Päivitetty 03.02.2020

Kodin saanut koira: CRADY (Cow team, nyk. Reino)


Syntymäaika: n. 6/2016
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Suomessa (Rovaniemi)
Kastroitu


Perustiedot ja taustat
(30.08.2018)
OneVet on yksi Kulkurien yhteistyötarhoista ja on eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladutin omistuksessa. Heillä on myös Cosoban kylän lähellä oleva hoitola. Hoitolan ulkopuolella on peltoja, jossa paikalliset käyvät ajoittain laiduntamassa lehmiään. Näin tapahtui myös eräänä päivänä 2016, mutta lehmien lisäksi, oli miehellä mukanaan myös kahdeksan koiranpentua joita mies tarjosi OneVetin Dr. Adinalle. Eläinsuojelijan on mahdotonta kieltäytyä, koska muuta mahdollisuutta ei pennuille ole selvitä ja saada mahdollisuutta hyvään elämään.  Nämä  7 pentua nimettiin Cow-Team-  pennuiksi ja Casimir, Curt, Corradina, Churro, Charmi, Chantelle ja Crady ovat jo kasvaneet aikuisiksi.

Crady oli pentujoukosta pieni ujoliini, poika kaipasi pentuna pientä rohkaisua ja tilaisuuksia oppia itseluottamusta. Pienen ujouden takaa on kuitenkin paljastunut iloinen, reipas, avoin ja touhukas poika, joka rakastaa ihmis- sekä koiraseuraa. Crady sopii varmasti monenlaiseen perheeseen ja pojasta saakin takuuvarmasti harrastuskaveria, mutta myös kotikoiran, jonka kanssa voi samoilla metsissä ja halia sohvannurkassa. Crady ei hauku tarhalla.

Cradystä on muiden sisaruksiensa tavoin tullut isohkon kokoinen  n. 55cm korkuinen ja n.25-30 kg poika.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

1.2.2020
Crady pääsi etsimään uuttaa kotia ihanan kotihoitajan ja koirakaverin luota. Uuden kodin etsintä ei kestänytkään pitkään: Crady sai useamman kyselyn ja uusi koti löytyi kokeneesta koirakodista, jossa on Cradyn iloksi myös toinen koira, joka toivottelikin uuden perheenjäsenen iloisesti tervetulleeksi, kuten koko perhe.
Cradyn nimikin pysyi kotimaisena Reinona, joka alkoi sujuvasti taipua “Reiskaksi” 🙂
Onnea Reinolle ja uudelle perheelle – ja kiitos, että avasitte kotinne ovet tälle upeudelle <3

19.1.2020
Tätä päivää ei olisi toivonut Cradyn elämän kohdalle enää tapahtuvaksi…. Cradyn koti ei jäänyt pysyväksi vaan Crady palautui yhdistykselle etsimään uutta – ja toivottavasti sitä viimeistä loppuelämän kotia.
Crady on kertakaikkisen upea kaveri, jonka parasta ajanvietettä ovat metsälenkit ja leikit lumessa sekä toisen koirakaverin kanssa peuhaaminen. Myös autolla matkaaminen maistuu ja Cradystä saakin varmasti hyvän matkakaverin vaikka mökki- ja vaellusreissuille. Crady on myös näppärä ja fiksu, uudessa kodissa kannattaa laittaa namit sellaisten kaappien taakse, joita tämä taitava kaveri ei saa auki 🙂
Cradyä ei suositella perheeseen, jossa on kovin nuoria lapsia, vaan koti voisi olla esimerkiksi aikuiskoti tai perhe, jossa on isompia, jo teini-iän saavuttaneita lapsia. Kotona voisi hyvinkin myös olla vaikka toinen koira kaverina, Crady kun tulee hyvin toimeen toisten koirien ja sekä urosten että narttujen kanssa.
Crady asuu tällä hetkellä Kulkureiden kotihoitajan luona Rovaniemellä. Haluaisitko tutustua tähän valloittavaan persoonaan ja tarjota Cradylle kodin ja oman perheen, loppuiäksi?

