Päivitetty 24.11.2017

Kodin saanut koira: EBONY (Klaran tenavat)


Syntymäaika: 08-09/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
Romaniassa, Gradistean kylässä asuva hyväsydäminen ja loputtoman ahkera tahtonainen, Luiza Mandru on Rescueyhdistys Kulkurit ry:n pitkäaikainen yksityinen yhteistyötaho. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Yksi Luizan uusimmasta suojateista on pikkuriikkinen Ebony-poika. Ebonyn emä on adoptio-ohjelmastamme löytyvä Klara ja se on löydetty yhdessä neljän sisaruksensa kanssa (Onyx, Smoky, Malla ja Luluta).

Ebony on luonteeltaan utelias ja touhukas kuten normaalin pennun kuuluukin. Sen päivät kuluvat leikkiessä sisarusten ja muiden koirien kanssa.  Luizan luona Ebony on  tutustunut myös kissoihin ja tulee niiden knssa mainiosti juttuun. Leikkiessä keskenään nämä pennut haukkuvat  mutta eivät ole räksyttäjiä. Ebony on tottunut nopeasti kotioloihin ja vaikuttaa tasapainoiselta pieneltä koiranalulta. Tuttuja Ihmisiä kohtaan Ebony on sosiaalinen ja haluisi olla mukana kaikessa mitä touhutaan. Vierailiin se suhtautuu hieman varauksellisesti. Kotioloissa Ebony todennäköisesti rohkaistuu nopeasti. Tulevan kodin tulee kuitenkin huomioida tämän koiran hieman erilaiset taustat, joista se elämäänsä ponnistaa.

Ebony on noin 12kg painava pienehkö/keskikokoinen koiruus.

24.11.2017
Ebony saapui Suomeen parisen viikkoa sitten. Alku on ollut pikku-pojalle rankka ja Ebonya jännitti kovasti kaikki uusi. Nyt saimme kuitenkin iloisia uutisia. Ebony on uskaltautunut jo tutkimaan uutta kotia ja luottamus omiin ihmisiin alkaa löytymään. Usko vain Ebony, kotikoira-elämä on oikeasti ihan mukavaa <3  .

10.10.2017
Jippii! Ebony on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.

18.9.2017
Kulkurien aktiivit tapasivat Ebonyt vieraillessaan Romaniassa kuun alussa. Vieraiden tullessa Ebonyn alueelle, se haukkui muutaman kerran kuin sanoakseen, että eikö teillä ole minkäänlaisia käytöstapoja. Ebonyn käytöksessä ei kuitenkaan ollut mitään kiukkuista, lähinnä yllättynyttä.  Ebony pitää aluksi etäisyyttä ja haukottelee, mutta haukottelu käy pian tarpeettomaksi ja uteliaisuus voittaa. Pian se tulikin jo varovasti hakemaan nameja kädestä ja jos vierailijoilla olisi puoli tuntia aikaa istua sen kanssa, se taatusti rohkaistuisi ihan huimasti. Ebonysta voisi kuvitella, että antamalla sille jotain tekemistä tai tehtäviä, se suorittaisi ne helposti ja siinä samalla puolivahingossa sosiaalistuisi. Ebony tykkää kovasti aivotyöskentelystä ja keskittyy siihen, kuinka saada namin. Viime vierailusta se on saanut iän mukana lisää rohkeutta, mutta työsarkaa varmasti riittää vielä omassa kodissa. Luizazta Ebony tykkää ihan hirveän paljon ja touhuillessa tutun ihymisen kanssa saivat reissulaiset viitteitä siitä, millainen se on, kun on huoleton eikä ujoile. Kokonaisuutena Ebony vaikuttaa herkältä ja fiksulta nuorukaiselta.

24.7.2017
Klaran tenavista Luizan luona asuu enää Ebony. Kaikki sen sisarukset sekä Klara-emo ovat matkanneet omiin koteihinsa Suomeen. Ebony asuu tällä hetkellä yksinään tarhassa Luizan pihalle. Tilanne ei ole Ebonyn kanalta kovin ihanteellinen. Nuorena ujona koirana se ottaa helposti takapakkia sosialistumisessa ilman sisarustensa ja emon turvaa. Aktiivimme tapasivat Ebonyn viraillessaan Romaniassa heinäkuun alussa. Ebony oli vieraita kohtaan utelias, mutta hyvin varovainen. Namit poikaa kiinnostivat kovin ja niitä se tulikin hakemaan vieraiden käsistä. Äkkinäisiä liikkeitä Ebony säikkyi. Ebonyn olisikin ehdottoman tärkeää päästä normaaleihin kotioloihin mahdollisimman pian.

Kaikki Ebonyn sisarukset ovat olleet aluksi ujoja, mutta reipastuneet nopeasti Suomessa. Myös Ebony tulee varmasti reipastumaan kotioloissa, mutta toki se tarvitsee aikaa ja ymmärrystä tottuakseen kaikkeen uuteen. Etsimme Ebonylle kotia, jossa ollaan valmiita antamaan pojalle aikaa tutustua maailmaan omaan tahtiinsa. Kodissa olisi hyvä olla jo ennestään hieman koirakokemusta sekä toki myös innokkuutta tarjota nuorukaiselle aktiivista elämän menoa sitten kun  elämän ihanuus rupeaa löytymään.

11.5.2017
Kulkurien aktiivit tapasivat Ebonyn hiljattain vieraillessaan Mandrujen luona. Ebony oli hieman ujo aluksi, mutta rohkaistui todella nopeasti. Tämä poika tulee tarvitsemaan aktiivista tekemistä uudessa kodissaan. Sen utelias luonne helpottaa varmasti uuteen kotiin ja uusiin tilanteisiin tutustumista.  Ebonyn voisi hyvin nähdä vaikkapa agilitytreeneissä yhdessä omistajansa kanssa. Ebony on fyysisesti hyvässä kunnossa ja sillä on kaunis, labradorinnoutajatyyppinen kiiltävä karva.

17.2.2017
Tapasimme Ebonyn ja muut Klaran tenavat vieraillessamme Luizan luona tammikuussa. Pennut asuvat tarhassa emonsa kanssa. Onyx on rohkeudeltaan sisarusparven keskikastia. Se väistää vierasta ihmistä eikä anna vapaaehtoisesti koskea ainakaan näin lyhyen vierailun aikana. Se on kuitenkin hyvin kiinnostunut meistä ja siitä mitä tapahtuu.  Tuttujen ihmisten kanssa Ebony on luottavainen.

 

Vierailumme oli siis ensimmäinen kerta, kun Klaran tenavat tapasivat vieraita ihmisiä. Niiden emo jännitti meitä kovasti ja juoksi haukkumaan tarhan toiseen päähän. Ebonyn olisikin hyvä päästä kotioloihin reipastumaan mahdollisimman pian. Ebonylla on vielä kaikki mahdollisuudet reipastua ja kasvaa normaaliksi koirakansalaiseksi, kunhan sille annetaan kaikki sen tarvitsema aika kohdata uusia ihmeellisiä asioita. Ebonylle etsitään rauhallista aikuiskotia.

 

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli  Ebony tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Ebony saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ebony on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.