Päivitetty 10.10.2018

Kotia etsivä koira: CYNTHIS


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa ( Happy Dogs Moreni)
steriloitu

Perustiedot ja tausta

5.10.2018

Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5h ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee  hänen johtamansa Happy Dogs Moreni –   löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuva pääosin häkkejään yksin, ja niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien. Kaikkia koiria on mahdollisuus testata kissojen ja lasten kanssa.

Cynthis on hylätty Happy Dogs Morenin pihalle yhdessä kahden sisaruksensa kanssa pikkupentuina. Ne ovatkin kasvaneet tarhalla, eikä niillä ole kokemuksia tarhan ulkopuolisesta elämästä. Cynthiksesta on kasvanut uskomattoman kaunis ja aivan valloittava pomppupallo, joka suorastaan kihisee innosta, kun ihminen lähestyy sen häkkiä. Cynthis on huomiosta niin innoissaan, että se hyppii, pomppii ja juoksentelee ympäriinsä häkissään eikä ihan heti rauhoitukaan. sillä niin harvinaista herkkua huomio sille on. Kun tyttö saa kierroksensa tasattua, malttaa se asettua rapsuteltavaksi ja nauttii kovasti kosketuksesta. Vieraiden lähtiessä se jää rauhallisena katselemaan niiden perään, ei pyri mukaan eikä itke perään. Cynthis on tasapainoisen ja rennon oloinen tyttö, joka tulee hienosti toimeen myös muiden koirien kanssa. Kotona tämä nuori koira nauttisi varmasti monenlaisesta tekemisestä ja tulee luultavasti tarvitsemaan liikunnan lisäksi myös jonkinlaista aivojumppaa. Pelkäksi sohvaperunaksi ei tästä ilopilleristä välttämättä ole. Vaikka Cynthis on tarhaolosuhteissa uskomattoman reipas ja avoin, tulee kodin muistaa, ettei tytöllä ole kokemuksia tarhan ulkopuolisesta elämästä. Monet, arkisiltakin tuntuvat asiat voivat alkuun jännittää tyttöä ja uusiin asioihin totutteluun on syytä varata aikaa ja kärsivällisyyttä. Cynthis ei ole kova haukkumaan.

Cynthis on noin 50-55cm korkea ja noin 20kg painava kaunotar.

Päivitykset

10.10.2018

Kaunis Cynthis aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cynthis saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cynthis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.