Päivitetty 16.10.2017

Kodin saanut koira: DURACELL (nyk. Wimma)


Syntymäaika: Noin 4/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
Ei steriloitu

 

Perustiedot ja taustat:

25.7.2017
Duracell löydettiin hylättynä oman onnensa nojaan pienenä pentuna. Arvion mukaan tästä vikkeläjalkainen pienokainen aikuisena tulee olemaan noin 40cm korkuinen. Sillä on virtaa kuin pienessä kylässä ja rakastaa juosta, leikkiä, riehua ja riekkua. Kuten pienen pennun kuuluukin tehdä. Duracell on rohkea ja utelias pentu joka mielellään leikkii kissojen kanssa mutta joka vain harkinnanvaraisesti luovutetaan kissatalouteen. Se elää kotihoidossa Ioana Bodean perheen luona kunnes lötää oman kotinsa, Kulkurien adoptio-ohjelman kautta. Ikää Duracelilla on noin 2,5kk, sen astuessaan adoptio-ohjelmaan.

Nykytilanne:

16.10.2017
Duracell lensi kotiinsa lauantaina 14.10.2017 ja sai uudeksi nimekseen Wimma.

16.9.2017
Tätä päivää ollaan odotettu. Duracell on nyt V-A-R-A-T-T-U koira <3 !!!

13.9.2017
Duracell on hauska. Ja nimi sopii sille kuin nenä päähän! Lisätty uusi video tytöstö, Ioana Bodean kanssa.

3.9.2017
Duracell on jatkanut kasvamistaan ja vaikka pienehkö vielä onkin, jalat ovat venyneet pituutta. Duracell pääsee harjoittelemaan hihnakävelyä, joka sujuukin melko hienosti neidiltä. Sisäsiisteys ei ole kuitenkaan vielä hallussa, vaan vahinkoja sattuu vielä. Duracell tapasi yhdellä lenkillä myös lapsia ja kävi uteliaasti tervehtimässä myös näitä.

9.8.2017
Pienestä tirriäisestä on kasvanut kaunis tyttönen. Virtaa Duracellilla vielä riittää ja vaikak tyttö asuu tällä hetkellä muiden koirien ja kissojen kanssa olemme tehneet päätöksen, että Duracellia ei varmuuden vuoksi luovuteta kissakotiin. Tämä sen takia, että Duracell ei ymmärrä tällä hetkellä lainkaan missä raja kulkee ja milloin pitäis lopettaa leikin. Leikkiminen on niin mieluisaa puuhaa Duracellin mielestä ja tyttö varmasti nauttisi kovasti siitä, että olisi leikkikaveri odottamassa. Kaverilla pitäisi kuitenkin olla hermoja ja lempeästi osata näyttää Duracelille tarvittaessa, missä raja kulkee. Duracell varmasti myös pärjäisi ainoana koirana mutta yksinoloharjoituksiin on hyvä panostaa huolellisesti alusta lähtien.

Duracell on ihana pentu. Se on täynnä elämää ja iloa ja oikeanlaiseen perheeseen se on aivan varmasti oikea lottovoitto!

25.7.2017
Tavattiin Duracell Onevetin klinikalla Bukarestissa, johon Ioana Bodea toi pienen näytille. Duracell on mitä mainoin pieni koiranalku, se on utelias, leikkisä ja rohkea. Sillä on mahtavat dumbo-korvat ja tulee varmasti välillä vaatimaan tulevalta perheeltään hieman ylimääräistä ymmärrystä ja rutkasti huumorintajua. Duracell on nimensä veroinen pentu, sohvaperunaksi se ei tule soveltumaan vaikka aivan varmasti nauttii myös sohvan pehmeydestä. Kissojen kanssa Duracell tällä hetkellä asuukin mutta ensisijaisesti etsimme kissatonta kotia sillä Duracell ei oikein ymmärrä miten kissojen kanssa tulisi leikkiä ja milloin ne pitäisi antaa olla rauhassa.

Toinen koira voisi olla hyvä olla perheessä, jotta leikkikaveri lötyisi läheltä mutta Duracell pärjää myös ainoana koirana. Se kuitenkin rakastaa läheisyyttä ja huomiota, joten on tärkeää panostaa yksinoloharjoituksiin heti kotiintulon jälkeen. Duracell aivan varmasti piristää perheen elämää todella paljon ja olisi oiva perheenjäsen perheeseen jossa jaksetaan touhuta ja liikkua.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Duracell saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Duracell on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Duracell tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Duracellin yhteyshenkilö: Mia Takolander 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.