Päivitetty 01.02.2020

Kotia etsivä koira: DULCINEA (Oanas Stars), ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 6/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloidaan

 

Perustiedot ja taustat


Päivitetty 2.10.2019
Myös kesäkuussa 2015 tähän maailmaan syntyi lukemattomia pentuja kaduille, kodittomiksi koiriksi. Eräs pentue löydettiin emonsa Stelan kanssa, pentujen ollessaan kovin nuoria. Emo oli synnyttänyt kuusi pentua yhden pikaruokalan alle ja sieltä koko perhe pääsi turvaan Kulkurien yhteistyökumppanin One Rescue Associationin tarhalle Cosobassa erään Onevetin vapaaehtoistyöntekijän, Ioana Bodean, toimesta. Elämä ei ole kohdellut emoa hellästi ja tämä kaunokainen onkin kovin ujo ja varovainen. Ioana tekeekin töitä emon kanssa sosiaalistamalla tätä pikkuhiljaa toiveena osoittaa tytölle, että kaikki ihmiset eivät ole pahoja. Mikäli Stela edistyy, on mahdollista, että tyttö tulee adoptio-ohjelmaan etsimään sitä omaa kotiaan, koirakokeneen perheen luota.

Penikkatauti on eräs yleinen tauti Romaniassa ja sekä Dulcinea ja Amos sairastui tähän elo-syyskuun vaihteessa 2015. Molemmat parantuivat taudista mutta Dulcinealla jäi taudista vasemman etujalan tärinä, joka esiintyy esim. tytön istuessa rentoutuneena tai rasituksen jälkeen. Normaalioloissa tärinä on pientä mutta jos Dulcinea pelkää tai jännittää, tärinää esiintyy enemmän. Jalkatärinä ei kuitenkaan haittaa tytön elämää millään tavalla. Päätimme kuitenkin sijoittaa Dulcinean erityisadoptioihin johtuen siitä, että tämä pysyvä oire jäi. Dulcinean hampaat ja hammaskiille on myös kärsinyt penikkataudista johtuen. Hampaat ovat huonossa kunnossa ja tulee tarvitsemaan hammashuoltoa.

Joulukuussa aktiivimme matkasivat jälleen Romaniaan ja tapasivat Dulcinean One Rescuen tarhalla, missä se on ns fosterpaikalla, Ioana Bodean suojattina. Dulcinea oli reipastunut jonkin verran sitten viime tapaamisen, mutta on kuitenkin yhä edelleen vähän varovainen vieraiden kanssa. Dulcinea on kovasti hammashuollon tarpeessa, pentuna sairastaneen penikkataudin jäljiltä. Todennäköisesti paras ratkaisu olisi poistaa monta hammasta, joka saattaa vaikuttaa kovasti Dulcinean hyvinvointiin, hyvällä tavalla.

Dulcinea tuli Kulkurien adoptio-ohjelmaan 26.2.2016, etsimään sitä omaa kotia jossa voi rauhassa ja omistajan turvallisella tuella aloittaa tämän suuren maailman tutkimista ja asioiden oppimista ja oivaltamista. Dulcinea tarvitsee koirakokeneen omistajan jolla myös ymmärrystä tämän tyyppisten koirien sielunelämästä. Myös asuinympäristön tulee olla rauhallinen ja Dulcille juuri sopiva.

Dulcinea tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa pääsääntöisesti, mutta se ei pidä pienistä koirista ja tästä syystä emme luovuta sitä pienen koiran kaveriksi.

Dulcinea on noin 50cm korkea, 18kg painoinen neitokainen.

Päivitykset

1.2.2020
Dulcinea odottelee yhä sitä omaa ihmettään tapahtuvan, eli perheen löytymistä. Dulci on myös tulevan perheensä tuen tarpeessa sillä tytön tulisi saada hammashuoltoa pentuna sairastetun penikkataudin vuoksi.

