Kodin saanut koira: DOOKIE

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Maaliskuu 2015

Maaliskuu 2015

DOOKIE

* uros

* arvioitu syntymäaika 2012

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

25.3.2015
OneVet on Romaniassa sijaitseva eläinklinikka ja Kulkurien luottoyhteistyökumppani, jonka yhteydessä on piha koirille. Sitä asuttavat monenkirjavat kotia etsivät karvakaverit, joista yksi on Dookie. Dr. Adina, OneVetin sydämellinen eläinlääkäri, löysi pojan ja toi sen OneVetiin turvaan.

Kun aktiivimme maaliskuussa kävivät tapaamassa OneVetin koiria, he tapasivat muiden muassa Dookien. Dookie on sympaattinen koirapoika, jota ujostuttaa herkästi. Saadessaan tarpeeksi aikaa tutustua ihmiseen, se kuitenkin osoittaa ihmisestä suuresti pitävänsä. Dookie ei tee itsestään suurta numeroa, vaan soljuu lauman keskikastissa taitavasti. Se tuleekin kaikkien koirien kanssa toimeen. Dookie saattanee kuitenkin olla koira, joka arvostaa kaikkein korkeimmalle ihmisen seuraa ja läheisyyttä. Kun aktiivimme poistuivat Dookien seurasta, se jäi piippaamaan perään, muttei kuitenkaan haukkunut. Tulevan kodin onkin kiinnitettävä erityistä huomiota Dookien yksinolon opetteluun.

Dookie on kooltaan noin 50 senttiä ja 20 kiloa.

15.7.2015
Dookien tarhalle vienyt nainen, Dookien omistaja, oli tullut katumapäälle ja hakenut sen takaisin kotiinsa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dookie saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dookie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Dookien varausasioissa sinua auttaa Maarit Auranen.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: