Päivitetty 02.01.2019

Kotia etsivä koira: EEMIL (E-Team)


Syntymäaika: 2/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu


Perustiedot ja tausta
2.1.2019

Kevät on raskasta aikaa eläinsuojelijoille. Kodittomia, puolustuskyvyttömiä pieniä pentuja löytyy tienvarsilta ja pelloilta lähes päivittäin. Paikalliset eläinsuojelijat tekevät kaikkensa auttaakseen pentuja resurssiensa puitteissa ja osa niistä pääseekin turvaan heidän ylläpitämilleen tarhoille. E-Team on löydetty yhdessä emonsa Marianan kanssa Kulkurien yhteistyöklinikalla auttavan Ioana Bodean toimesta maaliskuun alussa. Löydettäessä pennut olivat korkeintaan parin viikon ikäisiä ja niiden mahdollisuudet selvitä olivat olemattomat. Kulkurien ja Onevet klinikan tuella Ioana rakensi yhdessä miehensä kanssa klinikan tarhalle turvallisen tilan pentuetta varten. Ponnistuksista huolimatta kaksi kahdeksasta pennusta ehti menehtyä ennen kuin ne saatiin siirrettyä turvaan.

Komea nuorimies Eemil odottelee Onevetin tarhalla sitä ikiomaa kotiaan. Vaikka se on nuorempana ollut hieman ujo vieraita kohtaan, on pahin arkuus jo takanapäin. Arkuuden sijaan Eemil on oppinut, että ihmisten seura onkin melkoisen mukava asia. Niinpä jo heti vieraat häkin läpi nähdessään se aloittaa komean haukun, jotta nämä varmasti kiinnittäisivät huomiota juuri Eemiliin. Vieraita saadessaan Eemil rauhoittuu ja on selvästi onnellisen oloinen. Tuttujen ihmisten kanssa Eemil on mahdottoman huomionkipeä ja se rakastaisikin kiipeillä syliin, vaikka koko ajan. Se onkin monella tapaa sellainen ylikasvanut vauva, joka kaipaa vielä kovasti rakkautta ja tukea aikuiseksi kasvamisessa. Kun vieraat lähtevät Eemilille tulee suru ja se jää häkin aidalle itkeskelemään ihmisten perään. Eemil on energinen ja touhukas nuorukainen ja siitä saisi varmasti hyvän harrastuskaverin. Tarhalla se on kovin turhautunut pienessä häkissä elämiseen, joten aktiivinen ja reipas koti olisi varmasti sille mieluisa. Eemilille etsitään kotia, jossa epävarmojen koirien sielunelämä olisi jo ennestään tuttua.

Eemil on noin 65 cm korkea ja saattaa vielä kasvaa hieman korkeutta.

2.1.2019
Eemil on elänyt tarhalla jo niin kauan, että elämä siellä on sille tuttua. Niinpä se ottaa vieraat vastaan riehakkaan iloisesti ja pomppii ja hassuttelee saadakseen tulijoiden huomion. Eemil nauttii läheisyydestä ja se suorastaan puskee vieraita vasten saadakseen rapsutuksia. Vaikka Eemil on tarhalla rohkaistunut hurjasti tulee tulevan kodin varautua siihen, että alkuun uusi ympäristö saa Eemilin jälleen jännittämään uusia tilanteita. Kärsivällisessä ja osaavassa kodissa Eemilistä kuoriutuu varmasti mitä mahtavin perheenjäsen, josta olisi varmasti myös harrastuskaveriksi.

3.11.2018
Syyskuussa Romaniassa vierailleet aktiivit tapasivat myös jo hurjan pitkään odottaneet E-Teamin sisarukset. Eemilistä, Ellistä ja Elmasta on kaikista iän myötä kasvanut yhä tasapainoisempia ja reippaampia nuorukaisia. Aktiiviemme vierailun aikana sisarukset pääsivät tarhan pihalle leikkimään ja sisaruksista näki, että juokseminen ja liikkuminen on selvästi rakas asia kaikille kolmelle. Kolmikko tulee hienosti toimeen keskenään ja hakee toisistaan tukea jännittävissä tilanteissa. Eemil, Elli ja Elma tottelevat kaikki kiltisti koirista huolehtivaa Ioanaa ja niistä olisikin varmasti harrastuskavereiksi kotona. Olisi hienoa jos kolmikko pääsisi vihdoin ikiomiin koteihinsa vuosien odotuksen jälkeen.

9.8.2018
Huikea Eemil oli jälleen aktiivejamme vastassa heinäkuun reissulla. Se kaipaisi kovasti enemmän tekemistä ja aktivointia kuin mitä tarhalla eläessään saa. Ihmisten seuraan se tulee mielellään edelleen ja jo hetken tilannetta ihmeteltyään se hakeutuu vieraiden rapsuteltavaksi. Saadessaan rauhassa kotiutua ja tottua uusiin asioihin Eemilistä kuoriutuu kotona varmasti mitä leikkisin ja iloisin perheenjäsen.

19.6.2018
Eemil sen kuin odottaa. Sillä olisi niin paljon tehtävää ja juostavaa, mutta sen elämä rajoittuu pieneen häkkiin ja sen aidan läpi pihan vahtimiseen. Niinpä se on ymmärrettävästi kovin turhautunut ja stressaantunut nykyiseen elämäntilanteeseensa. Tästä huolimatta vieraan ihmisen mennessä häkkiin Eemil on kohtelias ja ystävällinen. Se käy nuuhkimassa vierasta ja tökkää sitten hellästi kättä kuin pyytäen rapsutuksia. Kun tämä ei tehoa, Eemil siirtyy kiehnäämään vieraan selän taakse. Kotona säännöllisellä liikunnalla ja aktivoinnilla Eemilistä kuoriutuukin varmasti mitä mahtavin perheenjäsen.

7.4.2018
Komea Eemil odottaa edelleen Onevetin tarhalla omaa onnenpotkuaan. Elämä pienessä häkissä näkyy ja Eemil on tarhalla laihtunut ja kovin stressaantuneen oloinen. Ihmisiin Eemil suhtautuu edelleen kohteliaan ystävällisesti, mutta se haluaisi selvästi kovasti vain päästä juoksemaan häkin ulkopuolelle. Haisteluun annettu paita saa hetkeksi pojan innostumaan ja se pyöriikin uudessa hajussa selvästi onnellisena pienestä vaihtelusta. Omia ihmisiään Eemil rakastaa edelleen aivan ehdoitta. Kotona siitä kuoriutuukin varmasti mitä mahtavin perheenjäsen. Olisi hienoa jos Eemil pääsisi pian pois tarhalta elämään sitä virikkeellistä ja aktiivista elämää, jota se selvästi kovasti kaipaa.

15.10.2017
Komea nuorimies Eemil odottelee edelleen Onevetin tarhalla. Vaikka elämä pienessä häkissä on kovin virikkeetöntä, on Eemil pysynyt tasapainoisena ja iloisena. Vieraat ihmiset ja tilanteet edelleen jännittävät sitä, mutta hetken ihmeteltyään se tulee tervehtimään myös uusia ihmisiä. Eemilin olisikin jo kova aika päästä ymmärtäväiseen kotiin, jossa se pääsisi rauhassa harjoittelemaan ja tottumaan suuren maailman ihmeisiin. Ujouden alla piilee leikkisä ja hassutteleva pojankoltiainen. Eemil sai tarhalla hetken leikkiä vierailijoiden huivilla. Huivi oli sille niin rakas aarre, että sen päällä piti pyöriä ja öristä. Lopulta sitä piti hellästi kannella suussa niin kauan, kun vierailu kesti.

29.3.2017
E-Teamin pentueesta Romaniassa omia kotejaan odottaa vielä kolme pentua. Eemil on pentueen ainoa jäljellä oleva uros. Siitä on kuukausien saatossa kasvanut todella komea, pitkäkoipinen nuori mies. Vieraat ihmiset jännittävät Eemiliä vielä melkoisesti, mutta namien avulla se antaa nätisti rapsutella itseään. Tulevan kodin on kuitenkin hyvä varautua siihen, että Eemil tulee tarvitsemaan vielä paljon tukea reipastumisensa kanssa. Tuttuja ihmisiä kohtaan Eemil on lempeä ja huomionkipeä ja se selvästi hakee näistä tukea. Eemil haukkuu tarhalla jonkun verran, mutta tämä voi johtua myös siitä, että häkkiolot ovat nuorelle pojalle kovin virikkeettömät ja tylsät.

13.12.2016
E-Teamin pennuista vielä neljä odottelee omaa kotiaan Romaniassa. Koko pentue on ajan myötä osoittautunut melko araksi ja niille etsitäänkin koteja, joissa on jo entuudestaan paljon koirakokemusta ja joissa ollaan valmiita panostamaan aran koiran kasvatukseen ja hyvinvointiin.
Eemil on edelleen pentueen arimmasta päästä. Se ei oikein uskalla luottaa vieraisiin ihmisiin ja näyttääkin usein vieraiden seurassa siltä, että se olisi kovin huolissaan. Tuttujen ihmisten seurassa meno muuttuu täysin, ja Eemilistä kuoriutuu vauhdikas ilopilleri. Se pomppii ja loikkii ja yrittää väkisin mahtua syliin naamaa nuolemaan. Pohjimmiltaan Eemil onkin edelleen äärimmäisen herttainen ja hassu poika, joka tarvitsee vain apua ja tukea maailmaan totutteluun.

Lisätty Eemilille myös video.

11.10.2016
Aktiivimme tapasivat E-Teamin neljä jäljellä olevaa pentua jälleen syyskuussa. Eemiliä uusi tilanne ja vieraat ihmiset jännittivät todella paljon ja se seurailikin tilannetta ujosti sivummalta. Tuttujen ihmisten kanssa se on oma lempeä ja iloinen itsensä. Eemil on hyvin ystävällinen ja ihmisrakas tuttujen ihmisten kanssa ja se tulee hienosti toimeen myös muiden koirien kanssa. Eemil tulee kotona tarvitsemaan paljon ymmärrystä ja tukea suuren maailman kohtaamisessa. Vastalahjaksi sen perhe saa loputtoman määrän märkiä pusuja ja hassuja hetkiä.

Lisätty kaksi videota Eemilin ensimmäisestä hihnalenkistä.

28.8.2016
Aktiivimme tapasivat kaikki E-Teamin neljä jäljellä olevaa pentua jälleen elokuussa. Eemiliä ihmeellinen tilanne suuressa huoneessa pelotti melkoisesti ja se jäikin aluksi mielummin sivummalle tilannetta seurailemaan. Sisarusten esimerkkiä katsottuaan Eemilkin uskaltautui lähemmäs vieraita. Ihmisiin Eemil suhtautuu ujon ystävällisesti. Eemil tulee tarvitsemaan kodiltaan aikaa ja ymmärrystä, jotta se saa rauhassa reipastua ja tottua suureen maailmaan.

13.6.2016
Nyt E-Teamin jäljelle jääneet kuusi pentua ovat saaneet kaikki tarvittavat rokotukset ja ne ovat valmiita adoptio-ohjelmaamme. Elli, Eppu, Eemil, Eevert, Elmeri ja Elma ovat tavallisia, sosiaalisia ja iloisia nuorukaisia. Ne tutkivat maailmaa suurella innolla ja painivat ja leikkivät keskenään minkä ehtivät. Ihmisistä pennut tykkäävät kovasti ja ne ovat muuten tasapainoisia ja kilttejä.

Eemil on sisarustensa tapaan touhukas ja iloinen. Sylissä olo jännitti sitä hieman, mutta hetken asiaa ihmeteltyään se alkoi jo reippaasti katsella mitä kaikkea häkin ulkopuolelta löytyykään.

____________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Eemil saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eemil on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.