Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: DONJA


Syntymäaika: 2/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

12.7.2015
Kevät on Romaniassa raskasta aikaa paikallisille eläinsuojelijoille. Kaduille syntyy hirvittävät määrät ei- toivottuja pentuja ja eläinsuojelijat tekevät parhaansa antaakseen pennuille mahdollisuuden hyvään ja tasapainoiseen elämään. Erilaisten sterilointikampanjoiden avulla pyritään aktiivisesti vähentämään ei- toivottujen pentujen määrää ja siten ajan kanssa vaikuttamaan kodittomien koirien kokonaismäärään. Kulkurit on aktiivisesti mukana vaikuttamassa kadulle syntyvien koirien määrän vähentämiseen eettisesti ja kestävän kehityksen keinoin. Kulkurien käynnissä olevat sterilointikampanjat löydät täältä.

Glinan pienessä kylässä, 20 kilometrin päässä Bukarestista, sijaitsee Asociatia A Doua Sansan pyörittämä Glinan tarha. Tarhalla on jatkuvasti suuri määrä koiria, joista iso osa on elänyt siellä koko elämänsä. Tarhalla koirat ovat kuitenkin turvassa kaduilta ja niillä on mahdollisuus päästä Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja sitä kautta omiin koteihinsa. Paikalliset tuovat toisinaan koiria tarhalle ja niin kävi näidenkin pentujen kohdalla. Glinan kylässä asuva mies oli tuonut tarhalle kaksitoista pentua eri pentueista. Pentujen historiasta tai siitä, miten ne olivat miehelle päätyneet, ei ole tietoa, mutta nyt ne asuttavat yhdessä yhtä tarhan häkeistä.

Donja ja siskonsa Hieran ovat kaksi näistä onnekkaasta kahdestatoista pennusta, jotka ovat päässeet tarhalle ja sitä kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Donja on tyypillinen tasapainoinen ja iloinen pentu, joka touhottaa mielellään muiden pentujen kanssa. Donja viihtyy ihmisten seurassa ja jääkin mielellään nauttimaan rapsutuksista ympärillä riehuvista kavereista huolimatta. Tarhalla se ei arkaile uusia ihmisiä ja viihtyy sylissä. Vaikka Donja on sisaruksista rauhallisempi, tulee uuden kodin varautua tarjoamaan sille tarpeeksi aktiviteetteja ja panostaa koulutukseen.

Donjan odotetaan aikuisena olevan noin 50-55 -senttinen ja 20-25 -kiloinen.

23.9.2015
Aktiivimme tapasivat Donjan ja muut kymmenen sen kanssa samaan aikaan tarhalle tuotua pentua syyskuun reissullaan. Donja on porukan itsevarmimmasta päästä. Se tulee todella reippaasti tutustumaan uusiinkin ihmisiin ja pyytää huomiota työntymällä lähelle ja hyppimällä vasten. Donja on hyvin iloinen ja energinen nuorukainen ja selvästi hieman turhautunut häkissä. Se komentelee melko topakasti pienempiä häkkikavereitaan, mikä on ymmärrettävää sillä se joutuu jatkuvasti kilpailemaan vähästäkin huomiosta kymmenen muun pennun kanssa. Ihmisiä Donja rakastaa ja antaakin niiden nostella ja käsitellä itseään todella hienosti. Donja on helposti motivoitavissa nameilla ja huomiolla ja siitä saisikin varmasti mitä mainioimman harrastuskaverin.

24.1.2016
12 tarhalle tuodusta pennusta vasta kolme on päässyt Suomeen omiin koteihinsa. Pentujen kasvaessa yhteinen häkki kävi niille aivan liian pieneksi ja nyt lähes aikuisiin mittoihinsa kasvaneet nuorukaiset on jaettu useampaan eri häkkiin. Donja ja Hieran saavat edelleen asua yhdessä ja nyt niiden seuraksi on liittynyt myös tyttöjen seurassa huimasti reipastunut nuori mies Darius. Muutos on tehnyt Donjalle todella hyvää ja se oli kuin eri koira aktiiviemme vieraillessa tarhalla jälleen tammikuussa. Donjan todellinen luonne on päässyt esiin ja voi mikä tyttö siitä onkaan kuoriutunut! Donja ei meinaa pysyä liitoksissaan kun se näkee ihmisiä. Tarhalle saapuessa onkin hyvin tavallista, että Donja taiteilee koppien katolla nähdäkseen paremmin ketä sieltä oikein saapuu. Kun ihminen sitten lopulta päätyy Donjan häkin luokse on tyttö onnesta soikeana. Se ei kuitenkaan suuresta ilostaan huolimatta unohda käytöstapoja, vaan hyörii jaloissa ja hyppää sitten lopulta varovaisesti vasten voidakseen jakaa märkiä pusuja pitkin vierailijan naamaa. Alkuinnostuksen laannuttua Donja rauhoittuu hyvin nopeasti. Se osallistuu kyllä edelleen kaikkeen mitä ihminen häkissä puuhaileekin, mutta ei ole liian tunkeileva. Rapsutukset ja huomio ovat sen mielestä aivan parasta ja heti jos ihminen malttaa hetken tyttöä rapsutella se kellahtaa maahan selälleen ja sen naamalle leviää autuaan onnellinen hymy.

Donjan ottosisko Hieran on vihdoin varattu omaan kotiinsa ja Donjankin olisi korkea aika löytää oma perheensä. Donja on melko tavallisen ulkokuorensa alla todellinen löytö. Se on vankkumatta elämäniloinen hassuttelija, joka osaa kuitenkin hillitä itsensä ollakseen lempeä ja varovainen. Se on hyvin tasapainoinen, ei arastele ja tulee hienosti toimeen häkkikavereidensa kanssa.

Lisätty Donjasta myös kaksi videota, joista saa hieman paremman kuvan tytön seurallisesta luonteesta.

17.3.2016
Donjan elämän suurin onni on käynyt toteen, kun sen ikioma perhe on huomannut sen kultaisen ja rakastavan persoonan sivuiltamme. Donja on tänään varattu kotiinsa Suomeen.

17.4.2016
Kultainen Donja on eilen matkannut omaan kotiinsa. Onnea koko perheelle!

___________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Donja tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Donja saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Donja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.