2.10.2019
Syyskuussa tapasimme Dulcinean jälleen. Tyttö on kovin kiinnostunut ja innoissaan vieraista niin kauan kuin nämä ovat häkin ulkopuolella. Kun vieraat tulevat häkkiin Dulcinean alueelle, haistelee tyttö heidät varovasti takaa ja sivuilta. Aluksi se ei ole varma, olisivatko nakkipalat syömisen arvoisia, mutta lopulta syö niitä. Ihmisen äkilliset liikkeet saavat Dulcin hieman säpsähtämään, kuten esimerkiksi namin heitto maahan. On varpaillaan kun hakee namin kädestä, valmiina perääntymään nopeasti tarvittaessa. Dulcinealle etsitään koti rauhallisesta aikuisperheestä.

3.8.2019
Heinäkuussa 2019 aktiivimme kävivät taas tarhalla. Dulcinea jatkaa kuten aiemminkin, se on hieman varautuneen oloinen vieraista mutta hakee namit kädestä ja tulee jopa hakemaan lisää. Dulci antaa myös koskea itseään, vaikka tilanne sitä jännittää. Ioanasta Dulcinea pitää kovasti ja tyttö onkin kovasti Ioanan perään.

30.5.2019
Toukokuussa aktiivimme kävivät jälleen tarhalla ja tapasivat myös Dulcinean. Kun he olivat häkin ulkopuolella Dulcinea oli kovin innoissaan ja rohkea mutta kun vieraat menevät häkkiin tyttö hämmästyy selkeästi ja ihmettelee tilannetta. Dulcinea kuitenkin ottaa herkut kädestä ja sitä saa silittää, mutta huomaa miten hän miettii tilannetta. Tutun Ioanan kanssa Dulcinea on kovin avoin ja rentona.

28.4.2019
Dulcinea sai uuden häkkikaverin kun Guinevere muutti omaan kotiin. Dulcinea on saanut uudeksi häkkikaverikseen aran koiran, joka pysyttelee enimmäkseen kopissa. Dulcinea miettii hetken ja tulee pian vieraan luo syömään herkkuja.

30.12.2018
Dulcinea asui aiemmin vanhemman uroksen, Negrilan kanssa mutta sen lennettyä kotihoidon kautta omaan kotiinsa Suomeen Dulcinea sai uudeksi kaverikseen noin kaksi vuotta itseään nuoremman nartun Guineveren. Kaksikolle saattaa tulla hieman sanomista ruokailutilanteissa, mutta Ioana ja tarhan työntekijät ovat tietoisia asiasta ja toimivat sen mukaisesti. Tytöillä kierrokset myös lähtevät nousuun kun aktiivimme marraskuussa tarhalla käydessään kiertelivät häkkejä vuoronperään, eivätkö heti menneet tänne häkkiin. Tällöin kaksikolla myös tuli hieman sanomista keskenään, mutta he selvittivät asian yhteisymmärryksessä. Dulcinea on Guineverea reippaampi tulemaan vieraiden luokse ja antaakin rapsutella itseään hyvin.

19.10.2018
Syyskuun lopussa kun aktiivimme jälleen suuntasivat kohti Cosobassa sijaitsevaa One Rescue Associationin tarhaa, Dulcinea tulee kiinnostuneena nuuskimaan, mutta muuten tallustelee rauhallisesti ympäri pihaa ja käy välillä haistelemassa. Häkissä Dulcinea hieman jännittää edelleen, mutta antaa kuitenkin koskettaa ja rapsuttaa. Dulcinea ei ole mikään maailman sosiaalisin ja huomiohakuisin koira, mutta ei vaikuta kauhean araltakaan. Varmasti oppisi olemaan iloinen omasta perheestään, mutta saattaa olla, että hänestä ei ikinä tule koiraa joka kaipaa muiden ihmisten huomiota tai kosketusta.

