Päivitetty 19.07.2018

Kodin saanut koira: DINA (nyk. Dino, Suomessa)


Syntymäaika: 7/2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

23.2.2014
Siskokset Dina, Dimma, Daisy ja Dalia päätyivät emonsa Leedin kanssa Rakveren tarhalle joulukuun alussa. Koirien omistajana oli ollut vanha rouva, joka ei enää kyennyt huolehtimaan koiristaan. Dina matkusti yhdessä siskonsa Dalian kanssa Suomeen kotihoitoon 21.2.2014.

Dina palasi helmikuussa 2018 kotia etsivien koirien joukkoon oltuaan kotikoirana noin 4 vuoden ajan. Dina on luonteeltaan mutkaton ja rento koira, joka kuitenkin vaatii aktiivisen kodin sillä energiaa tällä neidillä myös riittää. Se hieman vetää hihnassa, joten tulevan kodin on hyvä panostaa hihnakäytöksen opetteluun. Muiden koirien kanssa se tulee hyvin toimeen ja mieluummin väistää kuin aloittaa riidan. Dina sopisi parhaiten aktiiviseen perheeseen joko ainoaksi koiraksi, tai sitä voi odottaa kotona koirakaveri jos toinenkin.

Dina on noin 35 kg painoinen ja korkeutta sillä on 60 cm.

Uudet päivitykset

19.7.2018
Dina matkasi 16.7. oman perheensä luokse ja sai nimekseen Dino. <3

13.6.2018
Dina on tänään varattu omaan kotiinsa. Onnea Dina ja perhe <3

13.5.2018
Kotihoidossa Dinalla menee oikein mallikkaasti. Nyt kun vedet on alkaneet lämmetä on Dina päässyt uimaan ja sitä se rakastaakin yli kaiken. Se tykkää noutaa sille veteen heitettyjä leluja ja ui pitkiäkin matkoja. Dinan kanssa on käyty myös rullaluistelemassa ja se osaa juosta nätisti vieressä. Ainoa mitä Dinalta puuttuu on oma koti, pääsisiköhän se pian jo oman perheensä luokse? <3

21.4.2018
Dinalla on mennyt kotihoidossa oikein hyvin. Pallohulluna Dina rakastaa kun sille heitetään palloa ja se onkin oiva tapa purkaa sen ylimääräistä energiaa. Myös säännöllisillä metsälenkeillä se pääsee juoksemaa sydämensä kyllyydestä kera muun lauman. Dinalla ei ole ongelmia muiden koirien kanssa, se osaa väistää jos toinen on topakampi oli koira sitten iso tai pieni. Pieniä paheitakin neidillä on, sillä se on keksinyt alkaa varastaman ruokaa jos pöydälle sattuu jäämään jotakin murkinaa. Sen kanssa saakin olla tarkkana, että nostaa kaikki syötävät pois Dinan ulottuvilta.

17.3.2018
Dina on viettänyt kotihoidossa nyt 2 viikkoa. Hoitopaikassa sillä on kaverina kaksi pienempää koiraa joiden kanssa se tulee toimeen moitteetta. Kylässä käyviltä vierailta Dina tulee reippaasti hakemaan rapsutuksia ja sen lempipuuhaa on köllötellä ihmisen vieressä sohvalla silitettävänä. Ulkona vapaana Dina on tottelevainen ja nauttiikin suunnattomasti kun pääsee kirmaamaan pitkin metsiä ja peltoja, mutta hihnassa se innostuu herkästi vetämään. Sillä on tapana kommentoida äänekkäästi kun joku tulee kotiin mutta lopettaa sen kuitenkin aika pian. Myös autossa neidin on kommentoitava välillä ohikulkijoita. Uudet asiat kuten hississä matkustaminen hieman jännittää sitä, mutta Dina reipastuu nopeasti kunhan saa omaan tahtiin kohdata jännittävän asian. Lapsiin se suhtautuu kärsivällisyydellä ja ymmäryksellä, joten uusi koti voisi sijaita myös lapsiperheessä. Dinalla on ollut virtsakiviä ja sen takia Dinan ruokavaliota pitää hieman tarkkailla, sekä se syö ravintolisää kyseisen vaivan ennaltaehkäisemiseksi.

28.2.2018
Dina palaa kotia etsivien joukkoon itsestään riippumattomista syistä. Dina on elänyt perheessä jossa sillä on ollut koirakaveri ja se tulee hyvin toimeen kaikenlaisten koirien kanssa. Se ei puolusta ruokaa tai leluja muilta koirilta tai ihmisiltä ja on ennemmin väistyvä kuin riitaa haastava. Dina rakastaa uimista ja keppien sekä pallojen hakemista ja tarvitseekin aktiivisen kodin, sillä kokoa ja energiaa tältä tytöltä löytyy. Dinalla on hieman riistaviettiä, mutta se on kissankin kerran tavannut eikä ollut moksiskaan. Remmissä Dina vetää jonkin verran mutta muutoin se onkin valmis paketti kaikin puolin. Dinasta on tulossa uusia, tuoreita kuvia ja lisää kuulumisia kunhan tyttö pääsee matkaamaan kotihoitoon ensin.

Vanhat päivitykset

17.3.2014
Dina on viettänyt kodissaan jo melkein viikon. Dinalla menee hyvin ja se vaikuttaa hyvin onnelliselta ja tyytyväiseltä omassa kodissaan. Pari kuvaa lisätty ihanasta tytöstä uuden isosiskon kanssa.

12.3.2014
Dina löysi oman perheensä ja matkasi omaan kotiinsa 11.3.2014.

6.3.2014
Dina on ollut hoitopaikassaan kohta kaksi viikkoa. Dina, kuten siskonsa Daliakin, on rohkaistunut kovin ja laihdutuskuurikin on ollut käynnissä alusta saakka! Dinasta onkin kuoritunut varsinainen kainaloinen, joka hakee hellyyttä ja huomiota aina kun vaan mahdollista. Lempipuuhaa on hoito-isosiskon ja oman siskon kanssa juosta pihalla ja painia kurassa. Tämän jälkeen ihan parasta on rötkähtää sohvalle tai sänkyyn siskon viereen tai ihmisen kainaloon<3 Dina ei ole osoittanut eroahdistuksen merkkejä ja sisäsiisteyskin alkaa olla hyvin hallussa. Remmissä kävely on vielä hieman jännää, joten ihan vilkkaimpaan kaupungin keskustaan emme koe Dinan sopivan.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Dina on steriloitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Krista Norvasuo

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.