24.1.2019
Niin se päivä koitti, kun oma ihminen haki Cradyn kotiin. Nimi muuttui samalla Reinoksi. Kiitos upealle kotihoitajalle upeasta hoitoajasta ja ihanaa kotimatkaa <3 

10.1.2019
Upea Crady on varattu ja se odottelee kotihoitajan luona vielä muutaman viikon sitä hetkeä, kun oma perhe saapuu ja yhteinen kotimatka alkaa. 

27.12.2018
Crady palaa kotia etsivien joukkoon perheessä ilmeinneiden vakavien allergiaoireiden takia.

Crady on hetken jo asustellut kotihoitopaikassaan ja tässä onkin kotihoitajan kertomaa tästä upeasta nuorukaisesta:
” Crady on ollut kotihoidossa nyt vajaan kolme viikkoa. Tässä ajassa sen käytös on tasoittunut paljon. Hoitopaikassa on Cradyn lisäksi 2 muuta koiraa ja 2 kania. Kaneja on vähän haisteltu, mutta enemmän se kanien ruoka Cradya kiinnostaa kuin kanit itsessään. Crady on todella perso ruualle ja näin ollen hyvin helposti motivoitavissa nameilla niin sisällä kuin ulkonakin. Lenkeillä se ohittaa nätisti muut koirat ja siihen saa luotua kontaktin hienosti namien avulla. Ulkona sen ainoa miinuspuoli taitaa kuitenkin olla vetäminen silloin kun innostuu. Sisällä Crady osaa ottaa rennosti, se saattaa hetken hötkyillä omiaan lelujen kanssa ja sitten ottaa luun ja käydä syömään sitä.

Crady on ollut mukana ruuan haku reissuilla. Autoon meno on jännittävää, eikä se vielä itse kyytiin hyppää. Crady kuitenkin matkustaa ihan nätisti, eikä sinkoudu ulos kun takakontti aukeaa. Erilaiset liukkaat lattianpinnat eivät myöskään tunnu pelottavan sitä.

Vieraisiin ihmisiin Crady suhtautuu uteliaasti. Se käy haistelemassa ja jos vierailta saa nameja niin jää rapsutettavaksi. Luonteeltaan Crady on upea, se lukee toisia koiria hienosti ja antaa paljon rauhoittavia signaaleja jos toinen koira on hermostunut tai epävarma tilanteessa missä se itse pärjää hyvin (mm.ohitus tilanteet). Se ei hauku sisällä ollessaan turhia, vaikka toiset haukkuisivat rappukäytävästä kuuluvia ääniä. Ainoa hetki milloin haukahtaa kerran tai kaksi, on se kun joku tulee ovesta sisään. ”

Cradyä on mahdollista päästä sovitusti tapaamaan kotihoitopaikkaansa Tuusulaan. Voit myös tutustua Cradyn kuulumisiin täällä

12.11.2018
Aivan liian pitkän odotuksen jälkeen Cradyn suloiset tassut ovat viimein koskettaneet Suomen maaperää. Crady saapui Suomeen 10.11.2018

24.10.2018
Syyskuussa seisoimme jälleen Cradyn häkissä ja niinkuin aina, ihastelimme ääneen sitä miten täydellinen se on. En edes tiedä kuinka mones kerta se oli, kun aktiivimme tapasivat Cradyn. Tiesin vain sen, että aivan liian mones. Päässä pyöritteli vain ajatusta siitä, että minkälainen tämä päivitysteksti olisi, jotta se tulisi olemaan viimeinen päivitys tästä täydellisestä koirasta, jota kukaan ei ollut vielä muka huomannut. No, enpä ehtinyt edes siihen asti, että olisin istunut koneen ääressä kirjoittamassa taas jollain eri tavalla sitä, miten täydellinen koira on oikeasti kyseessä. Vihdoin ja viimein, aiva liian monen kuukauden ja vuoden jälkeen, saan viimeinkin kirjoittaa Cradyn nimen eteen sen kauneimman sanan, jota olen niin kauan odottanut. Cradystä puhumattakaan. Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, niin viimein tulee olemaan pojan vuoro sulkea häkkinsä ovi viimeistä kertaa ja kokea se oma perhe <3 Crady on varattu!

