipastumaan varmaan milloinkaan sen kummallisemmin vaan tarvitsisi rauhallisen kodin jossa saisi pikkuhiljaa harjoitella kotikoiran elämään.

24.7.2017
Cleopatra jakaa edelleen häkkiä veljensä Star O:n kanssa. Kaksikko tulee hyvin toimeen, saa tukea toisiltaan mutta koska molemmat ovat ujohkoja se ei ole ideaalisin vaihtoehto. Tapasimme Cleopatran heinäkuussa ja tyttö uskaltaa kyllä hetken päästä tulla nuuskimaan vieraita ja ottaa vastaan kädestä tarjotun herkun. On kuitenkin selvää, että niin Cleopatra kuin Star O hyötyisi rohkeammasta ja reippaamasta kaverista, sillä nyt kaksikko ruokkivat toistensa epävarmuutta. Cleo on kuitenkin utelias ja tarkkaavainen yksilö, joka varmasti pikkuhiljaa tulisi kuorestaan ja uskaltaisi nauttia elämästä omassa kodissaan, oman perheen parissa.

 

11.5.2017
Osa Oana´s Stars pennuista otettiin hetkeksi sivuun sivuilta, sillä ne menivät kovin arkoiksi ja ujoiksi yhdessä vaiheessa. Nyt nämä ovat kuitenkin kasvaneet hieman ja muuttuuneet jälleen rohkeammaksi ja aktiivimme jotka toukokuussa kävivät tarhalla katsoivat, että nyt olemme siinä pisteessä, että Cleopatralle jälleen voidaan alkaa etsimään sitä omaa kotia. Cleo tulee kuitenkin tarvitsemaan kodin missä ymmärretään mitä ujoileva koira tarvitsee ja osataan tukea sitä oikealla tavalla, jotta se pystyy kehittymään ja oppia kotikoiraksi. Cleo oli rohkein näistä pennuista ja se antoi myös vieraan ihmisen rapsuttaa itseään.

26.2.2016
Cleopatran ja sisarustensa elämän alkutaival ei ole ollut helpoin mahdollinen. Stela emo on ollut hyvä, huolehtivainen emo pennuille mutta myös kovin varovainen ja ujo. Haemme tästä syystä Cleolle kotia jossa on koirakokemusta ennestään. Tällä hetkellä Cleo ja Star muodostavat tiimin joka isottelee muille koirille mutta mikäli tämän kaksikon erottaa toisistaan Cleo on tullut muiden kanssa toimeen. Tulevan kodin tulee kuitenkin tiedostaa, että Cleo mahdollisesti yrittää pomottaa toisia koiria, jossain vaiheessa kasvuaan aikuiseksi.


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cleopatra saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cleopatra on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Cleopatran yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.