Päivitetty 26.04.2022

Enkelikoira: DODO


 

 

 

*  DODO

*  n. 4-5 v

* kastroitu

 

 

 

 

 

25.03.2013

Buzaun kylässä, 110 kilometrin päässä Bukarestista, sijaitsi kunnallinen koiratarha, jossa olot olivat, kuten lähes kaikilla romanialaisilla kunnallisilla tarhoilla, hyvin askeettiset ja muistuttivat lähinnä koirien keskitysleiriä. Ruokaa, lämpöä ja tilaa oli olemattomasti, kukaan ei välittänyt koirien alkeellisestakaan hyvinvoinnista ja tulevaisuus oli synkkä.

Talven aikana tilanne meni mahdottomaksi, sillä tarha sijaitsee peltojen ja metsän takana, jonne ei lumen takia välillä päässyt moneen päivään.
Romanialaiset eläinsuojelijat kokosivat voimansa entisestään raskaan työnsä lisäksi ja pelastivat tarhalta 40-50 koiraa eri hoitopaikkoihin ja yksityisiin tarhoihin.
Buzaun koirista 18 on tällä hetkellä yhteistyökumppanimme Anda Murgun vastuulla ja ne on sijoitettu yksityiselle koiratarhalle, jossa koirat ovat ulkona, mutta ne saavat päivittäin ruokaa, niistä huolehditaan ja ne pääsevät eläinlääkärille tarvittaessa.Anda on saanut tukijoistaan saksalaisia ja tanskalaisia kummeja Buzaun koirille, joiden avulla Anda saa maksettua yksityisen tarhan pitäjälle koirien hoidosta ja ruuasta. Osa koirista tulee Kulkurien sivuille etsimään omia kotejaan.

Herra Dodo on yksi näistä onnekkaista Buzausta pelastetuista koirista. Dodo elelee tällä hetkellä yksityisessä hoitolassa, koska Andan tarha on ääriään myöten täynnä. Dodolla on häkissä seuranaan neljä muuta koiraa. Dodo on n. 4-5 vuotias pikkukaveri, joka painaa 7-8 kiloa. Dodoa vaivaa tällä hetkellä sikaripunkki, mutta vaiva on täysin hoidettavissa.

Dodo on erittäin ihmisrakas, voisi sanoa jopa hellyydenkipeä koira. Dodo tulee mainiosti myös muiden koirien kanssa toimeen, kissojen kanssa Dodo ei ole ollut tekemisissä. Dodo on kiltti ja ystävällinen ja oikein mukava pikku kaveri.

Dodolle etsitään nyt sitä omaa ihmistä, jonka syliin Dodo voisi käpertyä loppuelämäksen. Olisiko sinusta Dodon omaksi ihmiseksi?

20.05.2013

Dodo on varattu.

18.8.2013

Dodo muutti pitkän odotuksen jälkeen omaan kotiinsa Tampereelle 15.8.2013.

22.01.2014

Terveisiä Dodolta aka. Herra Drontilta kotoaan:

“Pahoitteluni, että olen pitänyt taukoa päiväkirjan kirjoittamisesta! Olen kotiutunut niin hyvin, että laiskottaa koko ajan. Vihdoin voin lepäillä rauhassa eikä minun tarvitse koko ajan olla valppaana siinä mielessä jos joku minua tulisi hätistelemään pois. Silti iltaisin en aina malttaisi nukkua, vaan pilkin. Tämä vasta naurattaa vanhempiani.

Olen yhä hyvin hiljainen. Onpa minulla hupsut omistajat, koska yritin muutaman päivän ajan käydä vinkumassa vienosti heille. Yrittivät sitten viedä minua lenkille ja leikittää. Ajattelivat, että minulla olisi tylsää. Eheiii! Kannuskynteni oli katkennut kunnolla. Onneksi sen huomasivat vihdoin. Pääsin/jouduin lääkäriin, ja vaiva oli nopeasti hoidettu. Lääkäri laittoi minulle aimo annoksen rauhoittavaa, joten ilta menikin istuessa ja tuijottaessa suoraan eteenpäin kaukaisuuteen.

Naapurissa asuu ihana pieni mäyräkoiraa muistuttava Oliver. Odotan innolla tapaamisiamme. Isot koirat kylläkin vähän pelottavat ja saatan joskus päästä pienen haukahduksen. Lenkin jälkeen alkaa yleensä “vöyhöttäminen”. Silloin riehutaan sisällä oikein kunnolla.

Minulla on monta lempinimeä. On Dronttia, Dopemäniä, Douppia ja yksi lemppareistani, Patonkivaras! Sitä ei varmaan tarvitse selittää sen enempää… Minusta huokuu onnellisuus. Olen onnellinen täällä. Minun ei tarvitse palella ulkona enää, pelätä vastaantulevia tummia hahmoja tai taistella selviytyäkseni. Minua rakastetaan! Mikä tunne!”

Lisätty ennen ja jälkeen kuva, sekä uusi onnellinen artikkelikuva.

26.4.2022
Dodo sai elää pitkän ja onnellisen elämän rakastettuna perheenjäsenenä, kunnes sateenkaarisillat kutsuivat pappaa huhtikuussa 2022. Lämmin osanottomme Dodoa kaipaamaan jääneille <3

Dodon yhteyshenkilönä toimi Johanna.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.