16.6.2018
Dulcinean tapasi jälleen toukokuun-kesäkuun vaihteessa kolme yhdistyksemme aktiivia. Dulci kierteli vieraiden lähellä, mutta oli edelleen hieman epävarma siitä, miten tulisi olla näiden lähellä. Se antaa siltittää itseään, mutta jännittää kyllä. Hajuhuivi on edelleen Dulcille tärkeä apu tutustumisessa.

22.3.2018
Annan maaliskuun aktiivireissulaistemme tekstin kertoa kaiken: “Dulcinea on edelleen ihana ja sympaattinen koira. Se on kohtelias kullanmuru, joka ei tunkeile Negrilan ohi, vaan jättäytyy hieman taka-alalle. Hajuista Dulcinea selvästi tykkää ja se haisteleekin tarkasti kaiken: aktiivit, aktiivien antaman paidan, paikat, jossa aktiivit ovat seisseet. Dulcinea sopisi varmasti hienosti rauhalliseen kotiin, jossa sitä odottaisi palvova poikakaveri. Dulcinea on koira, joka vaikuttaisi mielellään makoilevan omistajansa kanssa sohvalla pohtimassa maailmankaikkeuden syntyä. Siinä on jotain todella syvällistä ja viisasta ja sen lähellä on helppo olla ja hengittää. Kaiken hälinän keskellä Dulcinea on kuin kupillinen rauhoittavaa teetä.”

2.12.2017
Dulcineaa kävi moikkaamassa kolme Kulkurien aktiivia marraskuussa. Dulcineaa vähän epäilyttää vieraiden läsnäolo mutta se on kyllä kiinnostunut näistä ja antaa myös rapsuttaa itseään. Dulcinea on vaan kovin tottumaton vieraiden kanssa, eikä oikein tiedä mitä ajattelisi. Olemme tavanneet Dulcinean jo monta kertaa ja jokaiselle meistä on jäänyt kuva Dulcineasta herkkistyttönä, jolla on vain aivan liian vähän hyviä ja kivoja ihmiskokemuksia. Dulcineassa on jotain koskettavaa, jota on vaikea kuvailla ja saada tallennettua kuviin tai videoihin. Jo olisi korkea aika Dulcinean saada matkustaa ihan siihen omaan kotiin, oman ihmisen luokse.

17.9.2017
Dulcinea jakaa häkkiä niin ikään  adoptio-ohjelmasta löytyvän Negrilan kanssa. Kaksikko tulee hyvin toimeen ja tasapainoinen ja rauhallinen Negrila toimii hyvänä tukena Dulcinealle joka on herkempi koira, verrattuna Negrilaan. Dulcinealla on sitä jotain, se on hellyyttävä tyyppi joka hieman ujoilee mutta silti niin uteliaasti tarkkailee vieraita ja ympäristöään. Aktiivimme kävivät tarhalla jälleen syyskuussa ja veivät mukanaan huivin joka herätti suurta ihastusta Dulcineassa. He kuvailevat Dulcineaa koirana joka varmasti seuraisi omistajaansa läpi harmaan kiven. Dulcinea on asunut tarhalla jo päälle kaksi vuotta. Nyt olisi sen aika päästä näkemään myös muuta elämässä.

30.8.2017
Romaniassa on edelleen lämmintä ja Dulcineakin nauttii siitä kun pääsee läträämään veden kanssa. Lisätty suloisesta Dulcista video.

24.7.2017
Kävimme heinäkuussa Romaniassa ja tapasimme siellä myös Oana´s Starseihin kuuluvan suloisen ja herttaisen Dulcinean. Dulcinea eroaa muista Oana´s Starseista sinä, että on rohkeampi kuin muut. Dulcinea palvoo Ioanaa ja vaikka ei suhtaudu yhtä innostuneesti vieraisiin, se antaa kuitenkin silittää ja koskettaa. Hieman se miettii alkuun, jos oikeasti on ok luottaa vieraisiin mutta pysyy rauhallisena ja antaa itsestään tasapainoisen kuvan. Pienistä koirista Dulcinea ei oikein perusta.

