Päivitetty 05.11.2017

Kodin saanut koira: DEXA (Delta-pentue), SUOMESSA


Syntymäaika: Noin 2/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Suomessa (Lahti)
Steriloitu

 

 

Perustiedot:
15.5.2017

DELTA-pentue, Doha, Dexa, Doxa, Delphi ja Deia, dumpattiin saarelle. Pienelle saarelle mustanmeren lähistölle, Danuba Delta nimiselle alueelle. Sattumalta Carpen perustajan, Carmen Mandescun ystävä löysi ne ja näin ne päätyivät Carmenin huomaan. Pennut olivat löydettäessä melko heikossa kunnossa, niillä oli kirppuja ja pienet mahat pömpötti kertoen, että ne olivat pahasti sisäloishäätöjen tarpeessa. Johtuen pentujen heikosta vastustuskyvystä ja kunnosta, Carmen päätti ottaa ne turvaan tyhjään asuntoonsa. Siellä ne saavat kerätä voimiaan, reipastua ja olla turvassa. Tällä hetkellä ne ovat iloisia, villejä ja sosiaalisia. Ne ottavat vieraatkin innokkaasti vastaan ja kiipeilevät syliin ja yrittävät tehdä kaikkensa jotta saisivat huomiota.

Kauheasti eroja ei vielä ainakaan ole huomattavissa luonteissa, mutta sen verran voi todeta, että Dexa on aina ekana kaikkialla ja selkeästi rohkein. Doxa taas on vähän muita filosofisempi yksilö ja pysyy eniten paikallaan kun muut viuhtoo menemään.

Delphi on hieman isompi kuin tytöt mutta arviolta kaikki tulevat kasvamaan keskikokoisiksi koiriksi, noin 45-55cm, 18-20kg. Pennuista Doha, Dexa, Doxa ja Deia ovat tyttöjä ja Delphi on porukan ainoa poika.

Nykytilanne:

5.11.2017

Dexasta on tullut Luna ja se on asunut jo kuukauden päivät uudessa kodissaan.

19.9.2017
Dexa varattiin muutama päivä sitten. Uusi koti, perje ja elämä odottaa.

27.8.2017
Dexa on nyt ollut kotihoidossa tovin ja voimme kertoa hieman kuulumisia.

Kotihoitoperhe ovat käyneet Dexan kanssa koirapuistossa missä Dexa on päässyt juoksemaan niin kovin kuin jaloista lähtee. Dexa on myös harjoitellut yksinoloa ja tämä on sujunut todella hienosti. Dexalle on nyt tullut työpäivän verran yksinoloa (noin 8h) ja kun hoitaja on saapunut kotiin Dexa on tullut unisena vastaan ovelle. Mitään koiruuksia tyttö ei ole keksinyt tänä aikana, joten vaikuttaa siltä, että Dexa on kuluttanut aikaa lähinnä nukkumalla.

Hihnakävelyn kanssa Dexalla oli melko paljon petrattavaa tullessaan hoitoon mutta tässäkin asiassa tyttö on edistynyt jo paljon. Dexalla on ollut taipumusta reagoida vahvasti kaikkiin ärsykkeisiin ulkona ja esim autot ovat olleet sellaisia, jotka Dexa mielellään jahtaisi. Nyt lenkit ovat kuitenkin alkaneet sujumaan rauhallisemmin ja Dexa on huomannut ettei saavuta mitään pyrkimällä autojen perään, vaan se on alkanut itsenäisesti myös ottamaan kontaktia lenkittäjään tilanteissa jossa auto on ajanut ohi. Autoilusta Dexa pitää itse kovasti ja matkustaakin hienosti autossa.

Dexa on tällä hetkellä hieman epävarmassa iässä mutta se hakee hienosti tukea omasta ihmisestä, joten tämä tekee kouluttamisen ja treenaamisen helpommaksi. Täytyy kuitenkin muistaa, että koirankoulutus kuitenkin vaatii myös panostusta eikä mitään itsestään tapahdu.

13.8.2017
Joskus ei elämässä mene kuten on suunniteltu. Tämän tosiasian eteen joutui myös Dexan perhe pian sen jälkeen kun Dexa oli saapunut kotiin. Dexa tulee uudelleen kotia etsiväksi koiraksi, oltuaan reilu kuukauden ajan Suomessa.

Dexa on kotihoidossa Lahdessa, jossa sitä sopimuksen mukaisesti pääsee tapaamaan adoptioprosessin edetessä. Dexa on nyt ollut pari päivää hoitokodissaa ja ensimmäinen yö oli mennyt tytön ihmeteltäessä uutta tilannetta mutta jo toisena yönä pienokainen nukkui sikeästi. Hihnakäytöstä hoitaja on alkanut hiomaan Dexan kanssa, tällä hetkellä on monia asia joihin Dexa vielä reagoi melko voimakkaasti lenkillä. Joskus esim. autoja pitäisi jahdata tai toisinaan niiltä pitäisi päästä karkuun. Välillä reaktioita herättää myös lenkkeilijät, pyöräilijät ja muut koirat. Tämä on kuitenkin melko tavallista koirilla uudessa ympäristössä, eteenkin koirilla joiden elämä on muuttunut lyhyessä ajassa niin paljon kuin Dexalla.

Tänään Dexa uskaltautui ensimmäistä kertaa hoitokodin omalle pihalle ihmettelemään ja innostui hetken päästä jopa leikkimään!

Yksinoloharjoituksia hoitokotiperhe on lähtenyt toteuttamaan heti, alkuun Dexa oli kovasti eri mieltä siitä, että hänet jätettiin edes hetkeksi mutta tänään hän nopeasti rauhoittui nukkumaan yksin jäätyään. Hoitoperhe otettiin ilolla vastaan kun he saapuivat takaisin kotiin.

Dexa on kuvailtu sosiaalisena koirana ja se tykkää kovasti koirakavereista. Näin ollen voisi olla hyväkin asia, mikäli tulevassa kodissa olisi ystävällinen koira ennestään, joka myös jaksaisi vielä leikkiä. Uskomme kuitenkin Dexan pärjäävän myös ainoana koirana mutta olisi tärkeää, että Dexa saisi leikkiä ja oleskella myös lajitovereiden kanssa. Dexa on steriloitu ja kooltaan tällä hetkellä noin 45-50cm, 13kg.

Mikäli teillä on motivaatiota ja resursseja tarjoamaan Dexalle hyvän elämän teidän perheenne jäsenenä, antamaan hänelle aikaa ja ymmärrystä sekä olla tukena ja asuttaa jännien asioiden kohtaamisessa, ottakaa yhteyttä. Mitä pikemmin Dexalle löytyy se uusi ikioma koti, tällä kertaa loppuelämäksi, sen parempi. Dexalle etsitään kuitenkin huolellisesti se uusi koti, sen pitää olla just eikä melkein.

8.7.2017
Dexa on saapunut Suomeen.

12.6.2017
Dexa on varattu omaan kotiinsa jossa sitä jo odotetaan kovasti 🙂

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pentu tuli Suomeen rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi pentu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Se steriloitiin jo Suomessa, entisen omistajansa toimesta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Dexan yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.