28.08.2018
Crady ja Charmi odottivat jälleen tuttuun tapaan häkkinsä ovella vieraita saapuvaksi. Crady on kaksikosta rohkeampi ja tuleekin saman tien häntä hurjasti vispaten tervehtimään tulijoita. Crady tuijottelee kaikkia nappisilmillään avoimesti ja uteliaasti kuin odottaen, että mitäs me nyt sitten tehdään! Crady tykkää kauheasti rapsutuksista ja ihmisen läheisyydesen. Innostuksesta huolimatta Crady osaa kauniisti rauhoittua ja nauttia vain tilanteesta.

08.07.2018
Aktiivimme tapasivat jälleen tutun kaksikon Onevetin tarhalla. Crady asustelee edelleen veljensä Charmin kanssa ja kaksikon yhteiselo sujuu todella mutkattomasti. Molemmat pojista tulivat iloisina tervehtimään vieraita ja keksivätkin nopeasti miten näiltä tulijoilta saa nameja. Ruoka on edelleen todella iso motivaation lähde!

Crady ei ollut tällä kertaa ihan niin iholle tunkeva kuin veljensä Charmi, mutta silti kävi haistelemassa kaikki vieraat vuorotellen. Kuumuuskin varmasti otti oman verosa. Elämä jatkuu siis tällä kaksikolla päivästä toiseen täysin samanlaisena. Milloin joku viimein huomaisi tämän täydellisen kaksikon?

05.04.2018
Aktiivimme tapasivat Cow Teamin suloisen poika kaksikon, Cradyn ja Charmin, maaliskuisella matkallaan ja pojista ei ollut muuta kuin hyvää sanottavaa!

Jo ennen poikien häkkiin pääsyä umpinaisen oven alta näkyivät molempien veljesten kuonot ja innosta tepsuttavat tassut. Kuten kaikki voikin jo arvata, vastaanotto on mitä iloisin ja innokkain. Pojat tulevat rohkeasti ja empimättä ihmisen luokse ja ovat aivan innosta piukeina. Pojat ovat kiinnostuneita aivan kaikesta: kameran äänistä, ihmisistä, toisistaan, häkin ulkopuolisista tapahtumista, nameista… Kumpikaan pojista ei vältä kosketusta, mutta Crady kohteliaana poikana ei ole kuitenkaan tunkemassa iholle. Crady on todella leikkisä ja energinen pojankloppi, joka ansaitsisi viimein sen oman kotinsa.

27.11.2017
Veljekset Crady ja Charmi ovat muuttaneet omaan uuteen ulkotarhaan kaksistaan. Tämä muutos on tehnyt veljeksille hyvää. Crady ei vaikuta stressaantuneelta, eivätkä veljekset enää nahistele. Molemmat pojat ovat aiempaa reippaampia vieraiden kanssa. Pojat kiinnostuvat ihmisistä, pysyttelevät lähellä ja syövät nameja kädestä sulassa sovussa.Molemmat hiukan väistävät vieraan kosketusta, mutta tulevat kuitenkin tykö. Crady on vähän ujompi. Reipastuisi todennäköisesti lisää kotona nopeastikin, ja oma koti olisikin mahtava asia tälle nuorelle upealle pojalle, jossa on potentiaalia ja mahdollisuuksia mihin vain oman ihmisensä kanssa. Lisätty pari kuvaa, ja video.

24.9.2017
Crady on samaa sarjaa kuin veljensä Charmi, nuori mies, jolla on valtavasti elämänhalua ja -iloa. Myös Crady on äärimmäisen komea ja siro koira. Crady on nopea kuin tuulispää, ja viilettääkin hymy korvissa mielissään pihaa ympäri. Pojalla on tosin aavistuksen enemmän malttia kuin veljellään, ja malttaakin keskittyä ja olla paikoillaan hieman kauemmin. Crady on tällä hetkellä noin 55 cm korkea kojootin näköinen poika. Omassa kodissa tämä nuori herra varmasti puhkeaisi täyteen loistoonsa ja saisi antaa kaiken elämänilonsa myös omalle perheelleen tehden arjesta varsin riemukasta.