11.5.2017
Dulcinea odottaa edelleen tarhalla sitä, että se oikea perhe löytyisi. Aktiivimme jotka kävivät Romaniassa huhti-toukokuun vaihteessa kuvaili tyttöä mm. näin “Todella kaunis, sielukas ja kohtelias koira, jolle on vaikea tehdä kuvilla oikeutta ja joka herkästi ja pörröisten koirien varjoon.”

17.3.2017
Kulkurien aktiivit kävivät jälleen maaliskuussa Romaniassa ja Onevetin tarhalla. Siellä he tapasivt myös Dulcinean. Miten paljon toivonkin, että jonain päivänä Dulci ei olisi siellä häkissään kun tulemme sinne. Että voisi katsoa sitä häkkiä ja sitten antaa ajatusten kulkea Dulcineaan omassa kodissaan. Vielä joskus!

Dulcinea jännittää yhä vieraita jonkin verran mutta tulee ottamaan namit kädestä. Hetken herkuttelun jälkeen Dulci uskaltautuu jo rapsuteltavaksikin. Reipastuu todella nopeasti. Aktiivimme kuvaili tyttöä hieman reppanana, joka haluaa jännityksestä huolimatta olla mukana ja ihmisten lähellä. Oikeanlaisessa ympäristössä ja rauhallisesti edeten, Dulcineasta kuoriutuu varmasti elämän nautiskelija jolle oma koti merkitsee todella paljon.

18.2.2017
Tapasimme herttaisen Dulcinean tammikuun matkallamme ja jotain tässä tytössä vaan tekee sen, että sydän pakahtuu. Dulci ei missään nimessä tee itsestään numeroa vaan on ennemmin pyytämässä olemassaoloaan anteeksi. Siinä on kuitenkin pieni toiveenkipinä, että mahdollisesti saisi hieman huomiota ja rapsutuksia. Dulcinea on tyttö joka on odottanut tarhalla jo yli vuoden. Lähes koko elämänsä ajan. Dulcinealla on tiettyjä asioita jotka voivat herättää kysymyksiä kotiehdokkaissa, kuten esim. se onko Dulcinean penikkataudin jälkeiset pysyvät oireet sellaisia jotka vaikeuttavat tytön elämää jossain kohtaan? Nämä ovat asioita joihin emme osaa vastata täydellä varmuudella, sillä ainahan se on niin, että mitä vaan voi tapahtua. Jalkatärinä ei kutienkaan ole muuttunut mihinkään suuntaan ja se on sellainen joka ei yleensä pahene enää sitten jälkeen päin. Eikä jalkatärinää useimmiten edes huomaa. Hampaat ovat toinen murheenkryyni. On tärkeää huolehtia Dulcinean hampaista parhaalla mahdollisella tavalla kotiutumisen jälkeen. Antaa sille esim. luita jotka puhdistavat hampaita. Suositellaan konsultoimaan eläinlääkäriä jolla tietämystä koirien hammashuollosta ja häneltä voi sitten saada hyviä vinkkejä siihen, miten kannattaa huolehtia hampaista.

On olemassa useita koiria joiden hampaiden kiille on vaurioitunut, mutta nämä pystyvät elämään suhteellisen normaalia elämää siitä huolimatta, kunhan vaan omistajat tiedostavat miten hoitaa hampaita parhaalla mahdollisella tavalla.

Olen varma, että Dulcinealle on se oma perhe ja oma koti siellä jossain.

26.11.2016
Aktiivimme vieraili Onevetissa jälleen marraskuussa. He tapasivat myös Dulcinean tuolloin ja kertoivat tytön alkuun menneen koppinsa piiloon. Tutun ihmisen läsnäollessa, Dulcinea kuitenkin rohkeni tulla kopistaan tutun ihmisen viereen. Ajan kanssa Dulcinea varmasti reipastuu, omaksi iloiseksi itsekseen mutta tulee vaatimaan jonkin verran aikaa ja rauhallista totuttelua kotikoiran elämään. Dulcinea on kovin kiinnostunut ympäristöstään, mikä on hyvä asia. Dulcinealla on lievä alapurenta ja sai aktiiveiltamme täydet söpöyspisteet. Lisätty video Dulcinean ja Achillen leikkihetkestä Onevetissa.

