Päivitetty 01.02.2022

Enkelikoira: DUDUTU


Syntymäaika: 2009-2010
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
kastroidaan

 

15.12.2015
Kun ajattelemme Romanialaista koditonta koiraa, mieleemme nousee ensimmäisenä kuva kadulla vaeltavasta, sinne julmasti hylätystä koirasta. Valitettavasti kuva ei ole väärä, vaan karua paikallista todellisuutta. Suhtautuminen koiriin ja käsitys hyvästä eläimenpidosta on Romaniassa täysin toinen kuin meillä Suomessa. Toki ja onneksi maasta löytyy kuitenkin myös toista katsontakantaa edustavia ihmisiä jotka hoitavat eläimensä hyvin ja joille ne ovat rakkaita perheenjäseniä.
Yksi näistä, rakastetuista on jo aikuiseen ikään ehtinyt Dudutu, joka on saanut nauttia elämästä omassa kodissa yhdessä viiden muun pikkukoiran kanssa. Hiljattain Dudutua kuitenkin kohtasi suuri suru, kun sen omistaja, iäkäs nainen kuoli. Naisella ei ollut perhettä, joten koirat jäivät vaille kotia. Kulkureiden yhteistyökumppani, eläinsuojelija Carmen Mandescu kuuli näistä koirista äitinsä ystävältä, joka asuu samassa kylässä edesmenneen omistajan kanssa. Carmen ei luonnollisesti voinut jättää koiria oman onnensa nojaan, vaan ajoi 300km Strehaian kylään ja nouti koirat turvaan. Tällä hetkellä pikkuiset hännänheiluttajat asuvat Carmenin ystävän luona.
Tämä ratkaisu on kuitenkin väliaikainen ja niinpä Dudutun ystävineen on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta, osana Kulkurien adoptio-ohjelmaa.

Dudutu on luonteeltaan ystävällinen pikkukoira. Se on leikkisä ja sosiaalinen ihmisiä kohtaan, alkuun vähän arka. Dudutu tulee hyvin toimeen narttu koirien, sekä isompien koirien kanssa.
Se ei ole varsinaisesti dominoiva, mutta ei myöskään alistuva poika, joten Dudutu tahtoo vähän pomottaa saman kokoisia tai pienempiä koiria.
Dudutu ei  juurikaan hauku, joten pojan tuleva koti voisi sijaita myös kerrostalossa. Tämä pörröinen komistus vaikuttaa olevan fyysisesti kunnossa ja siitä on varmasti pidetty hyvää huolta läpi elämän.

Dudutulla on korkeutta noin 40 cm ja painoa noin 10-12 kg.

30.05.2016

Aktiivimme tapasivat suloisen Dudutun Romanian reissullaan toukokuussa. Ei voi kun ihmetellä, että miten tämä ihana pikkukoira voi olla vielä tarhalla? Rauhallinen ja äärettömän kiltti. On enemmän ihmisen ja huomion kuin namien perään. Vähän hienohelma, ei millään haluaisi astua mutaan. Dudutu antaa käsitellä itseään todella kauniisti. Sylissä herra on todella rauhallinen. On sellainen hillityn ja kohteliaan oloinen, iloinen kaveri. Ei hauku juuri lainkaan. Aivan täydellinen paketti.

10.08.2016

Dudutu on varattu vihdoinkin omaan kotiinsa Suomeen.

02.08.2016

Dudutun päivät tarhalla ovat ohi. Poika matkusti tänään omaan kotiinsa Suomeen.

1.2.2022
Dudutu sai elää onnellista kotikoiran elämää viiden ja puolen vuoden ajan, kunnes iirtyi koiraenkeliksi tammikuussa 2022.
Lämmin osanottomme perheelle <3

_________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dudutu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dudutu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Dudutun yhteyshenkilönä toimii: Jenni Huuskonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.