16.7.2017
Crady poikanen on kasvanut jo miehen mittaan, eli yli 1 vuotiaaksi junnuksi. Pentumainen pyöreys on kadonnut ja tilalle on tullut salskea nuorimies, lyhyessä kesäturkissaan.  Heinäkuisella aktiivimatkalla tapasin pojan, ja hän on kyllä sellainen hurmaava, jollain tavalla herkkä ja silti äärettömän utelias ja rohkea. Uudessa tilanteessa, jossa oli monta uutta asiaa ukkosmyrskystä johtuen pieneen sisätilaan siirtymisestä samassa huoneessa olevaan remontointiin Crady asennoitui ensin hiukan ihmetellen, ja siitä nopeasti uteliaisuuteen ja vauhdikkaaseen hyppelyyn, joten kuvaaminen oli hiukan haasteellista. Crady on sellainen koira, jonka touhuilua voisi katsella, hymyn kare suupielessä ja miettiä samalla hiukan surumielisesti miksei poika ole löytänyt jo omaa kotiaan? Niitä ihmisiä, joiden kanssa jakaa kaikki ilot ja surut, antaa rakkautta ja käpertyä illalla pehmeään sänkyyn, tukeutua jos jännittää ja näyttää miten nuoresta kasvaa komea aikuinen. Rohkea ja tasapainoinen tyttökaveri olisi plussaa seuralliselle Cradylle tulevassa kodissa.

Lisätty videoita ja kuvia

26.5.2017
Komea Crady tulee tervehtimään ystävällisesti, reippaammin kuin aikaisemmin. Cradystä tulee mieleen pentumainen ketunpoika. Karvanvaihto menossa, joten vähän villinnäköinen, mutta noin ylipäätään on komea poika ja sopii monenlaiseen kotiin. Ei ehkä kuitenkaan ihan ensimmäiseksi koiraksi oltuaan koko ikänsä tarhalla, vaan koiranlukua taitoa omaavaan kotiin, jossa osataan ottaa tarhaelämästä kotikoiraksi sopeutuminen huomioon kokonaisvaltaisesti, jos hurmurilla kestää hetken oppia ja sisäistää kaikki kunnon koirakansalaisen opit.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

17.3.2017
Crady liikkuu reippaan uteliaasti myös sisällä ollessaan, viime kerrasta paljon reippaammin. Käy rohkeasti moikkaamassa myös vieraita ihmisiä. Alkuun poika vähän väistää jos ihminen yrittää lähestyä, mutta hyvin nopeasti koltiainen vain antautuu tilanteeseen ja antaa käsitellä. Crady vähän jännittää rapsutellessa ja kosketellessa mutta on kiltisti ja rauhallinen. Varmasti Cradysta kuoriutuu rohkeampi, sisimmiltään pienen ujouden alla on ystävällinen ja lempeä poika, kunhan reipastuu ja saa hyviä kokemuksia. Tulevalla kodilla on hyvä olla ymmärtäväinen ja kärsivällinen ote, eikä jo valmiiksi kodissa oleva reipas koirakaveri olisi ollenkaan hullumpi juttu sosiaaliselle poijalle, kaveri antaisi myös tukea ja turvaa kotikoirana opetteluun.

21.2.2017
Crady on kasvanut hurjasti, hänestä on tullut upea turkkinen, vanttera pojankloppi. Poika on ensimmäistä kertaa sisätiloissa, hiukan hämmentynyt mutta tutkii uutta tilaa, ujous on edelleen läsnä eikä poika oikein rohkaistu tulemaan luokse, mutta uteliaisuus voittaa ja poika  käy takaa päin nuuskimassa ihmisiä. Vinkulelu kiinnostaa kovin, ja varmasti poika rohkaistuisi omassa kodissa, ajan ja turvallisten rutiinien kanssa. Poika olisi kaikinpuolin jo valmis matkustamaan omaan kotiin opettelemaan kotikoiran oppeja ja nauttimaan kodin lämmöstä, leluista ja rakkaudesta

——————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua

Crady on kastroitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Crady on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Cradyn uudelleensijoituksesta vastaa Tytti Sirola

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.