18.6.2016
Dulcinean tapasivat Kulkurien aktiivit toukokuun reissulla. Tassutärinä joka oli jäänteitä Dulcinean pienenä sairastetulta penikkataudilta on erittäin vähäistä enää nykyään, eikä sitä melkein huomaa ellei asiasta ole tietoinen. Dulcinea onkin reipastunut huimasti sitten viime kerran ja käy tällä kerralla moikkaamassa myös vieraita.

Dulcineaa aktiivimme kuvailivat suloiseksi ja kiltiksi koiraksi, ja Onevetin työntekijät kertovat tämän olevan todella perso ruoalle ja tyttö yrittääkin ahkerasti päästä syömään myös muiden ruoat. Dulcinea rakastaa juoksemista ja muiden koirien kanssa leikkimistä ja nauttii kovasti niistä hetkistä jolloin pääsee näin tekemään. Dulcinea on kovin utelias koira ja osallistuu innolla kaikkeen mitä tytön “turvahenkilö” Ioana tekee. Oana kuitenkin saattoi tietoomme toisesta jäänteestä penikkataudista, joka ei heti ollut näkyvissä. Dulcinean hampaissa on kiillevaurioita, asia joka on melko tavallinen penikkatautia sairastaneilla koirilla. Dulcinean tulevan kodin tulee olla tietoinen siitä, että tämä kultainen tyttö tulevaisuudessa tulee tarvitsemaan hammaslääkärin palvelua tästä syystä. Mahdollisesti hampaita joudutaan poistamaan jossain vaiheessa.

Dulcinealla on kovasti potentiaalia hyväksi kotikoiraksi, oikean perhen tukemana.

Lisätty videoita ensimmäiseltä hihnalenkiltä ja hellittelyhetkestä, sekä kuvia toukokuulta.

27.3.2016
Kulkurien aktiivit kävivät maaliskuussa Romanian reissullaan myös Onevetissa, tapaamassa niin ihmisiä kuin koiria. Dulcinea on se näistä Oanas stars- pennuista, joka on rohkein, johtuen varmaan siitä, että Dulcinea on ollut eniten tekemisessä ihmisten kanssa kun sai hoitoa penikkatautiin ja jalkatärinään joka siitä jäi.

Tällä hetkellä jalka tärrää hieman, mutta tilanne on stabiili. Dulcinea tulee melko lähelle vierasta, uteliaisuutta löytyy mutta tilanteessa jossa monta ihmistä, sekä täysin vieraita ihmisiä, Dulcinea ei tule niin lähelle, että antaisi koskea. Dulcinea kuitenkin varmaan reipastuisi ajan myötä, kotioloissa.

26.2.2016
Dulcinea on tällä hetkellä noin 40-45cm ja 11-13kg ja tulee vielä kasvamaan jonkun verran.

Dulcinea tulee tällä hetkellä toimeen muiden koirien kanssa. Dulcinean ja sisarustensa elämän alkutaival ei ole ollut helpoin mahdollinen ja Stela emo on ollut hyvä, huolehtivainen emo pennuille mutta myös kovin varovainen ja ujo. Haemme tästä syystä Dulcinealla kotia jossa on koirakokemusta ennestään. Dulcinea on pennuista rohkein ja pyörii ympäriinsä uteliaana ja kiinnostuneena.

Pennut Star O, Amos O, Chloe O, Cleopatra, Bertie, Dulcinea tulevat nyt Kulkurien adoptio-ohjelmaan, etsimään sitä omaa kotiaan jossa voivat rauhassa jatkaa kasvuaan sekä omistajan turvallisella tuella aloittaa tämän suuren maailman tutkimista ja asioiden oppimista ja oivaltamista.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Dulcinea saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dulcinea on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Dulcinean yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa