Päivitetty 07.07.2016

Cosoba sterilointiprojekti


cosoba_poster_august2015

Cosoban kylä sijaitsee Bukarestin liepeillä, Giurgiun maakunnassa, noin 30 kilometrin päässä pääkaupungin humusta. Cosobassa, monien Bukarestin ulkopuolisten kylien tavoin, kodittomia koiria elää teiden varsilla, laumoissa pelloilla sekä ns. yhteisökoirina, joista paikalliset ihmiset huolehtivat kykyjensä mukaan niitä ruokkien.

Cosoban sterilointiprojektin takana on Andreea Filip, vapaaehtoisena Kulkurien aiemmissa projekteissa toiminut eläinrakas nainen. Andreea on osallistunut mm. Galatin sterilointiprojekteihin, ja ollut apuna muissakin projekteissamme.

 

Andreea otti yhteyttä pitkäaikaiseen yhteistyökumppaniimme Doina Vellaan Cosoban sterilointiprojektin tiimoilta. Doina oli heti meihin yhteydessä, ja ilomielin lähdimme mukaan tähän projektiin. 29.8. starttaavat siis jälleen yhteistyökumppanimme Romania Animal Rescuen autot tiimeineen kohti Cosobaa, ja heidän tavoitteenaan on steriloida yhteensä 80 eläintä yhden päivänä aikana.

Sterilointipäivä järjestetään kunnan päivää varten käyttöön antamassa urheiluhallissa. Andreea on ollut projektistamme yhteydessä myös Giurgiun pormestariin, joka iloiseksi yllätykseksemme innostui projektistamme kovin- niin paljon, että hän on järjestänyt paikallistelevision kuvaamaan tapahtumaa! Lisäksi pormestari on järjestänyt eläimiään päivään tuoville ihmisille katetun alueen ja teltan, jossa he voivat odotella lemmikkiensä operaatioiden ajan. Julisteita on levitetty ympäri kylää, ja kuulemamme mukaan kaikki kylän asukkaat ovat todella innoissaan projektista!

Tämäkin projekti katetaan täysin lahjoitusvaroilla, ja sen kokonaiskustannus tulee olemaan noin 2800 euroa. Yhden eläimen steriloinnin hinta on siis 30 euroa. Jokainen lahjoitus on tärkeä! Tule mukaan projektiin, ja tee lahjoitus Rescueyhdistys Kulkurit ry:n lahjoitustilille FI73 1029 3000 3566 41 viitteellä 2299.

30.9.2015  Ilo-uutisia Cosobasta!

cosoba team_muokKulkurien viime lauantaina järjestämä Cosoban sterilointiprojekti päättyi onnellisissa merkeissä; pitkän ja uuvuttavan, yli 14 tunnin työskentelyn tuloksena oli huikeat 89 steriloitua eläintä!

Eläimiä operoitiin jatkuvalla syötöllä, ja ihmisiä tuomassa lemmikkejään steriloitavaksi oli jonoksi asti! Kiitos Romania Animal Rescuen osaavan ja äärimmäisen ammattitaitoisen tiimin sekä lukuisten vapaaehtoisten, sujuivat kaikki operaatiot hienosti ja potilaat pääsivät toipumaan omiin koteihinsa tuota pikaa.

Tämä projekti kustantaa yhteensä noin 2670 euroa. Tuo summa pelastaa kymmeniä tuhansia koiria ja kissoja syntymästä paikkaan, jossa niille ei ole tilaa. Olethan sinäkin mukana auttamassa meitä ja rakentamassa yhdessä parempaa tulevaisuutta kodittomille eläimille?

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.