Päivitetty 11.03.2018

Kodin saanut koira: COBA


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (Onevet)
Steriloitu

Perustiedot ja taustat
23.9.217
Rosiorin kunnallinen tarha sijaitsee pienessä Rosiori de Veden kaupungissa Romaniassa. Cornelia Stan on paikallinen eläinsuojelija, joka uutterasti huolehtii tarhan useasta sadasta koirasta. Osa koirista elää ketjun päässä ulkona, Osa koirista elää sisätiloissa suurissa betonipohjaisissa häkeissä, joihin rankkurit tuovat jatkuvasti lisää koiria. Välillä koiria siirretään tarhojen välillä ja Cornelia pyysi apua yhteistyötä tekevältä  tarhalta, Onevetilta josko Coba voisi siirtyä sinne. Coban tarina on surullisen tavallinen, mutta sinänsä onnekas kun  omistaja hylkäsi Coban tarhalle, eikä johonkin pellon laitaan tai vilkasliikenteisen tien reunaan.Omistaja oli sanonut, ettei voi pitää häntä enää, koska tyttö oli liian leikkisä. Coba on sellainen mutkaton tyyppi, nauravainen ja leppoisa. Leikkisä tättärä kuvaakin neitiä varsin hyvin. Cobassa on varmasti ripaus jekkuilijaa, ja vaikka muutama kilometri on jo neidin tassuilla asteltu, ei ikä ole koskaan este jekkuilulle ja hauskan pidolle. Oli päivä sitten millainen tahansa, niin Coba saa varmasti hyvälle tuulelle, kunhan itse omaa hiukankin huumorintajua ja pilkettä silmäkulmassa olevan elämänasenteen. Coba neiti tulee tarhan pihalla toimeen kaikkien koirien kanssa. The more the merrier- sanotaan, mitä enemmän seuraa, sen hauskempaa!

Neiti on keskikokoinen,  n.18kg ja 50cm kokoinen kippurahäntäinen naurupakkaus.

Päivitykset

11.03.1018
Coban suloisiin korviin lensi hieno uutinen ja poika pääsee muutaman päivän päästä matkustamaan Saksaan ja aloittamaan kodin etsinnän sieltä kotihoidosta käsin. Onnea matkaan Coba <3 

27.11.2017
Coba neiti asuu ulkohäkissä ja kun neiti tuodaan sisäpihalle vapaaksi, juoksee neiti iloiten kaikki ihmiset läpi. Kyykyssä olevan ihmisen neiti kaataa maahan, iloa pursuava neiti on vain niin valtavan iloinen tavatessaan ihmisiä. Coba hyörii, pyörii ja tekee ukeemihyppyjä maahan. Rauhoittuu kuitenkin aina hetkeksi rapsutuksille ja tuskimpa näin valtoimenaan käyttäytyy normioloissa, vaikka iloisuus tuskin mihinkään poistuu, rakkaus ja ilo vain pääsisi hiukan tasaisemmin tytöstä purkautumaan. Coba on tuttuun tapaansa hirmu avoin ja rento ihmisten seurassa. Neiti on rotevarakenteinen ja ehkä pikkasen pläskikin, ei pahasti, mutta tulevan kodin on syytä katsella ruoka- liikunta suhdetta kuntoon. Toivotaan, että joku näkisi mustan turkin alla sykkivän niin pohjattoman kultaisen ja iloisen sydämen, ja sielun joka alkaisi loistamaan ja tuikkimaan kotioloissa varmasti vielä enemmän.

23.9.217
 Aktiivimme tapasivat neidin syyskuisella matkallaan, ja edelleen heitä vastassa on koira, joka sopisi monenlaiseen kotiin, ja josta ei keksi mitään huonoa sanottavaa vaikka miettisi kuinka. Heti ihmisen nähdessään Coba ryntää syliin ja liimautuu ihmiseen niin kiinni, että sen voisi lopulta kuvitella sulautuvan osaksi sitä. Coba on oikea ilopeppu, touhutäti, jonka mieluisin tekeminen olisi halailla vieraita niin pitkään kuin sen jalat vain kantaisivat. Coballe ihminen on tärkein asia maailmassa, ja läheisyys parasta mitä se tietää. Coba on täydellinen koira, se tulee muiden koirien kanssa hienosti juttuun, eikä hauku tai provosoidu kenestäkään. Päästyään ihmisen lähelle se myös rauhoittuu hienosti, ja sen sielu huutaa onnea. Toivottavasti neiti pääsisi omaan kotiin ja pian. Neidille on lisätty uusia kuvia ja video.

16.7.2017
Coba neiti tavattiin myös heinäkuun aktiivireissulla. Coba on varsin leikkisä kaikkien kanssa. neiti on hiukan sellainen koheltaja, ei meinaa ehtiä keskittymään innoltaan asioihin ja innokkuutta riittää kyllä useammallekin koiralle jaettavaksi. Coba on myös päässyt pulskistumaan, ei ihan ihannemitoissa tämä neiti, mutta säännöllisellä ruokinnalla ja liikunnalla varmasti saisi hiukan vyötäröä esiin ja lihaskuntoa ylös. Namit on kyllä parasta neidin mielestä ja hammastelee sormia hiukan kun ahmii innostuksissaan tarjottua namia. Neiti alkaa tepastelemaan paikallaan söpösti innostuessaan. Coba ei vierasta tippaakaan uusia tuttavuuksia, vaan kaikki ovat potentiaalisia rapsuttajia ja namin tarjoajia. Toivottavasti tavallisen värinen musta turkki ei koidu tämän neidin esteeksi löytää oma koti, vaan ihmiset näkisivät turkin läpi, neidin kultaisen sydämen ja loputtoman hellyyden.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin

Coba saapuu Suomeen  steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Coba on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Coban yhteyshenkilönä toimii : Nora Anttila.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.